Страница 79 от 93 ПърваПърва ... 2969777879808189 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,171 до 1,185 от общо 1382
Like Tree542Одобрявам

Избор на климатизатор '2020 година

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Последен Офф-топик.
    Аз не скачам за нищо. Нямам нищо против Хитачи, даже напротив. RPD серията ми харесва. Подразниха ме заключенията ти по 2-3 случая, защото имам реални наблюдения и замервания над модела, в студено помещение като твоето. Правил съм и клипове, и снимки, който иска може да гледа или прочете. Пак казвам, всички си имат кирливи ризи, не е редно при сравнение да се изкарват негативите само на единия модел, а на другия да се премълчават, защото е подвеждащо и некоректно.
    П.п. Пак си гледал каквото ти изнася. Спомням си много добре, че имаше потребител, замервал температурата на изход, на -10. По спомени беше около 48гр. На -2 вади около 52-54гр. Става въпрос за 20/25ZS, пиша по спомени. Дефростът е само при нужда (като побелее хубаво целия). Ако искаш и линкове ще ти дам, имам ги качени в тубата. Какво още те интересува? Ако желаеш да разбереш повече или изчети хубаво темите, защото и там съм качвал, или ми пиши л.с. , за да не се стига до подобни офф-топици.
    Този пост е редактиран от rosswen; 18-11-20 в 09:46.

2.  

3. Banned
    Тук е от
    Jan 2019

Отговор: Избор на климатизатор '2020 година

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    да се изкарват негативите само на единия модел, а на другия да се премълчават, защото е подвеждащо и некоректно.
    Последен и от мен. Какви точно негативи се премълчават?
    За мен работата в он/оф не е негатив, при външна температура над 10 градуса си е чист позитив.
    За мен RPD серията има 2 недостатъка:
    1. Сензора за стайната температура е монтиран на платката с приемника за ДУ. Ето защо трябва правилно да се избере мястото за монтаж.
    2. Вътрешното тяло е моноблок, няма как да се свали ваничката и да се почисти, като при RPC серията. Разглобява се цялото тяло при профилактика.
    И те така. Няма да споменавам на колко готина цена съм ги взел, за да не Ви развалям кефа от недостатъците.

4. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Аз не знам къде видя хейт, относно RPD. Не знам за кой път казвам, че моделът ми харесва. Ти си този, който постоянно си го "мери" с конкурентните модели по температури на изходящата струя, мощност на компресора, консумация, дефрости и т.н. Със здраве да си го ползваш и дай Боже всекиму хубави климатици, на сносни цени.

5. Member
    Тук е от
    Jul 2020
    Живее в
    Варна

the inquirer,,нещо не ти е верен уреда, от Хитачи казват, че по-малко от 250 вата не може да слиза.

А ето и данни за вх. и изходяща темп., консумация, налягане на фреона......при Test Run на MHI, това е от 2007г, в сервизните в последствие липсва инфо.

the inquirer, защо си мислиш, че когато даден потребител предложи един модел това не е предлагане, а “набутване“ и.“пробутване“. Всеки предлага, изхождайки от своята камбанария, а питащия има глава на раменете си и може да реши дали да го вземе под внимание или не!
    А, че за 1300 лв. няма по-добро предложение в класа си (7-ца), ти го показах нагледно с доказателства, това, че ти не го приемаш е отделен въпрос!
    Няколко пъти предложих да спрем с тези безсмислени спорове и да помагаме на хората, не да се караме помежду си и да си ги мерим, ама.......
    Прикачени изображения Прикачени изображения

6. Banned
    Тук е от
    Jan 2019

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Ти си този, който постоянно си го "мери" с конкурентните модели по температури на изходящата струя, мощност на компресора, консумация, дефрости и т.н.
    Аз не си го "меря". Просто като имаш претенции да продаваш значително по-скъпи машини в съответния СРЕДЕН клас, трябва да предлагаш значително по-добър продукт.
    Мощността на компресора, температурата на изходящата струя, консумацията и размразяването са от информативен характер.
    Поздрави и здраве на всички.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от Palev Виж публикацията
    нещо не ти е верен уреда, от Хитачи казват, че по-малко от 250 вата не може да слиза.
    Верен е, ама на теб не ти изнася.

- - - - - - - - - -

Иначе се съберете още няколко нападателя, все ми е тая. Факти от 2007 година не ме интересуват.

7. Тук е от
    Nov 2020

Здравейте,моля за малко помощ в избора на точния за мен климатик.
    1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
    · жилищно;

2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
    - и за двете
    3. Kaĸвa e:
    · ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo;
    - 70 кв. м
    · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид);
    - ПВЦ четирикамерна
    · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe;
    - 8.73 кв. м
    · изложение нa пoмeщeниeтo;
    - югозапад
    · етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)?
    - 1-ви етаж
    · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н;
    - хол попринцип но мисля климатика да е точно срещу вратата на коридора и се надявам да охлажда всички стаи а за зимата мисля да сложа по един конвектор в спалнята и кухнята ако климатика не може да достигне желаната температура
    · в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe?
    -панелен апартамент
    4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)?
    - гр. Харманли
    5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa?
    - около 25 / 22
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa?
    - отвън 10 см стиропор а в апартамента тавана е със вата и гипсокартон
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви?
    - телевизор
    8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)?
    - 2500 лв. с монтаж
    9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe?
    до -15/+45 градуса

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jul 2020
    Живее в
    Варна

ango93

Тези 70кв. м. сигурно са за целия апартамент, 8.7 кв. прозорци само за хола ли са или за целия апартамент.
    Можеш ли да качиш една бърза схема на апартамента, дори и на ръка, с квадратури и разположения, за да те посъветваме по-правилно.Ако не знаеш как става, виж моя пост #971 от 02-10-20, 20:28
    А отдолу, под апартамента какво има - мази, гаражи, магазини, помощ в отоплението има ли оттам?
    Този пост е редактиран от Palev; 18-11-20 в 14:32.

10. Novice
    Тук е от
    Nov 2020

Здравейте,
    Моля за предложение на климатизатор, за описаното помещение.

1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
    · жилищно
    2. Климатизатора, ще се ползва за охлаждане и отопление.
    3. Kaĸвa e:
    · ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo - 39 м2 / 102 м3
    · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa - PVC пет камерна / двоен стълкопакет
    · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe - 12 м2
    · изложение нa пoмeщeниeтo - северозапад
    · етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa - ет. 3
    · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo - xoл / всекидневна
    · в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe - апартамент
    4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата) - Пловдив
    5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa - 26-28 гр/ 22-24 гр
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн - ново строителство е сградата, предполагам би следвало да е топло изолирана по някакъв стандарт

7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? - фурна, готварска плоча, съдомиялна машина, хладилник
    8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? - 2400-2500 лв с монтаж
    9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? -15 гр / +38 гр
    10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли - антрето няма да се отоплява заедно с хола

Благодаря предварително!

11. Member
    Тук е от
    Jul 2020
    Живее в
    Варна

Anfilder
    Обърнете се към вашия градски Aleksandars от форума.
    Работят двамата с брат си:

Предалагат всичко от...до... в климатизацията и не по-малко важно е, че го правят качествено и хората са доволни, вярвам и вие ще останете!

П.П: the inquirer така добре ли е ?
    Този пост е редактиран от Palev; 18-11-20 в 19:31.
    DUNDURMA одобрява това.

12. Тук е от
    Nov 2020

Цитат Първоначално публикувано от Palev Виж публикацията
    ango93

Тези 70кв. м. сигурно са за целия апартамент, 8.7 кв. прозорци само за хола ли са или за целия апартамент.
    Можеш ли да качиш една бърза схема на апартамента, дори и на ръка, с квадратури и разположения, за да те посъветваме по-правилно.Ако не знаеш как става, виж моя пост #971 от 02-10-20, 20:28
    А отдолу, под апартамента какво има - мази, гаражи, магазини, помощ в отоплението има ли оттам?
    Здравей,да тези 70 квадрата са за целия апартамент,прозорците също са за целия апартамент като не съм сметнал един вртатопрозорец защото,терасата на хола е затворена и съм сметнал само външните прозорци.Отдолу под апартамента има маза който са студени и няма никаква помощ в отопленито.Качвам и една схема на апартамента на ръка,дано се разбира,знам квадратите на хола само другите не съм ги мерил,приблизително с вкарани и 2-те тераси вътре в апартамента мисля че е около 70 кв. Благодаря предварително!

