Страница 62 от 93 ПърваПърва ... 1252606162636472 ... ПоследноПоследно
Резултати от 916 до 930 от общо 1382
Like Tree542Одобрявам

Избор на климатизатор '2020 година

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2019

Отговор: Избор на климатизатор '2020 година

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Не е съвсем така. 12-ката ми в спалнята (14.5м2) е с 600W компресор и едноредов ТО, като аналогът му на r32 е с 550гр. фреон. На -10 бачка с около 350-400W, и нисък дебит, без изобщо да си дава зор, за да поддържа 23гр. Как точно, 10-ката на Тошиба, със същия хардуер и по-висок максимум, ще вижда зор в същото помещение? За пореден път казвам, гледаш само от своята камбанария. Повечето помещения до 16-17м2, за каквито е предназначена тази 10-ка, нямат нужда от повече от 1-1.3kW топлоотдаване, на -10 -15.
    Както [mention]bobivg [/mention] отбеляза, много е важно и управлението на турбината, дефрост алгоритми и т.н. Особено за малки помещения, в каквото се монтират коментираните машини.
    Роска да попитам нещо.
    Прочетох че ще вземаш климатик и имаш мерак за тошибата за която коментираме. Това е страхотно. Не прочетох всичко затова питам. За каква стая ще е - / спалня, всекидневна, хол/.

Изпратено от моят JSN-L21 с помощта на Tapatalk

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Избор на климатизатор '2020 година

Цитат Първоначално публикувано от dimitrin6405 Виж публикацията
    Роска да попитам нещо.
    Прочетох че ще вземаш климатик и имаш мерак за тошибата за която коментираме. Това е страхотно. Не прочетох всичко затова питам. За каква стая ще е - / спалня, всекидневна, хол/.

За сега на него съм се спрял. Въпросната спалня, в която е МЕ-то (14.5м2/ 38м3). На него именно управлението на турбината и дефрост алгоритъма не ми допадат, за това ще го махам. В полезрението ми бяха и Fujitsu 07kgta, както и Дайкин ftxm. От Фуджака, на този етап, ме отказа единствено 2-рата степен на турбината. Чувал съм я наживо и определено не е по моя вкус. От Дайкина ме отказах доста повече неща, но това е друга тема, която не смятам да обсъждам повече, освен ако не е на л.с.

4. Member
    Тук е от
    Sep 2019

За сега на него съм се спрял. Въпросната спалня, в която е МЕ-то (14.5м2/ 38м3). На него именно управлението на турбината и дефрост алгоритъма не ми допадат, за това ще го махам. В полезрението ми бяха и Fujitsu 07kgta, както и Дайкин ftxm. От Фуджака, на този етап, ме отказа единствено 2-рата степен на турбината. Чувал съм я наживо и определено не е по моя вкус. От Дайкина ме отказах доста повече неща, но това е друга тема, която не смятам да обсъждам повече, освен ако не е на л.с.
    Няма проблем всеки решава сам какво да си вземе. Да на фуджика втора степен наистина е по ветровито и по шумна. Мисля че добре си се ориентирал. Не искам да си мислиш, че ти влияя, понеже имам кгта. Само искам да ти кажа, че има и първа степен на вентилатора. Може и по комфортна да е тошибата, сигурно си проучим нещата.

5. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Няма проблем всеки решава сам какво да си вземе. Да на фуджика втора степен наистина е по ветровито и по шумна. Мисля че добре си се ориентирал. Не искам да си мислиш, че ти влияя, понеже имам кгта. Само искам да ти кажа, че има и първа степен на вентилатора. Може и по комфортна да е тошибата, сигурно си проучим нещата.

Благодарение на твоите коментари, получих доста полезна информация за kgta, за което ти благодаря. Кгта ми е фаворит номер 2 за помещението. Прогнозите ми за Тошиба са основно теоритични, но времето ще покаже. До сега нюхът ми не ме е подвеждал, надявам се и занапред да е така. Все пак е базиран на дооста четене и експерименти, доколкото е възможно.

6. Member
    Тук е от
    Sep 2019

Благодарение на твоите коментари, получих доста полезна информация за kgta, за което ти благодаря. Кгта ми е фаворит номер 2 за помещението. Прогнозите ми за Тошиба са основно теоритични, но времето ще покаже. До сега нюхът ми не ме е подвеждал, надявам се и занапред да е така. Все пак е базиран на дооста четене и експерименти, доколкото е възможно.
    Знам, че е така и знам, че ще избереш по доброто.

7. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2016

Имате ли друг климатик с който да го сравните? Имате ли ватметър за да кажете на какви минимуми работи?

Едж-а, сравнен с предшевственика си в тази стая МЕ25ДМ, охлажда с малко по-мека струя, и леко по-силна на най-ниската си степен. За топленето не може да е по-зле, макар че и МЕ се справяше донякъде но с дефрости до побъркване. В другите стаи 12LUC и 7LUC, за тях само добро, но шумнички. На охлаждане не ме кефят изобщо, но топлят като калорифери.МЕ най-много ми допадаше за охлаждане, затова се "паркира" в кухнята за сега.
    Много ми е рано за изчерпателно мнение на Тошибата , като обикновен потребител.

Изпратено от моят SM-A515F с помощта на Tapatalk
    dimitrin6405 одобрява това.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Знам, че е така и знам, че ще избереш по доброто.

Времето ще покаже, ще ви държа в течение.
    П.п. Моля да ме извинят админите за офф-топика.
    dimitrin6405 одобрява това.

