Страница 36 от 79 ПърваПърва ... 26343536373846 ... ПоследноПоследно
Резултати от 526 до 540 от общо 1180
Like Tree382Одобрявам

Монтаж на климатици - цени и отговорности

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Re:Монтаж на климатици - цени и отговорности

За съжаление в по-малките градове монтажи по 130 лева са нещо обичайно, но и липсата на касови бонове е също масово явление и като вземеш предвид по-малките разстоянияр по-ниските наеми а и ако собственика на фирмата е и главния монтажник те нещата могат да се вържат....

2.  

3. Member Аватара на boiski
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    Бургас

Защо за съжаление? Също ви питам като дойде някой да ви прави ВиК или шпакловка, или зидария дава ли ви касова бележка...а вие търсите ли я?
    Той си е казал, така е намерил начин да си прави бизнеса в което няма нищо лошо, пазара иска човек да играе по неговата свирка...
    дай сега Велев да монтира по 200 ле щото така пише в форума... а и за толкова да монтира пак си има право. друг е въпроса ако си оставя ръцете но съм чел че си върши работата добре.

4. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Boiski, както няколко пъти колегите в тази тема писаха 130-150 лв монтаж не стигат една фирма да се регененрира ... кой каквото и да ми разправя и особено монтажни групи като Мр. Велев които са склонни да монтират всякакви китайски климатици продавайки ги през 10% това което се случва е че съответната фирма изяжда ресурса на инвентара ( автомобили, пробивана и фреонова техника) и ше и бъде все по трудно да си купува нов. За това казвам за съжаление защото колкото и Велев да си обича работата и да е добър в нея в момента в който спре да е главен монтажник в собствената си фирма ще фалира.

5. Member
    Тук е от
    Jan 2012

Cooler... Не виждам нищо лошо в това Велев да се оправя в НЕГОВИЯ град ,както е успял до момента. Ти защо не идеш да отвориш там офис и да монтираш на 200 лв ???
    Бат Радо от Русегаз отдавна се опитва в Плевен да направи нещо,а досега е направил ....нищо. Защо мислиш,че големите фирми с големите си цени са конкурентни на една малка гъвкава и нагодила се към конкретния пазар фирмичка???

6. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Просто в Плевен е много малък пазар. По данни от последното преброяване Плевен-област е най-силно намалялата като процент брой жители в България. От близо 200000, Плевен сега дали има 90000 жители, а може и по-малко. Почти всички млади бягат за София или чужбина. Много от големите предприятия затвориха врати. Повечето хора са сравнително бедни, а тази тенденция се увеличава още и още в последната година и половина. Много фирми фалираха. Много хора са без работа и са доволни и на 500лв. заплата. 70% от мед.персонал при мен са от минималната до 400-450лв. бруто и никой не напуска, защото няма къде другаде да си намери въобще работа, камо ли по-платена. Малко са тези, които могат да си позволят скъп климатик, а да не говорим за скъпи монтажи. Аз Дайсекай почти не съм видял с очите си. Конкретен пример - в квартала, уж паралия строителен предприемач, пък сложи някакви "евтини" по вашите разбирания Дайкини и Панасоници на новия си апартамент в построената от него кооперация. Кризата удари и малкото паралии в Плевен. Велев да каже дали има скъпи машини. Иначе неговата фирма, доколкото знам, е семейна фирма и не вярвам скоро това да се промени. Човекът се бори, това е. Хубавото е, че за сега оцелява, защото много други подобни малки фирми от други браншове умряха. Велев ако каже, че евтиния климатик не струва или калкулира голяма сума за монтаж и бедния клиент ще не ще отива в Техно-ххх и си купува машина за толкова пари колкото има в джоба с "безплатен" монтаж.

7. Junior Member Аватара на gaba
    Тук е от
    Dec 2011

VanDan +1 За съжаление това е цялата истина в няколко реда за Плевен....Аз също съм от този "чуден" за развитие на всякакъв бизнес град , където ако кажеш за услуга "Х" пари,веднага по стар обичай се появяват куп "колеги" дето са готови за половината от тебе казаното да свършат работата.Дори и нищо да не спечелят радостта им е неописуема и муцуните им греят от щастие,че са прецакали колега..

