Това е моята инсталация. Airwell (продукция Gree)
Това е моята инсталация. Airwell (продукция Gree)
Xiona
Уплатни дупкат като напъхаш стиропор и после я замажи че има вероятност да полъхва студ и да се пъхат животинки.
Аз имам едно питане,друг климатик имало ли е на това място?Ако е нямало няма логика да има толкова голяма разлика между височината на климатика и дупката,аз това вътре не мога да го понеса.
предполагам си обърнал внимание,че при 99% от всички монтажи от вънка дупката се оставя именно по тоя начин,тук ти може да кажеш до колко това е компромис или не(демек,дали е само от естетична гледна точка,тъй като от вътре е запълнена или е по добре да се запълни и от вън?)
Аз лично бих го замазал-виждат се и други замазки на балкона, така че явно има опит. Евентуално бих запълнил дупката със силикон или нещо друго подходящо.
Разбира се най-лесно и чисто ( и може би красиво) би станало с малко ПВЦ
Както и да е-честито и със здраве да го ползвате!
Важното е да е функционално добре инсталиран.
Запълнена е дупката от мен лично. Само че в бързината и ентусиазма я запълних отдолу с вестник, а отгоре плътно и дебело с теракол, който вече дръпна. Какво да направя, разсеях се, а имам останал стиропор от опаковката на климатика, ама женска работа, нали знаете.
Дайте съвет - да къртя ли и утре пак да мажа, или да оставя така.
Дори се престарах и запълних и малката дупка за захранващия кабел
necata2, въпроса ти към мен ли е?
Този пост е редактиран от xiona; 19-06-18 в 22:43. Причина: допълнение
Монтаж от японския вимакс. Тоя уж прави всичко както трябва, но от много бързане претупва нещата. Сряза тръбите без да почисти стружките, поне сложи уплътнител, но накрая не стегна капачките. На това климатиче фреонът му ще изтече без проблем.Тоя толкова бърза, че няма време за подробности.
Този пост е редактиран от Genadi80; 19-06-18 в 23:19.
Не го мислете "Японския Вимакс" . Ако така се прави " безплатния" монтаж-мога и сам да си затегна капачките
Абе то и аз така, ама от много мислене с дупка или без, щото не се бях подготвила предварително точно за този въпрос, та се двуомях, и накрая докато кажа да ми върнат кабела и да ми го пуснат отвътре в ъгъла, момчето беше навъртяло, укрепило, изолирало и бандажирало тръбите. Когато монтираха вътрешното тяло и вече бяха провряли тръбите през дупката, казах че искам кабела да е вътре, но нямаше как да го махнат - отмонтират, изолациите и всичко до този момент (все пак нямат цял ден за мен), та се примирих.
Целия монтаж траеше 3 часа - доста старание хвърлиха, все пак магазина ми е долу на блока, т.е. съседи. Дори те, самите, казаха досега за друг да са го напрали за двойно по-малко време, така че няма как да ги обвинявам, че не отговорих еднозначно когато ме попитаха къде да е захранващия кабел и си смених мнението няколко пъти.
Утре ще дойдат да ми сложат кабелен канал на захранващия кабел. Не съм доплащала нищо извън цената, на която взех климатика - монтажа ми е включен вътре, но мога да кажа, че всичко ми излезна на цената само на климатика, посочена в сайта на официалните представители на марката, все едно не съм плащала за монтаж. Няма как да не съм доволна - съобразиха се с всичките ми изисквания (без това, тъй като не знаех какво да искам) - пуснаха ми по-дълъг тръбен път от стандартния (3,4 м), вакуумираха системата 15 мин, не съм доплащала за вътрешния кабелен канал, пуснаха ми по-дълъг захранващ кабел отвътре, направиха ми маслен трап, не знаех, че външния захранващ кабел трябва да се слага в канал и няколко часа след монтажа слезнах и казах, че искам да ми го направят - утре ще дойдат, какво повече мога да искам
Нямам нерви да пиша за "монтажа" , но като гледам долния клип как са сложили гипсокартона , а са забравили да построят стените на това "жилище" всичко друго бледнее ... кучето ми живее в мавзолей по японските стандарти на строителство
И докато въртеше "бурмите" на вътрешното не опря на .... нищо. Недай си боже самурая да се почерпи повечко ще полети с цялата стена барабар с климатика.
Да изкараш НОКРИЯ от кашон за да топли друг кашон Аз съм в потрес , единственото хубаво в клипа беше(минало време) машинката
https://m.youtube.com/watch?v=TFmg90N185I
Този пост е редактиран от Mig82; 20-06-18 в 01:44.
Тоя лаф ми оправи деня.Да изкараш НОКРИЯ от кашон за да топли друг кашон
Само на мен ли ми прави впечатление, че тежестта на цялото външно тяло реално се носи само от близката конзола?
Не мога да си обясня, защо продължава да се използва тая бялата бандажна лента, която след 2-3-тата година започва да цъфва много красиво. Най-вече за частта от тръбите, които са изложение на слънце.
Да не говорим, че после оголва и захранващия кабел, ако не се обърне внимание на време.
За последните монтирани климатици купих алуминиева лента, малко мрънкаха монтажниците, но ефекта се вижда:
3-та година слънце, дъжд и лед не мърда.