10. Member
    Тук е от
    Sep 2019

Цитат Първоначално публикувано от ААТ Виж публикацията
    Едж-а, сравнен с предшевственика си в тази стая МЕ25ДМ, охлажда с малко по-мека струя, и леко по-силна на най-ниската си степен. За топленето не може да е по-зле, макар че и МЕ се справяше донякъде но с дефрости до побъркване. В другите стаи 12LUC и 7LUC, за тях само добро, но шумнички. На охлаждане не ме кефят изобщо, но топлят като калорифери.МЕ най-много ми допадаше за охлаждане, затова се "паркира" в кухнята за сега.
    Много ми е рано за изчерпателно мнение на Тошибата , като обикновен потребител.

Изпратено от моят SM-A515F с помощта на Tapatalk
    Надявам се, че като паднат температурите ще си споделяме пак

ААТ одобрява това.

11. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009

Цитат Първоначално публикувано от Mega Виж публикацията
    djzmei

Mitsubishi Heavy SRC/SRK20ZS-W или 25ZS-W
    Toshiba RAS-B10J2KVSG-E/RAS-10JAVSG-E - EDGE
    General ASHG07KGTA/AOHG07KGTA или 09 KGTA
    След толкова писане и разяснения се отказах от Тошибата.Сега остава спора и избора от Mitsubishi Heavy SRC/SRK25ZS-W и General ASHG09KGTA/AOHG09KGTA.
    Знам ли сега каточели клоня към General ASHG09KGTA/AOHG09KGTA, но ще изчакам още малко да събера мнения.

12. Member
    Тук е от
    Sep 2019

Цитат Първоначално публикувано от djzmei Виж публикацията
    След толкова писане и разяснения се отказах от Тошибата.Сега остава спора и избора от Mitsubishi Heavy SRC/SRK25ZS-W и General ASHG09KGTA/AOHG09KGTA.
    Знам ли сега каточели клоня към General ASHG09KGTA/AOHG09KGTA, но ще изчакам още малко да събера мнения.
    Всеки климатик си има предимства и недостатъци, няма идеален без недостатъци дето е най, най, така че чети и избирай най доброто за твоите условия.

rosswen и Palev харесват това.

13. Banned
    Тук е от
    Jan 2019

07KGTA ще се държи по-добре.

14.  

15. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

djzmei, ако почете още малко форума, може и от други неща в този живот да се откажете...Избора си е Ваш.
    Mega, rosswen и Genadi80 харесват това.

16. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009

Цитат Първоначално публикувано от the inquirer Виж публикацията
    07KGTA ще се държи по-добре.
    Искаш да кажеш че макар и да е по малък ще е по добре за при мен ли.

17. Banned
    Тук е от
    Jan 2019

Искаш да кажеш че макар и да е по малък ще е по добре за при мен ли.
    Да, ще е по-добре. Все пак се допитай до Alekasndars и Mega, това са едни от професионалистите във форума, както и necata2 и ivan94.
    На мен лично ще ми е интересно да разбера с какво ShoraiEdge превъзхожда KGTA
    Нали сме тук да научаваме по нещо ново.

18. Тук е от
    Nov 2018

Здравейте! Предстои ми закупуването на 2 климатика, 2 спални помещения. Климатиците ще се ползват за отопление. Клоня към марката Mitsubishi. Ще се радвам на вашето професионално мнение. Благодаря!

1. Зa какъв вид пoмeщeниe щe ce пoлзвa климатизатора:
    · жилищнo;
    2. Зa oxлaждaнe, зa oтoплeниe или и зa двeтe (цялo ceзoннo пoлзвaнe - охлаждане и oтoплeниe) щe ce ползва климатизатора? – за отопление
    3. Каква е:
    · квадратурата и кубатурата на помещението; спалня 16 кв.м/ 40 куб.см; детска - 12 кв.м./30 куб.см.
    · вид на дограмата и стъклопакета - ПВЦ, троен стъклопакет;
    · квадратура на прозорците; - спалня 3.10 кв.м; детска 4 кв.м.
    · излoжeниe на помещението; север
    · eтaж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)? – 9 ет., детската е с тераса
    · какво е предназначението на помещението- спалня и детска
    · в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? Апартамент
    4. В коя чacт нa Бългapия - Южна България
    5. Kаква е желаната температура за поддържане лято/зима?
    6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и какъв е вида и дебелината на изолацията? – вътрешна изолация с каменна вата
    7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? – няма
    8. Какъв e бюджeтa зa пoĸyпĸa нa климатизаторa (вĸлючвa ли мoнтaж)? 2 климатика - 2600.00 лв.
    9. До каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? - изцялo
    10. Ако имате възможност качете схема на помещението, показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго, което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебел

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 62 от 93 ПърваПърва ... 1252606162636472 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ при избор на климатизатор
    От slowhand във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 37
    Последно: 07-06-23, 16:06
  2. Честита Нова 2020
    От kod във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 7
    Последно: 01-01-20, 15:58
  3. Еволюция на телевизорите 1920 -2020
    От irakli във форум Телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 21-02-19, 17:18
  4. Избор на 9ка(25ца)подов климатизатор за спалня/детска стая.
    От Joro1986 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3
    Последно: 27-10-18, 23:40
  5. саунд бар NB 2020 A не се усилва от дистанционното на ТВ
    От yanio във форум Аксесоари за телевизори
    Отговори: 7
    Последно: 03-01-14, 11:43

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе