Тук би било по-добре.
Fuji/fudjitsu 12LTC според мен ще свърши работа.
За качествен монтаж - Mega от форума, на лични.
Тук би било по-добре.
Fuji/fudjitsu 12LTC според мен ще свърши работа.
За качествен монтаж - Mega от форума, на лични.
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa: Хол и спалня
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa? Отопление, ще се разчита само на него.
3:20кв.м. Г-образен хол + 10 км.м. Спалня общо 78куб.м.ПВЦ дограма с двоен стъклопакет 6,5кв.м. прозорци в хола и около 3кв.м. в спалнята, но не знам какви са стъклата, югозападно изложение, покаже ли се слънчето бързо се сгрява.Спалнята е с източно изложение.
На втори последен етаж в малко блокче, няма подпокривно пространство.Комшиите от долу се отопляват на дърва.
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? София
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? 23 през зимата.
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? Изоляция няма.
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? Само телевизор.
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? 1300 с монтаж.
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? -20
В момента отоплявам хола и спалнята с 12lmca, но падне ли под -7,8 градуса машината почва да не смогва.Да не говорим, ако падне мъгла.За самата спалня нямам претенции да е жега.Там 18 градуса са ок за спане, но в хола е добре да са 23 за да е по комфортно.Искам да преместя в лмца-то в друга малка спалня 12кв.м. (отопляваща е с 2кВч. духалка) за която мислех да взимам климатик, но реших да преместя този, и да сложа друг в хола.В този бюдбжет нов няма как да се вземе, за това може и к2у японска машина.Изолаця ще се слага, но поетапно, защото и покрива на блока трябва да се прави и там ще отидат доста пари.
Бих добавил още 100лв и бих сложил едно MHI SRK 20 ZS-S в спалнята (където ще е по-комфортно от фуджито) и с духалката бих помогнал на фуджито при по-ниски температури ако се налага. Иначе за 1300лв за 30м2 не виждам читава чисто нова машина. К2у би свършило работа, но за Сф не знам как седят нещата. За Пловдив е ясно.
Този пост е редактиран от Aleksandars; 07-01-19 в 21:41.
Според мен трябва да завишиш бюджета и да избираш между Gree Amber 12 и Fujitsu/General 12 LMCB.
Този пост е редактиран от avenger; 10-01-19 в 21:41.
То тъй, ама за 1300 с монтаж за :
30кв, без изолация, последен етаж(бе подпокривно), София,до -20С,
и К2У трудна работа.
Амбър 12 ще топли, ама ще плаче човека за консумацията... Имам 9-ка, преди да кажете, че не съм прав... Ако се понапъне човека и сложи една 12KGTA с монтаж от Mega в хола, дали не е оптимален вариант? Или някоя К2У машина, взета от читави хора в Пловдив - 'що да не се вмести до 1500?
Изпратено от моят Redmi Note 5 с помощта на Tapatalk
12KGTA с монтаж му е мнооого над бюджета, но то и
преместването на 12LMCA в 12кв спалня е меко казано “неправилно”, ама...
Един оглед от свястна фирма би му помогнал.
12 LMCA ако му е в хола си остава там , в спалнята си слага 20Zs-s ... и всичко заспива.