13. Member
    Тук е от
    Jul 2020
    Живее в
    Варна

ango93
    Ако климатика се монтира срещу вратата на коридора, може и да се получи отоплението на коридора, но на стаите, малко трудна работа, особено тази в дъното на коридора, според мен.Дори и да се получат нещата, ще е с цената на висок шум, голямо течение и голяма температурна р-ка м-у хола и спалните, това трябва да се има в предвид.Вариант е една хубава 12-ка от една известна марка, която да топли хола и докъдето достигне в коридора, но няма да и казвам името, че the inquirer ще ме скастри пак .Ще изчакаме Александър да даде мнението си, ако реши!
    Този пост е редактиран от Palev; 18-11-20 в 16:15.

14.  

15. Banned
    Тук е от
    Jan 2019

Palev, в правилата на форума е записано:
    чл. 17. Забранена е рекламата и популяризирането на Уеб страници както в теми, така и чрез добавяне в подписа. Свържете се с модератор/администратор за разрешение за рекламиране на конкретен сайт.
    Правилата са валидни за всички.
    Palev одобрява това.

16. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Моля да се придържаме към темата! Разправиите - на лични.

17. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от ango93 Виж публикацията
    2500 лв. с монтаж
    ango93, имате отделен добър бюджет, но това което мислите, смятам, че не е разумно.В режим охлаждане, може да има някакъв ефект, но имате предвид, че във Вшия град, лятото е горещо, знаете го сам. Комфорта който целите, не мисля, че ще го постигнете. През зимните месеци, тези конвектори в спалнята и кухнята ще вдигнат значително сметката за електроенергия. Предвид инфото което сте дали, предполагам хола е в рамките на 25~30m². За подобно помещение и условията упоменати от Вас, машина с номинал в режим отопление 4.0~4.2 kW ще свърши работа. Но вие искате друго да постигнете. Затова може да обърнете внимание на следните модели:
    Fuji Electric RSG14KGTA~ROG14KGCA
    Toshiba RAS-B16J2KVSG-E Shorai Edge
    Panasonic KIT-TZ42-WKE
    Hitachi RAK-42RPD/RAC-42WPD Performance
    Може и други модели да са актуални, но ако дадете повече инфо за отделните помещения, ще е по лесно.
    rosswen одобрява това.

18. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от Anfilder Виж публикацията
    2400-2500 лв с монтаж
    Fuji Electric RSG18LFCA~ROG18LFC или Fuji Electric RSG18KMTA~ROG18KMTA
    Panasonic KIT-TZ50-WKE
    Hitachi RAK-50RPD/RAC-50WPD Performance
    Mitsubishi Heavy Industries SRK50ZS-W~SRC50ZS-W Premium
    Mitsubishi Electric MSZ-AP50VGK~MUZ-AP50GV

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 79 от 93 ПърваПърва ... 2969777879808189 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ при избор на климатизатор
    От slowhand във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 37
    Последно: 07-06-23, 16:06
  2. Честита Нова 2020
    От kod във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 7
    Последно: 01-01-20, 15:58
  3. Еволюция на телевизорите 1920 -2020
    От irakli във форум Телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 21-02-19, 17:18
  4. Избор на 9ка(25ца)подов климатизатор за спалня/детска стая.
    От Joro1986 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3
    Последно: 27-10-18, 23:40
  5. саунд бар NB 2020 A не се усилва от дистанционното на ТВ
    От yanio във форум Аксесоари за телевизори
    Отговори: 7
    Последно: 03-01-14, 11:43

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе