На външното тяло на климатика ли? Интересна идея...Първоначално публикувано от criss
На външното тяло на климатика ли? Интересна идея...Първоначално публикувано от criss
Идеята беше на стената,ама може и на климатика ,че тя зимата още не ние натиснала,ама знае ли човек То колкото повече наближават празниците,ни изпълват какви ли не идеи.
Ето какво получих като отговор на запитването до Булклима:
Здравейте Г-н Драгозов,
в отговор на Ваше запитване, Ви изпращам следното наше предложение:
За нормалното функциониране на климатична инсталация в режим на отопление е необходимо: монтиране на кондензоотвеждаща тава под външното тяло, а не гумен щуцер. Цената е: 60 лв. + монтаж 30 лв. Цените са без ДДС. При интерес от Ваша страна обадете се на тел.: 965 00 65 - Николов.
Поздрави
Николов
Даа, въпроса с капещата на терасата вода е актуален заради влажното време напоследък и температури над 0С. Като хване студ -10С - почти няма какво да капе заради сухият въздух.
Случвало ли ви се е да размразявате с гореща вода? Понякога така се наслоява лед в долната част, запушва всякакви отвори и не може да се изтича водата. Тогава изключвам от захранването климатика, пълня кофа гореща вода и с едно канче обливам откъм перката. Такива облаци пара се вдигат в студа, че на улицата долу се спират да гледат какви ги върша
Едно такова пълно размразяване връща ефективността на климатика в случаите, когато навън е достатъчно студено и влажно едновременно, за да не може климатика напълно да се саморазмразява, а си остава лед по питата и долу и така се трупа, трупа.
Може да размразяваш с дно шише от кола 2 литра с топла вода ама пробиваш отпред малка дупка и пръскаш кадето изкаш.
Нямам проблем с размразяването,а с отвеждането на водата.Много ясно че няма да им дам на тия 80 лева за ламаринаПървоначално публикувано от airclima
Kupi si pvc uluk 1метър и с него става супер или pvc канал.
Пазарна икономика!Първоначално публикувано от siliev
А къде слагаш тоя метър - пред или зад тялото?Първоначално публикувано от airclima
Под външното тяло го монтираш кеф ти с тел кеф ти с (свински опашки) там кадето се изтича конденза големите отвоги на дъното.
От фирма Перфект клима ми подариха въпросния щуцер и си купих маркуч.Сега ще се прибера и ще направя монтажа
Здравейте. Имам нужда от съвет по следният въпрос. Панасоник pe9dke е монтиран под прозореца ми. Проблема е ,че при размразяване водата се стича на козирката на прозореца на съседа през един етаж надолу. Нямам възможност да погледна от долу какво е положението и как да отведа водата напред. Положих някак си една алуминиева козирка, но това което се получи, е че се е наместила много близо до отовора за щуцера (тази дума не бях я чувал), и той се е заледил . Сега водата се оттича от някаква дупка отдолу и отпред ,близо до блока с тръбите и кабелите.
По този начин тече по подходящ за мен начин , обаче нямям представа каква е тази дупка. Някакъв резервен отовор ли е , какво е , просто няма как да видя.Ако някой знае , или има възможност да види на такъв климатик . ще съм блягодарен да каже.
Благодаря за вниманието.
ми тази дупка /предната/я разглеждах при мене и май служи ако ти е запушена или заледена дупката на щуцера да изтече водата от предната , която е на по-високо ниво. Има я и на другите модели на Панасониците-май като се покачи нивото на водата/леда/да изтече оттам, нещо като резервен отвор е. Единият от мойте клими е супер неправилно монтиран-наклонен е напред и понякога като се разразява , потича вода и от тази дупкаПървоначално публикувано от StefanR
rsvr, благодаря за отговора. Смятам , засега да не пипам повече по оттичането, само да го понаблюдавам извсестно време за евнтуални проблеми вследствие замръзване и на този отвор и да стискам палци всичко да е ок.
няма да се наложи че ги свърших и аз едни....Щуцера се оказа не за моя климатик и беше доста по-малък така че отпадна като вариант.На другия ден купих ПВЦ тръба 2 цола и от едната страна я изрязах като улук който хванах за външното тяло.Така поседя два-три дена ама не ми харесваше и тая вечер сътворих поредната си гениална идея.Взех фуния(жената ще ме убие и я монтирах под тялото като я вързах на 4 места предварително пробити за целта.Сега тя е непосредствено под дупката от която капе.На нея забих силиконов маркуч за да виждам дали ще се запуши от студа.Принципно не би трябвало да се задържи лед защото фунията е на 5 сантиметра под тялото и от нея има голям наклон по маркуча надолу който отиде извън терасата.Сега като някакъв манияк гледам през прозореца(отвътре ) изобретението си и му се радвам.Толкова засега,утре ако се сетя по-добър вариант ще пиша пак.Първоначално публикувано от siliev
Знаеш ли, че тази идея за фунията ми мина и на мен днес през главата, кото изхвърлях поредната кофа черна течност. И още утре ще купя една от някоя бензиностанция, от тези дето имат гофрирана част и отточната част може да се накланя.