Страница 37 от 79 ПърваПърва ... 27353637383947 ... ПоследноПоследно
Резултати от 541 до 555 от общо 1180
Like Tree382Одобрявам

Монтаж на климатици - цени и отговорности

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Re:Монтаж на климатици - цени и отговорности

... Че какво съм казал за Велев? Велев ми е приятел ако имам да му казвам нещо няма да е тука. Напротив, всеки си има неговата истина и никога не съм поглеждал в чуждата паница... И не знам кой да си правим фирма. Всички работим с фирма и плащаме всичко като попове.

2.  

3. Member Аватара на boiski
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    Бургас

Моето мнение е, че всеки който е работил с перфоратор, къртач, нивелир дюбели и прочие, що годе може да монтира двете тела. Това си е повече хамалска работа а и ако си малко по-сръчен педантичен и прецизен може да направиш прекрасен груб монтаж стига да знаеш какво правиш. И какво като не си направиш специфичните упражнения от монтажа с тръбите разни вакууми тестове азоти и фреони...и си прецакаш и твоя труд и машината и парите и всичко. А дали ти ще го правиш или някои приятел или самозванец монтажист все тая.
    Какъв е смисъла да се занимаваш с глупости като може да си избереш фирма за консултации, да ти донесат всичко, да си го монтират, а ти да си пиеш кафето на терасата край тях, да си пак педантичен и внимателен и да си им дадеш колкото трябва (сте се разбрали) дали са 130, 150, 180, 200, 220 ..... на тези хора това име професията с това си хранят децата с това си плащат данъците и т.н.
    Трябва да променим нещо в себе си за да се промени света около нас.
    Това е като да си купиш кола и да нямаш пари да заредиш да се прибереш до вас ...... я по сериозно!

4. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Според мен проблемът не е в цената на услугата, а в това, че клиентът няма никаква гаранция за качеството, което ще получи, независимо от цената, която ще плати. При самите уреди, може и да има правопропорционална зависимост между цената и качеството им, макар че са възможни и изключения. Но опреш ли до т.н. "майстори" в България, можеш да попаднеш на всичко - евтино и добро, скъпо и некачествено. Аз ги деля на няколко категории:
    - такива, които хем не могат, хем не се стараят. Болшинството кадри, особено в сфери с текучество. Невъзпитани и некултурни.
    - не могат, но поне се стараят и след време може и да се научат. По принцип повечето такива са любезни и учтиви.
    - могат, но гледат да прекарат бързо нещата и да измъкнат повече изгода. За мен най-противната категория. Мазни и хитри. Гледат и знаят как да прекарат клиента, ако не е техен човек.
    - могат и държат да го направят както трябва и с желание. Такива бяха повечето стари майстори. За съжаление това става все по-рядка порода.
    Това го казвам, с оглед личния им опит и сблъсъци с "майстори" от всички сфери на живота.

5. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009

Точно така VanDan
    Според мен основния проблем,от който всъщност страдат и двете страни,е липсата на контрол възможността и куцо и кьораво да монтират климатици.Кофти е,защото наистина нормалния клиент,който не рови и не чете по форумите,а просто си поръчва климатик може да изяде най-голямото дърво и да му осер.т къщата и климатика.Кофти е,защото наистина кадърния специалист,заради такива осрани монтажи и той страда,щото клиентът вика : "цената не ми гарантира качество-монтажът ти е скъп.Кофти е защото няма ред и най-големите калпазани се оказва,че взимат повече от истинските професионалисти,защото дори и по-малко пари да вземе,на него са му "чисти" - материалите са крадени ,не плаща данъци и не носи отговорност за труда си.

6. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна

според мен фрапиращите разлики в коментариите по горе за цени, качестно и отговорност се дължат на следното:

