Не плюйте толкова Триото, това са едни от най-топлещите машини - средния/високия им клас. (Нокрията - отделно). Има жилища/офиси на шумни улици, където са оптимален вариант цена/качетво/производителност/безпроблемност.
п.с. Аз на мойте им викам “железните”, точно защото знам какво могат .
Абсолютно си заслужават плюенето. 20г. никакво развитие. Даже деградация. Стават за духалки, нищо повече.
Малко пресилено казано, това са едни от най-сполучливите и безпроблемни климатици. Топлят и охлаждат, изразходват малко енергия, рядко дават проблеми, доста се продават и на всяка фасада на сграда има доста бройки. По тази логика, моделът на митсубиши хеви смарт плюс и мидеа бриизлес с идентични шумни показатели, децибели, пак ли са духалки и други марки,които няма да ги изреждам?
Разбирам да нямам едно такова "съкровище" да вярвам на приказки. За Хеви и Мидея няма да разводняваме излишно. Има си теми за моделите.
Две спални.
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
· жилищно;
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
-охлаждане
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; 16 м2 / 18 м3 височина 2,55м
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид); 7 камерна с троен стъклопакет 46мм
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; 6 м2 / 8 м2
· изложение нa пoмeщeниeтo; юго-запад / изток
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa; 2ри
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- спални
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? - къща
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? - София
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? 22
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? -20 см на фасадата вата
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? - тв
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? - нямам лимит важно е да са ефективни и надежни изключвам тези по 5-6к лв. Търси се най-доброто съотношение цена качество към днешна дата.
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? Очаквам за климата в София да охлажда винаги освен ако няма някакви апокалиптични явления
10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли. Нямам схема правоъгълни спални близки до квадрат. Особеност е че климатиците имат предварително прекарани тръби с път около 9-10 метра м/у вътрешно/външно тяло.
11. ПС Преди по-малко 2 години ни бяха монтирани MHI Diamond който скърца малко при пускане/спиране но работи на пушка и ME LN25VGV който в момента чака за ремонт.
Този пост е редактиран от Кирил Ранчев; 30-08-24 в 01:22.
Daikin FTXM20A~RXM20A BluEvolution Perfera
Aleksandars
Благодаря за отговора , и да нямам против но не съм техник мога да опиша проблема. 80% работи 20% не работи като понякога има индикация че не работи като мига лампата понякога просто не духа студено. Само 1 път мисля един от първите когато не работи беше обледенено вътрешното тяло до такава степен че имаше и 2 пръста лед върху филтрите(не можеха да се извадят). Тогава се обадихме и докато се наканят да дойдат той вече си работеше нормално и нищо не направиха. Сега последно като идва техник ни светна че дори грешките се виждат от приложението Аз не го ползвам изобщо и не ми е хрумвало дори, но първия техник както и да е здраве да е. Грешката е на снимката.
Google казва:
Здравейте,от много чете и ходене по магазини главата ми лудна,та направо на въпроса.За стая 24м2/60м3 западно изложение,вата на тавана,нова дограма,искам да сложа Mitsubishi Heavy Industries Diamond SRK25ZSX-WB/ SRC25ZSX-W, 9 000 BTU ще се ползва за охлаждане и за отопление.Избора ми подходящ ли ще е.Приемам и други предложения в този ценови диапазон
Здравейте, моля за мнението на специалистите във форума дали в ценовият клас до 2200 лева с включен монтаж, има алтернатива на MHI Premium, като тишина и безпроблемна работа.
Здравейте. Търся препоръки за 3 климатизатора за всезонна употреба, за апартамент в гр. Бургас, 3 етаж (висок първи жилищен). 2,7м височина на помещенията. Нова ΠBЦ дограма, тpoeн cтъĸлoпaĸeт, северозападно изложение.
Хол/кухня 33м2 (5м2 прозорец/врата) - фурна, микровълнова, миялна, котлон, хладилник side-by-side, вграден кафеавтомат, аспиратор, тв
Спалня 17,5м2 (4м2 прозорец/врата) - тв, лаптоп
Детска 14,5м2 (3м2 прозорец) - тв, лаптоп
Бюджет- около 5,500лв без монтаж
Има предварително изграден тръбен път, около 9м е за най-отдалеченото вътрешно тяло (детска), 6м (спалня) и 5м за хол
Midea AGN-12N8D1 Xtreme Heat Nordic
Hitachi RAK‐VJ35PHAE/RAC‐VJ35PHAE airHome 600
Panasonic KIT-TZ35-ZKE