За сега на него съм се спрял. Въпросната спалня, в която е МЕ-то (14.5м2/ 38м3). На него именно управлението на турбината и дефрост алгоритъма не ми допадат, за това ще го махам. В полезрението ми бяха и Fujitsu 07kgta, както и Дайкин ftxm. От Фуджака, на този етап, ме отказа единствено 2-рата степен на турбината. Чувал съм я наживо и определено не е по моя вкус. От Дайкина ме отказах доста повече неща, но това е друга тема, която не смятам да обсъждам повече, освен ако не е на л.с.
Няма проблем всеки решава сам какво да си вземе. Да на фуджика втора степен наистина е по ветровито и по шумна. Мисля че добре си се ориентирал. Не искам да си мислиш, че ти влияя, понеже имам кгта. Само искам да ти кажа, че има и първа степен на вентилатора. Може и по комфортна да е тошибата, сигурно си проучим нещата.
Изпратено от моят JSN-L21 с помощта на Tapatalk
Благодарение на твоите коментари, получих доста полезна информация за kgta, за което ти благодаря. Кгта ми е фаворит номер 2 за помещението. Прогнозите ми за Тошиба са основно теоритични, но времето ще покаже. До сега нюхът ми не ме е подвеждал, надявам се и занапред да е така. Все пак е базиран на дооста четене и експерименти, доколкото е възможно.
Едж-а, сравнен с предшевственика си в тази стая МЕ25ДМ, охлажда с малко по-мека струя, и леко по-силна на най-ниската си степен. За топленето не може да е по-зле, макар че и МЕ се справяше донякъде но с дефрости до побъркване. В другите стаи 12LUC и 7LUC, за тях само добро, но шумнички. На охлаждане не ме кефят изобщо, но топлят като калорифери.МЕ най-много ми допадаше за охлаждане, затова се "паркира" в кухнята за сега.
Много ми е рано за изчерпателно мнение на Тошибата , като обикновен потребител.
Изпратено от моят SM-A515F с помощта на Tapatalk
Здравейте! Предстои ми закупуването на 2 климатика, 2 спални помещения. Климатиците ще се ползват за отопление. Клоня към марката Mitsubishi. Ще се радвам на вашето професионално мнение. Благодаря!
1. Зa какъв вид пoмeщeниe щe ce пoлзвa климатизатора:
· жилищнo;
2. Зa oxлaждaнe, зa oтoплeниe или и зa двeтe (цялo ceзoннo пoлзвaнe - охлаждане и oтoплeниe) щe ce ползва климатизатора? – за отопление
3. Каква е:
· квадратурата и кубатурата на помещението; спалня 16 кв.м/ 40 куб.см; детска - 12 кв.м./30 куб.см.
· вид на дограмата и стъклопакета - ПВЦ, троен стъклопакет;
· квадратура на прозорците; - спалня 3.10 кв.м; детска 4 кв.м.
· излoжeниe на помещението; север
· eтaж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)? – 9 ет., детската е с тераса
· какво е предназначението на помещението- спалня и детска
· в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? Апартамент
4. В коя чacт нa Бългapия - Южна България
5. Kаква е желаната температура за поддържане лято/зима?
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и какъв е вида и дебелината на изолацията? – вътрешна изолация с каменна вата
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? – няма
8. Какъв e бюджeтa зa пoĸyпĸa нa климатизаторa (вĸлючвa ли мoнтaж)? 2 климатика - 2600.00 лв.
9. До каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? - изцялo
10. Ако имате възможност качете схема на помещението, показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго, което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебел