Страница 22 от 93 ПърваПърва ... 1220212223243272 ... ПоследноПоследно
Резултати от 316 до 330 от общо 1382
Like Tree542Одобрявам

Избор на климатизатор '2020 година

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2010

Отговор: Избор на климатизатор '2020 година

Тоест да се мятам на FH?
    Сега видях и Тошибата, за която е писал Александър - тя е нов модел и надали на моя човек е точно тази. Малко повече инфо за нея или няма още? Поне на сайта на Александър /който е супер и другите пасти да ядат - толкова добре смляна информация, надали има другаде, особено за минимумите на климатиците/, е обявен като 2020 модел.
    Aleksandars и Kasap харесват това.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от mimojef Виж публикацията
    Не вярвам, че ZSX-са ще ОФФ-ва по-рядко на охлаждане от FH. Дори съм готов да се обзаложа, че ще е обратното.
    За комфорта при охлаждане, ниските дебити са от основно значение (при FH са в пъти по ниски). Знаем, че хладният въздух имма способността да се саморазнася из помещението. Дет се вика на "самотек" при който усещането за комфорт е много над усещането за комфорт при разнасянето на хладен въздух с над 300 кубика.
    Ми да се обзаложим де. Не знаеш какъв е минимумът на FH, но се обзалагаш. Стига с тия дебити. По-нисък минимум = по-висока температура на изходящата струя в режим охлаждане. По-неосезамо усещане на студения поток, в сравнение с високоя минимум.
    П.п. Честно казано, ниският минимум е много по-важен в режим охлаждане, вземи се замисли малко по въпроса, не пиши наизуст.
    Kasap, frick и Genadi80 харесват това.

4. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Цитат Първоначално публикувано от Lucky Luciano Виж публикацията
    Ок, ама кой от двата MHI или ME. Второто 25-ца е на осезаемо по-ниска цена, а за 3 броя, разликата отива...
    Дали MHI е по-добро, по-икономично /в дългосрочен план, не по таблица, предвид, че предимно за охлаждане ще се ползва на този етап/, че да си заслужава повечето пари?.....
    Lucky, аз ли не разбрах, ни ще купуваш 3 климатика за по 2000+ лв, а те притесняват
    сметките за охлаждане?

5. Тук е от
    Jan 2010

Не ме притесняват, но като ще давам пари, поне да е както трябва

6. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

100...200kWh за охлаждане на година, за трите няма и 100лв. Кога ще се избият 5-6х. ....

7. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Ами FH в 11,13 даже и в 16кв с вътрешна изолация и сграда с ТЕЦ е грехота.
    Daikin FTXM20/RXM20/N9 разглеждал ли си?Повече
    от 7/20ски не ти трябват.

rosswen одобрява това.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от ccankov73 Виж публикацията
    Ами FH в 11,13 даже и в 16кв с вътрешна изолация и сграда с ТЕЦ е грехота.
    Daikin FTXM20/RXM20/N9 разглеждал ли си?Повече
    от 7/20ски не ти трябват.

Подкрепям. 20ZSX също не е много подходящ. По-скоро цитирания Дайкин, МЕ AP25, което дадох като идея по-рано или Тошиба Шорай 10.
    Ще посъветвам да се абстрахирате от високоте цени, класове и COP-ове.
    Машините, които сте харесал, никога няма да разгърнат потенциала си, което обезсмисля допълнителната инвестиция.

10. Тук е от
    Jan 2010

Не съм, но Дайкин не я харесвам. Имахме случки с един Дайкин и ми е в блеклиста. Имам 3 Фуджита, две Хевита и един AUX, който работи учудващо добре вече четвърта година, но пак се ползва само за охлаждане и то не цяло лято, та затова беше ѝ избран. Гледам и тая Тошиба, която препоръча Александър.

11. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Стига с тия дебити.................................................. не пиши наизуст.
    Стига с тези минимуми.
    Ако минимумите в сервизните са неясно понятие, то дебита си е дебит.
    Както се вижда, в сервизното на МЕ никъде не е отбелязан minimum Power input точно защото е неясно понятие. Всичко зависи от температурата на топлообменника.
    Знам със сигурност, че при +30 градуса външна моето AP35VG въпреки, че по сервизно е с минимална отдавана мощност на охлаждане 1.1kW, слиза и рабори стаблино на 75W консумация и 4-5 градуса по-хладна струя от заданието(за комфорт).
    Знам също, че моето 20ZS-W което по сервизно е с минимално отдаване на охлаждане 0.9kW , не може да слезе под 95W консумация, но при външна температура под +24С
    А сега де! Кой е с по-нисък минимум??? Сигурно ZS-a щото така пише в сервизното.
    Освен от мен, това се знае и от всички които сте гледали клиповете които съм качвал.
    Писал съм и за комфорта на охлаждане при GE35VA. Страхотно присъствие в стаята. Там дебитите са като при FH и въпреки, че не съм го виждал да слиза под 140W е най комфортно работещата ми машина на охлаждане. Вероятно заради по-ниските дебити.
    Писането наизуст не е в мой стил.
    Винаги се старая да подкрепям писането с факти (клипове). Предпочитам клипове, че от снимките лесно се правят фейкове.
    Много добре знам как работят и МЕ и МХИ. Верно, от средния клас, но и там се полагат старателни усилия да се оплюва основно две марки които са си безспорни лидери в областта.
    Много се спекулира с минимумите и максимумите от сервизните. Доста хора се връзват и после псуват.

П.С. Тошибите не се ли успиват само на отопление?
    necata2 и bobivg харесват това.

12. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Значи май не си гледал моите клипове на 60ZSX. Ако не си, погледни как 60-ката бачка на 100-тина вата на охлаждане. Под 25гр външна бачка и на 70-80W. Нали на клипове вярваш? Сам си прави изводи 20-ката на колко ще бачка. Заключаваш по средния клас, а и по две различни поколения МЕ. Моят SF35 под 200W не слиза на охлаждане, AP35 слиза на 70-80W. За минимумите на FH е писано много пъти, че и в действителност са високи, не само по сервизно. Той е от старото поколение на МЕ.
    Та като толкова си подхванал дебитите, МЕ работи винаги на 2-ра степен (ако не му зададеш ръчна 1-ва, дори самия ти си го писал), която при FH25 е 4.7м3/мин. Докато Хевитата често слизат на 1-ва, която в случая на охлаждане е 5м3/мин.
    Това ли е "огромната" разлика в дебитите? Харесвай си "лидерите", ама на мен не ми ги хвали, защото за мен са лидери, ама само в ценови аспект.
    Плюс това, не съм препоръчал Хеви за конкретния случай, на това обърна ли внимание или си пишеш по дефолт?
    Този пост е редактиран от rosswen; 05-05-20 в 23:48.
    Mig82 одобрява това.

13. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

...слиза и рабори стаблино на 75W....
    Брех, бре, че мен ми е повече нагревателя на огледалото в банята бе, как съм се набутал....

Lucky, а Фуджитсутата харесват ли ти как работят? 07KGTA мисля слизаха на 100тина вата стабилно.
    Топлещи са и на нормални цени.
    Другото за което се сещам с тоя бюджет е нов климатик за японския пазар.
    Този пост е редактиран от ccankov73; 06-05-20 в 00:09.
    rosswen одобрява това.

14.  

15. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    ако не му зададеш ръчна 1-ва, дори самия ти си го писал
    Освен това съм писал , че винаги когато при МХИ премина от Авто на 1-ва, машината утихва. Което ще рече, че и там не е съвсем сигурно дали не трябва ръчно да му задаваш най ниската. Дори и да е ръчно пак е опция.
    А 20м3 на час са си 20м3 на час.
    Реално къде може да се види с какъв минимум и как ФХ работи на охлаждане. Недей така. Машината си е доста класна.
    Въпреки, че не е за 16м2 стая, ще работи не по-зле от 20зсх в случя. Въпреки, че много колеги му препоръчват други машини, Човека иска да си начеше крастата и се интересува от тези модели.
    И аз не бих сложил такава в 16м2 за охлаждане, ама кеф цена няма.