-огромна част от монтажниците работят изцяло или частично в така наречения сив сектор и моите изчисления показват, че разликата между сивия и белия сектор е около ДВА ПЪТИ в цената. те са толкова изобретателни и държавата толкова нехайна, че е безмислено да се коментира без да се знае кой как работи: кой легитимно 100%, кой 50 на 50% и кой 0%;
    -у нас е пълно с нечистоплътни телом и духом измекяри, които като монтират климатици го правят безобразно, като лекуват хората ги уморяват, като карат пияни убиват хора и какво ли не още ако се огледаме наоколо. в цивилизования свят такива хора се изолират от регулациите и законите в обществото и не им се дава възможност да повтарят гнусните си деяния. тук това не се случва...
    -и от двете страни на барикадата често и все повече стоят хора в качеството си на изпълнител и получател на услугата, които са доведени до просешка тояга и които от една страна нямат възможност да платят, а другите са способни да работят за жълти стотинки за да си купят един хляб...
    -всеки с два лева регистрира фирма и докато се усетим я задлъжнява както трябва, продава я на циганин и така отначало...
    -всеки може да монтира каквото си поиска - защо не отидете в германия да монтирате климатици по 70 лева?!? - защото там занаятчиите са се обединили в камара, плащат си на държавата данъците и тя пък с цялата си власт ги пази от новоизлюпили се фирми, за които единствения начин да съществуват е да свалят цената...

всичко това са толкова стари и ясни за всеки истини, че и да си чешем езиците (пардон, ноктите) нищо няма да се промени нито с отговорностите, нито с монтажите...

7. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

АМИН

8.  

9. Member Аватара на boiski
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    Бургас

Направете една тема в която всеки от този форум който се занимава законно и почтено с този знаят да си предложи услугите в градовете в който обхваща бизнеса му (им), и поне като влезе някой и напише препоръчайте ми от коя фирма да си взема климатик ? Или кой да ми го монтира в Пловдив
    – ето това са проверени фирми (хора) които разбират и си носят отговорността, и са законни.
    ...................................така всеки печели…...............................
    И тогава легалните фирми ще организират всяка година по един събор с банкет курбан или чеверме с много каси бира и мастика за да почерпят за успешната година.

ХА на здраве

10. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Темата се дъвче и предъвква - всеки има право да работи (лошото е, че доста хора работят некачествено и от това страдат тези които си харесват професията и държат на нея) и да определя цените за услугите които предлага. Все пак, това е пазар и образуването на цените на услугите е индивидуално от всеки и клиента определя към кого да се насочи. Така че, не мисля, че трябва да се прави сметка на този или онзи как е разработил бизнеса си и защо или иначе...Който работи качествено, заслужава да се развива и да печели от това. Който е "мундар", с течението на времето сам ще си "изяде хляба". Лошото е, че през това време, ще навреди на много хора...

11. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Абсолютно си прав Мюмюнчо!
    Да не говорим, че не бива да се сравняват цените на монтажовете в София с тези в Монтана. Нито пък с тези в Осака или Хараре.

12. zzz
    zzz е офлайн
    Member Аватара на zzz
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    БУРГАС

За съжаление клиента ако си купи и от най-нискокачествените монтажи става ужасно...

Някой би ли дешифрирал това изречение на МОДЕРАТОР аз го разбирам ако си купя най евтиния монтаж от него ще бъде ниско качествен защото е евтин не давам ника да не стават дразги но ако има много желаещи ще дам целия пост от форума

13. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Качеството е нещо относително. Получаваш, като качество и количество толкова за колкото сте се разбрали и си платиш, не повече.

Не можеш да получиш повече от договореното, защото някой трябва да плати за него.

14.  

15. Member Аватара на boiski
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    Бургас

Отговор: Монтаж на климатици - цени и отговорности

Прав си но аз мисля, че и времето е решаващо за да се даде нужното. Съдя по себе си, дори и да съм много доър в нещо притиснат ли съм от времето все нещо ще се о..ре.

16. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от boiski Виж публикацията
    Прав си но аз мисля, че и времето е решаващо за да се даде нужното. Съдя по себе си, дори и да съм много доър в нещо притиснат ли съм от времето все нещо ще се о..ре.
    Точно така, когато се бърза нещата не стават добре.

17. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

18. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Че колко му е да пуснат тръбите през прозореца или комина. Онзи ден четох как една фирма предлага "прокарване на фреони".

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 37 от 79 ПърваПърва ... 27353637383947 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Инструменти за монтаж на климатици
    От d_imige във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 101
    Последно: 12-10-15, 15:04
  2. Фирма за монтаж на климатици
    От stich1 във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 3
    Последно: 27-05-14, 17:49
  3. климатици general на ниски цени!
    От nikolas4o във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 28-10-12, 13:34
  4. Цени за монтаж на ел. осветление и видеонаблюдение.
    От taralion във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 6
    Последно: 28-09-10, 11:34
  5. Технополис, Жега 2 и монтаж на климатици
    От rum във форум Черен списък
    Отговори: 8
    Последно: 10-07-07, 14:50

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе