Няма какво да кажа. Два три пъти са пускани за цялото лято. Мир и спокойствие.
Няма какво да кажа. Два три пъти са пускани за цялото лято. Мир и спокойствие.
Е можеше поне на Тошибата да споделиш минимума на охлаждане.
Споделял съм го, 80...100W но не може да работи устойчиво и изключва. Като подкара on/off почва да изключва на 170..180W. Но, има един бутон eco или нещо такова беше, като го натиснеш и в рамките на няколко минути пада на 100W. Ако е малко от малко темперирал стаята може да остане на 100W няколко часа.
Започнахте ли замерването в режим отопление?
Този пост е редактиран от Genadi80; 12-10-19 в 01:29.
Големия го пускам всяка сутрин от 5 до 10ч. Преди няколко дни, като беше застудило, пусках този в хола и в детската, за по 3-4часа всяка вечер.
В нас се пуска на отопление от 2 седмици. От 22.00ч. до 06.30ч. сутринта.
Айде, никой ли не си темперира колибката - студ иде.
Фуджито (12LB) в 50кв.(+20 съседна стая) на 25С.
Вече няма он-оф.
Вън 10С.
От вчера не е спиран през деня, а днес пуснах навсякъде от сутринта - работеха само вечер.
Другите машинки все още оффят.
О аз си ги пускам от сума време. Не работят нон-стоп, но голямата си бачка по едни 16-18ч. в денонощието.
На снимката е темперирала. Иначе до 5-тия час след пуск работи на 350W. 45м2 е отопляемата площ. Слиза си на 200W, сваля на най-ниската степен на турбината (Ulo) и си бачка така по цял ден. Не се разбира, че има машина, нищо че е 60-ка. Аз си мислех, че е ясно, че всички вече "палим кюмбетата". Тук от седмица всяка сутрин е 5-8гр., с мъгли и максимални температури 13-14гр.
Малките си циклят он/офф, нищо ново. Нали не се разбира, това е важното. Само МЕ-то ме плаши нещо до какви стойности стига при краткия си ОН цикъл. Май не трябваше да му бутам ватметър. [emoji16]
П.п. В малките стаи не е падало под 21гр., а в голямото помещение не съм виждал под 20гр. Ама ги пускам пущините, като съм се разглезил. Голямата машина е настроена на 23гр., малките на 24гр. Турбините на всички са на Ауто.
П.п. 2: оказа се, че Хевито в спалнята не надхвърля заданието, а направо го кове! При това на външна +12 и изключен Silent. Вече съм с нова, по-шик метеостанция, разположена на правилното място. На старата показва, че е 26гр?! [emoji16]
От снимките ясно виждате каква е влажността при нас, като втората е снимана сега, а навън в момента няма мъгла...
Този пост е редактиран от rosswen; 29-10-19 в 22:11.
Зависи от хората.
Преди час баща ми е се обажда да си говорим разни глупости и споделя - май ще пускаме климатика.
Аз му казвам - пускайте го щом така сте преценили нали е затова. И го питам какви са температурите
Ами на вън е 11,8 а вътре 16,2.
Вече навън е 8,9 а вътре 19,4 с 283W консумация.
- - - - - - - - - -
Нагласен е на 20 градуса.