Снимки от жената .
Този пост е редактиран от Aleksandars; 18-01-19 в 08:32.
Тази машина е така от години...не е гръмнал.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Ето една нокрия до италиански кенеф, върхЪ на монтажната мисъл!
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Ееех, кога ще ги стигнем италианците-да можем всички да си монтираме по една Нокрийка в кенефите. За предпочитане с трансформатор.
Майната и на марката, виж къде са я завряли! Представям си, колко упорити са били неаполитанците...
Няколко снимки от работата на монтажниците при вече демонтирано Фери - тръбен път 1,10м, сложени в обща изолация, през пробитата дупка могат да минат десетина снопа тръби на климатици, на лявата стойка отвън единия дюбел въобще нищо не държи, втория при разклащане на стойката също започва да се движи. Поне от дясно са хванали здраво и двата. Вътре стената също е понадупччена малко в повече - има 7 дупки за планката. Днес Ферито пътува към София. Чакам да ми преведат парите и да поръчам LMCA от Велев клима.
Този пост е редактиран от dodo2000; 21-01-19 в 16:16.
Да не би заради тази голяма дупка, помещението да е изстивало и климатика да не е смогвал да затопли ?
"Постарали са се хората!" Иначе се случва да не хванат в тухлена зидария дюбелите. Ако е от четворки - често стените на тухлите са слаби, ако пък е от старите единички с варов разтвор - разтворът е много зле. Хората не са си дали много зор очевидно, та след като не е паднал до сега - пак е нещо.
Ако знаеш как да дупчиш във всяка стена хваща дюбел.За дупката просто нямам думи.Личи си че са "професионалисти".
Веднаж при монтажа на една клима в един блок където имах жилище ми се напукаха устните от напрежение.Беше ЕПК, правен от трудови войски и много от тухлите четворки бяха зидани с отворите навътре вместо нагоре, да не говоря че бяха пето качество,и ронливи като стар хляб.Имаше безброи подводни мини, като кухини например запълнени с хартия от цимент и замазвани отгоре, денивелация на таван съм мерил 28 см на стая..Кухненските шкафове ги монтирахме с дървени големи тапи вкарани в гнезда с гипс , понеже се получаваха дупки и дюбела не хващаше.В хола се отказах да монтирам библиотека на предвидената за това стена,понеже пробвахме на няколко места и все зейваха дупки.Та дойдоха двама с новата клима и първата им дума беше - къде ще монтираме казвай,че нямаме много време ,чакат ни още няколко обекта.Аз нямах избор освем под един прозорец.Етажът беше висок.Спомням си че тогава мислено се помолих на Господ да бъде благосклонен с мен.Тия бяха нещо сърдити,бързаха, мястото за монтаж беше неудобно, и ако се окажеше че и там е зидано наопаки бях свършен.С шпилки нямаше да стане.Знаех какво ще направят - ще кажат че не могат да монтират и ще си хванат пътя.И без това ги беше яд че не бях купил климатика от тях а от Софийска фирма.Единия се надвеси и започна да пробива отвън а аз изтръпнал целия следях внимателно изражението на лицето му...Знаех,че при най малката гримаса или тик от негова страна съм свършен,защото те биха били явен индикатор че и тая стена е зидана по начина по който беше и отвътре.Беше доста отдавна ,но все още съвсем детайлно си спомям как душата ми литна във висините и как огромен камък падна от сърцето ми когато оня наби дюбелите и след това закрепи стойките без да покаже с нищо че се е сблъскал с нещо нередно.С половин уста го попитах - хванаха ли ? Добре е,ми каза.Слава богу,тая стена беше зидана като хората
В интерес на истината започнах да се замислям и аз за това след като видях дупката. И взех да си давам сметка, че странните звуци, които се чуваха по време на всеки силен вятър най-вероятно са идвали от дупката. Ще търся начин да я зазидам отново. По моя преценка мога да вкарам по дължина две единични тухли в този процеп. Или пък така да я оставя да се чува как духа вятъра. Нали съм платил за дупченето цели 150 кинта.