В евровент на 12kgta са му дали 2,21 киловата отдавана мощност при -7° и 2,15 киловата при -15°.
На kmta с 25 кила външно тяло не ми се мисли колко ще е, може би под 2 киловата.
В евровент на 12kgta са му дали 2,21 киловата отдавана мощност при -7° и 2,15 киловата при -15°.
На kmta с 25 кила външно тяло не ми се мисли колко ще е, може би под 2 киловата.
Не знам колко отдава 20Zs-s на -7° , но знам че може да ми потдържа 22-23° в 19кв.м спалня в къща три външни стени със 170-280w. ако не си вдига минимума. Не ми дреме колко отдава на -15 , знам че ще се справи с помещението :
https://m.youtube.com/watch?v=H3Q6cG5503E
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Сравненията са основно с Фуджицу, при това високия клас, предимно. Като цяло марката (Фиджицу), се слави с едни от най-високите запазвания на мощност. За това изглежда смешно топлоотдаването, при конкретната графика. МХИ ZS-S е всичко друго, но не и нетоплеща машина. Никой не казва, че топли повече от LTC, различни класове са. Като цяло и 2-те марки (Фиджици и МХИ), запазват много голям процент, при -15 (около 60%). Масово, повечето клими запазват 40-50%, при тези температури, дори и от висок клас. Спирам, понеже стана офф-топик.
Този пост е редактиран от rosswen; 17-04-19 в 14:50.
За помещение 38 кв.м./100куб.м., с външна изолация 5см, доста прозорци, етаж от къща, във Варна, 12LTC дали ще издиша?
Направо ще спре да диша. Изолация от 5 см е лоша изолация, само добър изглед на фасадата.
Крайно време е да разберете, че за БГ се поставя минимум 8 см изолация, а от
Стара планина на север е 10 см.
И това доста прозорци, какво означава?
Север или юг, важен в стъклопакета, а не колко камерен е профила!
Повечето мнения, че тази клима била калпава.. и. т. н са от недобре подбрани климатици. Екстрите,проблем със софтуер, хардуер са друга бира, за тези неща са специалистите, които се занимават с извънгаранционно обслужване.
Не разбирам много от клими, силата ми е в локално парно, но щом постигнах при дефрост и външна температура - 15 градуса стаите да ми изстиват с 1,1.5 градуса, значи всичко е окей,избрал съм подходящи машини.
При отопление на пелети газ/ с газ не се занимавам/ е същата работа. Котел, камина трябва да се изчисли да работи на минимум без да гасне и да е топло.
Този пост е редактиран от Spitfaqr12; 17-04-19 в 16:01.
Моята сага с търсене на клима с вътрешно под 80см приключи с едно fujitsu as-r25h , с вътрешно 72 см .
Климата излезна 1660 с монтажа. Тази нощ при външна 5-6 градуса си стоя на около 140 вата почти без on/off , достатъчно тиха за спалня. Смятам че не сбърках , но все пак бъдещето ще покаже , благодаря на всички дали съвети !
Съгласен съм за изолацията, тънка идва, ама е слагана е преди 15 години с тогавашните разбирания. Относно дограмата, не знам подробности, "доста прозорци" беше за бегла илюстрация.
downgrade е напъплил темата...LT-та издишат, ZS клякат, картинки се коригират, каталози се цитират...
И аз съм се даунгрейдвал явно, без да предполагам. От всичко обяснено ми досега на мен - потребителя простий - разбрах, че с това mhi 35, дето съм се набутал, сигурно ще умирам от студ в моите 25 квадрата. Дано устиска поне на половината. Ще го местя в кухнята...
Що се правиш на клоун не ми е ясно.
Целия тоя спам дето генерирах тези два дни беше основно заради теб. Осъзнаваш ли добре каква глупост написа с това, че трябвало да избира между 35ZS-W и 14KGTA. Пълен смях!!!
Освен това закачката с пердето беше пак към теб, защото почна да се изказваш като гуро на база някакви квадратури (препоръчителни) дето си прочел по каталозите. Нямаш и на идея как се изчисляват загубите на дадено помещение и от какво зависят, ама се изказваш яко компетентно.
До вчера търсеше сервизно за модела, което го няма, обаче го препоръчваш.
Най-добре си се върни в темата от която изпълзя за (мхи) и си ограничи хвалебствията и мъдростите там за да не пострада някой.
Колкото и да не ти се иска 35ZS-S е посредствена машина като възможности да топли, но пък си има други предимства за сметка на това.
Много се радваме за теб, но умишлено или не забрави да споменеш каква изолация имаш.
Този пост е редактиран от bobivg; 17-04-19 в 19:10.
"Няколко поста назад колега се обзавел с втора употреба машина за 1600 лв и е доволен.....
Хора всякакви "
Рафа, мисля, че не си разбрал правилно ( може и аз да не съм). Климатика за 1660лв. е за японския пазар, но е чисто нов.
Изпратено от моят BLA-L29 с помощта на Tapatalk
Офф!
Японците също заглеждат Инфинити, независимо, че са с ляв волан дори в японските шоуруми.