16. Тук е от
    Jan 2010

Цитат Първоначално публикувано от ccankov73 Виж публикацията

Брех, бре, че мен ми е повече нагревателя на огледалото в банята бе, как съм се набутал....

Lucky, а Фуджитсутата харесват ли ти как работят? 07KGTA мисля слизаха на 100тина вата стабилно.
    Топлещи са и на нормални цени.
    Другото за което се сещам с тоя бюджет е нов климатик за японския пазар.
    Не ми харесват, защото навяват и при тези малки помещения, мога да си представя какво ще е. Единият ще ми е над главата и просто няма да се разберем с него. Иначе като работа нямам забележки, особено 18-ката LFC, която ми е в голямото помещение на апартамента. Външното никога не съм го чувал да издава шум, а вътре е топло или студено. Вътре лекичко си понавява, но стаята е дълга 8 метра и нещо и той е сложен по дължина, та не се и усеща толкова. Гледах КГ-то, но не ми хареса, че за тези пари /вярно не са 2000лв./, но клапите да са му механични, малко ми е... Тази AP серия, съответства на Premium на Хеви или бъркам? Гледам, че AP-то е турско и леко ме смущава. Най-вероятно са ок, но все пак. Сега гледам Премиума на Хеви - никак не е лош - успяхте да ме убедите /за което благодаря/, че няма смисъл от такива скъпи машини за малки стаи. Реално, както съм писал, само едната е 16 квадрата, другите са по 12 някъде и може би мога да си спестя по 2000 на бройка... Та Премиума как е? И 20 или 25-ци - или за 16 квадрата 25-ца, а другите 20-ки?

За Тошибата, ако има и най-малка вероятно да заспива, дори при отопление, директно отпада от списъка с разглеждани. Не искам да дам почти 5000лв., да ми се наложи 10 пъти да ги ползвам за отопление и да ми късат нервите, някак си ще е тъпо.

Баси, за пореден път се убеждавам колко са полезни формите!
    Този пост е редактиран от Lucky Luciano; 06-05-20 в 13:25.

17. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

За Премиума 20ZS във всички стаи.
    Много е изписано за модела. Заслужава си да отделиш малко време за четене.

Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S:
    https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...k-srczs-s.html

Mitsubishi Heavy SRK20ZS-S/SRC20ZS-S PREMIUM, 7000 BTU, Клас A++: https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...%B0%D1%81.html

Mitsubishi Heavy SRK35ZS-W/SRC35ZS-W PREMIUM мнение: https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...%B8%D0%B5.html

Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - обсъждане: https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...%BD%D0%B5.html

18. Тук е от
    Jan 2010

Прегледах темите набързо и единственото, което ме смущава е възможността да са шумни външните тела. Свикнал съм с безшумни такива, само на една LM-ка на Fujitsu нещо разтропва леко, но го чакам да сгъне, та да го сменя. Ако има и най-малка вероятност да ми се падне такова тракащо нещо, като на клипчетата от първата /май там ги видях/ тема, просто не знам какво да търся вече. AP на МЕ или Premium са по-тихите машини?
    Така и не разбрах таз' новата Тошиба одремва ли се или не?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 22 от 93 ПърваПърва ... 1220212223243272 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ при избор на климатизатор
    От slowhand във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 37
    Последно: 07-06-23, 16:06
  2. Честита Нова 2020
    От kod във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 7
    Последно: 01-01-20, 15:58
  3. Еволюция на телевизорите 1920 -2020
    От irakli във форум Телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 21-02-19, 17:18
  4. Избор на 9ка(25ца)подов климатизатор за спалня/детска стая.
    От Joro1986 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3
    Последно: 27-10-18, 23:40
  5. саунд бар NB 2020 A не се усилва от дистанционното на ТВ
    От yanio във форум Аксесоари за телевизори
    Отговори: 7
    Последно: 03-01-14, 11:43

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе