Чудесно със здраве да си я ползваш машината.
Откога не се произвежда? Ето ти един монтиран днес и произведен февруари 2019г. Монтиран е в работно помещение /апаратна зала/ и първите ми впечатления са добри. Не съм се заигравал с него, освен, че го пробвах на тих режим, Охлаждане и останах доста учуден от тихата работа на тази 18-ка.
От фирмата ми дадоха телефон, така че при интерес мога да помогна.
Нещо такова беше писал Велев, затова съм останал с такова впечатление. Машината наистина вади големи дебити, с ниски нива на шум. Предполагам, е благодарение на голямото вътрешно (около метър е дълго) и голямото сечение, от което излиза струята.
Този пост е редактиран от rosswen; 17-05-19 в 16:57.
Основни параметри за нисък шум са голям диаметър на турбината, отстоянието и от гърба на вътрешното и височината на отвора от където издухва. Също и разни звукопоглъщащи материали по вътрешния край на вертикалната/и клапа/и.
Японския аналог на LFCA също беше отлично работещ преди доста години. Много бяха доволни от него.
Ами сравнението не е коректно. Сравнявайте машини с еднакви номинали в режим охлаждане...
Изкопирали са добър модел от миналото. Както и LDC.
Еми, дай Боже, по-често да копират от японския пазар, в такъв случай. Не само Фуджицу, ами и останалите.
Здравейте колеги,
чета от доста време форума та реших и да се регистрирам и да поискам и аз съвет за оптимален климатик.
Да започна с параметрите на отопляемото помещение: намира се в гр. Банкя, етаж от къща/втори от общо три/ която е зле откъм изолация, на всичко отгоре всичкото под е мрамор. Лятото си е хладно, а зимата още по-студено. Та в този ред на мисли климатика ще се ползва 99% само за отопление. Като отопляеми помещения Дневна с размери ширина 3м, дължина 4м, височина 5м/тип мезонет с емпоре/, и спалня ширина 3м, дължина 3м, и височина 3м. Дограмата е алуминиева със стъклопакет от първите още, запазена но вероятно с кофти изолационни свойства. Та обмислил съм всичко това да го топля със ПОДОВ климатик на Митсубиши 1200БТУ или Дайкин 12000бту. Като се има впредвид че температури от -15 -20 там са си често срещано явление, дали един от тези горепосочените климатици ще се справи. Както и кой от двата е за предпочитане пред другия като се има предвид, че и цените им са сходни.
Благодаря предварително!
Това всичкото с една машина ли го мислиш да стане?
FUJITSU AGYG-14LVCA/AOYG-14LVCA
Този може и да свърши работа, но един климатик за 2 помещения е....
Нека има един конвектор в спалнята за всеки случай.
Ами да, понеже спалнята е твърде малка за моите разбирания и се надявам тайничко един от гореизброените климатици да се справи със задачата.
Но реално, дали ще го бъде, се надявам да разбера преди да съм пробвал чрез ваша помощ.
- - - - - - - - - -
И този вариант съм го мислил.. Но това пък накланя и везната към.. ,защо не направо 2 конвектора /един за спалнята, и един по-голям за дневната/, вместо да набивам тази сума за климатик и да мина по-тънко.. Но така пък със сметките за тока как ще съм, не знам.