Отговор: Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.
И моето изложение е южно на стаята в която е климатика. Изолацията е само вътрешна, понеже външна няма как да се монтира. Изложението е много важно, защото в същата къща съм живял много години в стая със северно изложение с малко повече прозорци, подобна квадратура и външна изолация. Там имах същия модел климатик, но 12-ка и усещането за темп. беше съвсем различно. Плюса е, че лятото може да си го изкараш почти без климатик, докато в южната стая си трябва почти всеки ден през лятото.
Та ако разглеждаме разхода на годишна база, може би разхода е един и същ, но...:BigGrin
2 Прикачен файл(ове)
Отговор: Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.
При мен затова взех и мхи-то. През лятото август след 13.00 горе долу панасоника започва да работи супер натоварено макар и в режим на поддържане. Затова и питах теб или друг беше дали климатика се огрява от слънцето.
Пример: климатика сочи на юг може и запад, слънцето пече директно към него но същевременно слънцето пече директно и към стената която е зад него. В повечето случаи климатика е монтиран на 15-25 сантиметра от стената. Климатика му се влошават драстично характеристиките тъй като въздуха преминаващ през топлообменника издърпан от перката е по топъл от нормалното примерно ако е на сянка. Ако стената е измазана в по тъмен цвят напечена директно от августкото слънце има повърхностна температура 60+ градуса, чак мараня се получава. Климатика улавая таз топлина и става доста по неефективен
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=38402&stc=1
настроен на 24 градуса вент на 2 и външна около 7, вътре е 27, горе нат климатика не ми се мисли
снимка направена в 13,24 часа. Над 3 минути държа така между 133,5-134,2 вата след което отворих да проветря че излизам след малко и разхода се вдигна.
.https://forum.setcombg.com/attachmen...id=38403&stc=1
Моя си го пече стабилно цял ден, въпреки че външното тяло гледа на запад, но е последен етаж почти на покрива и сянка няма от никъде. Ей сега, външните чукнаха 5C и свали минимума от 330W на 300W.
Лятото го ползвам само вечер да охлади преди да си легна, след което го спирам, събота и неделя може да се наложи да го пусна от обяд.
Поиграх си да видя минимума до който пада цепеницата на сестра ми при външна -4С (385W). Клипчето е забързано 2 пъти.
https://youtu.be/2x8NySC7sro
Цитат:
Първоначално публикувано от
peter`s
Ако стената е измазана в по тъмен цвят напечена директно от августкото слънце има повърхностна температура 60+ градуса, чак мараня се получава. Климатика улавая таз топлина и става доста по неефективен
Като гледам накъде сте тръгнали... няма да се изненадам ако започнете да си пребоядисвате къщите 2 пъти годишно. :)
Хора, климатика е за да осигурява комфорт на нас, а не ние - на него. Ако машината е подходящо избрана, тя просто си работи правилно, без да се налагат всевъзможни гимнастики.
Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.
[mention]morfei1 [/mention] , каква е машината от графиките? 12LMC?
Цитат:
rosswen
каква е машината от графиките? 12LMC?
General - ASH9LSBCW, останалите са ми без мониторинг.
1 Прикачен файл(ове)
Разгеле че се стопли малко навън, та ми се оттъкна климатика:
Прикачен файл 38404
Цитат:
Kasap
Като гледам накъде сте тръгнали... няма да се изненадам ако започнете да си пребоядисвате къщите 2 пъти годишно. :)
Хора, климатика е за да осигурява комфорт на нас, а не ние - на него. Ако машината е подходящо избрана, тя просто си работи правилно, без да се налагат всевъзможни гимнастики.
Касапе в хола с мокрото имам 37м2 горе долу както и мебелировка тв,печка и т.н и т.н, ако е само това помещение на панасоника ще стържа по минимумите до около минус 2 и 23 по ДУ, помещението му идва малко за мощността, снощи беше по хладно около минус 3-5 в Пловдив а той си работеше на 260-270 вата, и на 400 вата да стигне при минус 10 пак не е да работи на границата на възможностите си. ама края на юли и август след 12.30- до около 17.00 направо умирга. Искаш да кажеш че трябва да си го избирам по режима на работа ли.
До 11 часа сутрин лятото ти го намалям на 16 и вътре ще ходиш с висулки по носа, аха го лизне слънцето и към 13.30 вече е на 400-450 вата а сутринта 90-120 вата и офф и след 20.00 пак се разтоварва, та виж каква разлика дава, затова и му купих помощ мхи-то.
Ще взема тези устройства дето разпръскват водни пари да му го шибна отдзат и ще го разтоваря аз него:lol:.
Може с едно платно отзад.От едната страна черно, от другата бяло.
Пролет и есен обръщаш.Предполагам след 10тата година платното ще се избие от икономията.
:))
Вие верно ли мислите че 2-3 квадрата прилежаща стена могат да стоплят над 1000 кубика въздух на час, колкото е дебита на външно тяло.
Имам един познат, преди години на един Хаер му слагаше плажен чадър след обяд.
Неговия направо спираше като го напече слънцето.
Тая вечер темп. са малко над 0C, в 18:30 от 18C му бутнах 20C, ДУ измяука, както обикновено. Завалията тръгна уж да помпи градус, ама бавно и славно без грам да си увеличи мощността. Даже и си почива. Няколко градуса разлика, балкан разлика в работата.
В 22:00 контролен дефрост, при +1-2C, но и влажността е доста висока.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...9063e8c405.jpg
Sent from my MI 8 using Tapatalk
:offtopic: Пичове, взимайте си климатици за подходящата климатична зона да не ви се разтопи шоколада лятото. :)
1 Прикачен файл(ове)
Мдаааа, вчера +1,8° на балкона джуркаше яко on/off на 430W.
Сега е +3°......220W
Само да не ми каже някой сега, че видиш ли тоя 1 градус е фатален за хладилния цикъл и за издухваната топла струя....
Прикачен файл 38429
По скоро фатален е алгоритъма в софтуера.
Вчера хич не беше правилно оразмерен, днес както отбелязаха по горе балкан разлика.:)
Цитат:
ccankov73
Може с едно платно отзад.От едната страна черно, от другата бяло.
Пролет и есен обръщаш.Предполагам след 10тата година платното ще се избие от икономията.
:))
Вие верно ли мислите че 2-3 квадрата прилежаща стена могат да стоплят над 1000 кубика въздух на час, колкото е дебита на външно тяло.
Цанков къртиш мивки. Как успя да извадиш думите от контекста. Препрочети постовете и намери някъде където е казано за затопляне на помещението при нагряване на стената. Какво я нагрява тази стена. Естествено че ако стената е с 60 градуса през зимата ще помогне,ама как стана 60 градуса.
Говорим само и единствено в режим охлаждане при директно и еднвременно слънцегреене на климатика и стената зад него