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2007

Относно малките фирми.Ако човек си върши работата добре и държи ниски цени,съответно набира все по-голяма популярност сред клиентите.От там се увеличава съответно обема работа-продажби,монтажи,абонаменти,сервизи и т.
    Да,но вече този собственик,който е монтирал до вчера има съвсем други задължения които изключват активната му заетост по обектите-огледи,договори,счетоводна дейност,мъкнене на машини по сервизите,поддръжка на материалната база и какво ли още не.
    В един момент се налага да излезе на светло,съответно данъците,осигуровките,охрана на труда и т.н. и т.н.,влизат и те в разходите на фирмата.Губи контрол върху действията на персонала и съответно и от там има големи загуби-кражби,злоупотреби,мърляво отношение към автопарка и инструментите.
    От там тръгваш надолу.На всички ни се е случвало и всеки е решил проблема индивидуално.
    Но решаването му изисква наличието на кинти които няма откъде да дойдат ако се работи на тези смешни цени които ни навирате в лицето и претендирате че са нормални.Аз монтирам на 150-190лв за малките климатици и едвам успявам да сложа нещо настрани след като си платя на хората и си оправя плащанията.Не съм чул някой да се оплаче от цената.БабаТи,дето много ги разбира работите го помолете да си снима монтажа на климатика и да го покаже да се посмеем заедно всички(света е малък).
    Аз извадих късмет,защото персонала ми беше с мен от 7 години преди да почна да работя сам и нещата са придобили малко по-личен характер.Не че не стават издънки,всичко се случва хора сме,но имам време да реагирам и реша съответният проблем.

10. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Не е моя работа да коментирам. Най-добре е самия Велев да ви отговори ако желае. Поне това, което знам, че не е от вчера фирма, но продължава да си монтира, ремонтира и т.н. сам и със семейна помощ машините. Поне това съм видял с моите очи, когато идва да ми ремонтира един Хайер и да монтира на приятел едно Хитачи. Колко печели и други подробности не мога да ви кажа.
    Но ви гарантирам, че при този толкова свит, беден и абсолютно ценово ориентиран пазар, където е Велев, всеки с малко по-високи цени, където и да е по веригата умира моментално. В момента хората едвам имат пари за ядене и плащане на сметките, така че търсят от къде да намерят и най-малката изгода. Аз лично имам поне 3-4 примера на фалирали в последните месеци фирми (мебелни, за хардуер, дограми и щори) на близки мои приятели, които за последните 6-7г. вървяха много добре и имаха клиенти, работа и добри печалби. Но от началото на 2011г. сечта е пълна.

11. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Какво да отговоря че кой не иска да взима повече пари всеки разбира се но в момента такъв е пазара. Доколкото разбрах и техноклима са останали сам с двама монтажника, но пък тези останали без работа знаете какво ще правят ще работят нелегално.

12. Тук е от
    Dec 2009

На мен пък ми монтираха 2 нови климатика за по 70 лв. в гр. Пловдив. Други 2 стари преместиха в други стаи пак за по 70 лв. От всичко прочетено във форума, сравнения с други монтажи, наблюдения на материали, стойки и т.н.. мога да кажа, че качеството на монтажите е на съвсем прилично средно ниво, дори по-добро от някои фирми с големи претенции като Атаро клима, които бяха монтирали на познат 2 дайкина с черна изолация без лента и след няколко месеца въпросната изолация започна да се пука, рони и т.н. Отделно през лятото, вътрешното тяло на единия климатик направи огромна локва върху чисто нов и доста скъп паркет. Е кажете кой монтаж е по-изгоден: 70 лв. без проблеми досега, с отделни изолации на тръбите, вакуумиране и всичко както е описано във форума, че дори и канал на тръбите на единия климатик или 180 лв. с протичане на вътрешно тяло, окипазяване на новия паркет и полуизронена изолация???
    Човекът-собственик на фирмата ми каза така - с тези 70 лв. за монтаж си покривам разходите за материали, а печалбата ми се формира от продажбата на климатика. (Цената беше същата като промоционалната на официалния дистрибутор за БГ)
    Не знам защо скачате на Велев. Щом със 70 лв. могат да се покрият материалите значи при 130 лв. си реализира и някаква печалба. Практиката показва, че плащането на 180-200 лв. за монтаж не гарантира по никакъв начин качеството.

13. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

Господата дето мрънкат, че има фирми които работят на по-ниски цени да не би да продават климатика на задовски цени, че печалбата им е само от монтажа. Не ядем доматите с колците колеги. Като си купувах първия дайсекай цената му масово беше 2200лв без монтаж. От фирмата, която ми го монтираха бяха най-честни и човека ми каза "виж какво, при мен климатика идва на 2000лв, 100лв си слагам печалба, по 40лв давам на всеки от монтажистите.. толкова за материали и т.н.". Сега гледам още има фирми, които го предлагат по 2200 без монтаж и такива, които го продават на 2500 с монтаж. И кво много е зле едни 300-400лв да си ги слагаш в джоба за 2 часа? Хората в масовия случай търсят най-евтиното, докато някои не го разберат, фирми ще фалират не ами стой та гледай. Хората цепят стотинката вече дори и в по-големите градове.

14.  

15. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Аз пък се чудя докога ще гледаме в паницата на другия а не в своята собствена. Ами лесно е, взимаш го ти от вносителя, слагаш го за два часа и си богат. Сигурно ще го монтираш с голи ръце и ще го носиш на ръце от складовете до вас! Най-обичам някой да прави чуждата сметка. Колко било лесно видиш ли. Като е лесно, защо не го правите и не се прибирате с бетон и в задника вечер. За това няма да се оправим никога. Чуждия труд трябва да е безплатен а собствения безценен! Една фирма е длъжна да плаща всички данъци и такси, а когато трябва вие да плащате ако може да ги спестим нали?

16. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

На никой в паницата не гледаме, а хората си правят сметка за собствената паница. Така не е само при фирмите за климатици, а навсякъде. Като ми правиха кухнята получих оферти за една и съща кухня (еднакви марки ПДЧ плоскости и обков) от 6600лв до 3900лв. А сега се сети от коя фирма я купих и коя вече няма офис в Бургас. Голямото текучество на хора във фирмите не ти гарантира нищо ако ще и 300лв да дадеш за монтаж. На един приятел му бяха монтирали климатик от техноклима и беше много доволен от монтажниците, учтиви, отговаряли му на всеки въпрос, не мрънкали, изчистили си и по живо по-здраво. След 4 месеца поръчва още два климатика и идват двама спецове и още при разтоварването почват да мрънкат и искат пари за качването на климатиците до апартамента въпреки, че има асансьор и всичко е платено предварително. После отказват да му сложат климатиците на тези места на които са се разбрали с фирмата при първоначалния оглед... Така че всичко с "качествения монтаж" и доволния клиент е много относително и се променя за нула време. Така че защо да даваш 200лв вместо 100лв, като не знаеш кой ще ти цъфне на вратата. Не всеки рови по форуми и проучва, макар че и тука има много бизнес интереси и не може да се вярва на всичко.

17. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

В това няма спор. Има фирми разни, всеки си обгрижва клиентите както може. Идеята е, че ако не крадеш материали има една граница под която качествен монтаж не може да стане, а както казват колеги не може да поддържаш и техниката на ниво. Не може професионалист да ходи по монтажи с перфоратор от промоциите на Метро нали. Добрата техника е скъпа, качествените материали също. Да не говорим за колите и горивата. Перфектния труд, също е скъп. Освен ако някой не работи за слава, което е добре, но и ние имаме семейства както всички.

... Всеки иска и клиента, и монтажника да се ходи на монтаж с нова лъскава кола, но не вски може да отдели 40-50к лева за такава нали. Само пример ...

18. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

MEGA той въпроса с паницата си го "повдигнахте" вие търговците бре. Cooler и още някои.

Аз бях написал доста в отговор на cooler, но се отказах и го изтрих, защото е безмислено.То лесно вече няма никъде в никоя професия.

Велев човека си е направил сметката, вие му гледате в неговата паница- не се бил развивал, фирмата му била семейна и други щуротии.Еми направете фирма поемете отговорност за осигуровки, заплати разноски най-различни и тогава пишете.
    Лесно е да си служител на фирма в най-големия пазар в България и да се правиш на умен и да философстваш, че видиш ли някой нямал пари да се развива.Гледайте вас си и оставете Велев и другите като него те да си правят сметката.

Въпроса от 2 години не е за развитие, а за оцеляване.Една камара фирми си заминаха от пазара, още повече че липсата на граници в ЕС си каза и тепърва още ще си каже думата.Конкуренцията е "фалитова" за някои фирми в този момент.Продавате един и същи продукт, без никаква индивидуалност, с единствено изключение -монтажа.Има фирми които правят приличен монтаж за 100 лева има и такива които и за 250 лева ти "спретват кочинка". Последната дума е на потребителя-той произнася "присъдата" и от него зависи кой ще остане на пазара.

Не бързайте да произнасяте присъди, преди да е отминала кризата, защото и вие може да сте измежду "осъдените" на фалит от потребителя...

П.П. Не знам за кой път се "дъвка" този въпрос за цената на монтажите във форума, в поста който така и не публикувах това ми беше първата реплика.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 36 от 79 ПърваПърва ... 26343536373846 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Инструменти за монтаж на климатици
    От d_imige във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 101
    Последно: 12-10-15, 15:04
  2. Фирма за монтаж на климатици
    От stich1 във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 3
    Последно: 27-05-14, 17:49
  3. климатици general на ниски цени!
    От nikolas4o във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 28-10-12, 13:34
  4. Цени за монтаж на ел. осветление и видеонаблюдение.
    От taralion във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 6
    Последно: 28-09-10, 11:34
  5. Технополис, Жега 2 и монтаж на климатици
    От rum във форум Черен списък
    Отговори: 8
    Последно: 10-07-07, 14:50

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе