При нас дистанционните се прибираха по една стара заповед на бивш шеф, за да не ръчкат дамите. Но после се върнаха. Ако има устройство, което спира климатика при отворен прозорец, то той почти никога няма да работи (особено лятото), защото почти винаги някъде има отворен прозорец. На климатиците - смес от Хитачи (от преди години), Трео и в последно време Грее май повечето не са им чистени филтрите никога. Май аз съм единствения, който си ги е чистил сам от време на време.
Аз лично не виждам начин за отопление на подобна сграда само с битови климатици. Както казах системата е такава, че те ограничава само по избор най-ниска цена. Отделно не са само отделни малки кабинети, нито само 1-2 големи халета. Има и големи помещения, има и по-малки, има доста големи коридори, доста санитарни помещения, безотговорно отношение на персонала към експлоатацията.
С ТЕЦ няма какво да се "ръчка", няма почти никакви технически проблеми и съответно нужда от специална техническа поддръжка и инвестиции. Още повече, че при нас трябва поддръжката да е 24/7, а не да чакам майсторите да намерят време в графика, но пък бюджетът не е особено наличен. С Тец цялата сграда се отоплява напълно адекватно. Нагласена е малко по-ниска температура нощем (дежурните на разположение използват само 2 помещения) за икономия. Не мисля, че преминаването на друг тип отопление ще бъде като цяло (закупуване, внедряване, поддръжка и сметки) по-изгодно на настоящия етап.