Страница 35 от 79 ПърваПърва ... 25333435363745 ... ПоследноПоследно
Резултати от 511 до 525 от общо 1180
Like Tree382Одобрявам

Монтаж на климатици - цени и отговорности

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Re:Монтаж на климатици - цени и отговорности

Цитат Първоначално публикувано от soul
    Offtopic: Тамата май е друга? Та някой би ли ми отговорил на въпроса, който поставих?
    Колега нали сам отговори на този въпрос: 180 - 420 лева. Какво повече искаш?

2.  

3. Тук е от
    Mar 2006

Благодаря на justify и bobovo, че все пак се престрашиха да споделят някакви реални цифри.

4. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Виж, soul... не е толкова важно, какво плащаш, а какво получаваш...

5. Тук е от
    Mar 2006

Kasap, усещането да си платиш Мерцедес, а да ти пробутат Лада не е приятно. Понеже съм се наплащал на Мерцедеси, а са ме возили на Лади сега питам, разпитвам и смятам да направя разумен и правилен избор.

6. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Правилният подход при избор е следният: Написваш на един лист всичко каквото искаш да ти бъде свършено от фирма за монтаж на климатици. С този списък посещаваш, колкото си прецениш брой фирми и искаш от тях писмени оферти, в които да се описва обемът на исканата от теб работа, количеството и качеството на вложените материали, време за изпълнение, труд и начин на плащане. Етапите на изпълнение и отделните дейности могат да се опишат по отделно така, че да имаш възможност да откажеш някоя при липса на средства или нежелание за плащане на неща, които можеш и искаш сам да свършиш.

Хартиеният документ би могъл да послужи за разрешаване на евентуални конфликти или неразбирателства между страните по време или след свършване на работата.

7. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

valen1, много точно написано!

8.  

9. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

+1 за VALEN

Аз не се занимавам с такава работа-продажба/монтажи на климатици, но считам, че за двуетапно монтиране на климатици трябва да е поне 200 лв за градове като Пловдив, София, Варна, Бургас защото всяко идване е разход на бензин и отделно за поне прилично свършена работа от която да не се срамуваш след това да кажеш :"Това аз съм го правил" трябва да имаш и съответната мотивация освен професионална и такава в парично изражение.По тази причина винаги предпочитам да заплатя/уговоря заплащане малко повече от средното заплащане за нормална услуга, за да има и другата страна мотивация/да е доволна от сумата която ще получи и да има чувството че е сключила по -добра сделка от обикновените ежедневни случаи.По-добре за качествено свършена работа малкоповече пари, за да те запомнят и когато имаш необходимост да си спомнят с хубаво за теб и да отреагират с желание, отколкото обратното...

До тези изводи съм достигнал от моят професионален опит- веднъж демотивират(започнат ли да ме мотаят/се уфлянкват за заплащането което е било уговорено) ли ме вече трудно могат да ми върнат първоначалната мотивацията и устрема/динамиката на работа/желанието за работа която съм имал в началото и до голяма степен ми става безразлично...за съжаление българина трудно разбира това... защото за него е важна неговата гледна точка(той да е на аванта/печелившия от всяка ситуация), а не на другата страна/и...
    Обикновенно в такива случаи гледам да се отърва от съконтаргентите и аз също започвам да си търся "оправдания" така като и те "се уфлянкват... "Каквото повикало, такова се обадило".

Бири, кафета пържоли като по комунистическо НЕ КУПУВАМ на майсторите-те са дошли да вършат работа, а не да се напиват и да ми вършат работата пияни/употребили алкохол или/и аз да им слугувам...

То аз съм изключение като гледам, но след като работата ми е свършена или отново тръся същите хора/фирми или ги "задрасквам" до живот.

Така или иначе избягвам да заплащам предварително, защото доста хора в Бг имат едно "обратно" мислене и мотивация-мислят си че като са взели парите и работата им е свършила с това...

10. Тук е от
    Mar 2006

Цитат Първоначално публикувано от valen1
    Правилният подход при избор е следният: Написваш на един лист всичко каквото искаш да ти бъде свършено от фирма за монтаж на климатици. С този списък посещаваш, колкото си прецениш брой фирми и искаш от тях писмени оферти, в които да се описва обемът на исканата от теб работа, количеството и качеството на вложените материали, време за изпълнение, труд и начин на плащане. Етапите на изпълнение и отделните дейности могат да се опишат по отделно така, че да имаш възможност да откажеш някоя при липса на средства или нежелание за плащане на неща, които можеш и искаш сам да свършиш.

Хартиеният документ би могъл да послужи за разрешаване на евентуални конфликти или неразбирателства между страните по време или след свършване на работата.
    Теоретично е така, но практиката е доста по различна. А когато желаната марка машини се предлагат само от три локални фирми - играта загрубява още повече.

Иначе за 200 лв на машина започнаха да се случват нещата.

11. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Парите - двигател на икономиката.

12. Member Аватара на boiski
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    Бургас

Нормално е за BG да не ни се дава кинти за каквато и да услуга, всеки гледа де се справя сам или с приятели и познатои. Сами санираме, сами сменяме ВиК, сами лепим теракот, шпакловка и извднъж в тази прекрасна затворена система някой ти каже 150 - 200 лв за монтаж и направо тръпки да те побият....

+1
    Цитат Първоначално публикувано от valen1

Трябва да има пазарлък на пазара за климатици......

13. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна

или пък използваш това, което вече са написали
    http://www.climamarket.bg/wp-content...-Montage40.pdf

14.  

15. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

И какво сте написали? Едно голямо... нищо.
    За сметка на това, всеки що-годе опитен главен счетоводител може да си сметне +/-30% колко ще му струва монтажа на една 9ка.

П.С. Ако дойда от село, да ви натоваря от офиса с инструментите и климатика, и ви върна после обратно, ще спестя ли 72лв?

16. Тук е от
    Feb 2012

Цитат Първоначално публикувано от lavsho
    ДРУГАРЮ Велев при обявения монтаж от 130 лева си задавам няколко въпроса
    1.Имаш ли работници?
    2.Плащаш ли данъци?
    3.Като ти изпусне климатик за чия сметка го пълниш?
    4.Ако плащаш заплати,данъци и потдържаш гаранционните климатици както си му е реда ПО КАКЪВ НАЧИН ИЗДЪРЖАШ СЕМЕЙСТВОТО СИ???
    Да не говорим какви са разходите по счетоводство,автомобили,инструмент и т.н.
    Много извинявай но с тези 130 лева звучиш страшно несериозно и не вдъхваш никакво доверие, за клиента е супер но как живееш ти ? не мога да си обясня!!!

Или .........монтираш над 250 климатика месечно?!?!?!
    Според мен Велев работи в фирма за климатици и краде материалите.

17. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от yelsi
    Да точно така само че фирмата е моя. Материалите включени в цената са с цени на който ги пазарувам на едро и не слагам % печалба върху тях.

18. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от yelsi
    А според мен Велев живее в град, където не може да се работи с кожа на клиента.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 35 от 79 ПърваПърва ... 25333435363745 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Инструменти за монтаж на климатици
    От d_imige във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 101
    Последно: 12-10-15, 15:04
  2. Фирма за монтаж на климатици
    От stich1 във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 3
    Последно: 27-05-14, 17:49
  3. климатици general на ниски цени!
    От nikolas4o във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 28-10-12, 13:34
  4. Цени за монтаж на ел. осветление и видеонаблюдение.
    От taralion във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 6
    Последно: 28-09-10, 11:34
  5. Технополис, Жега 2 и монтаж на климатици
    От rum във форум Черен списък
    Отговори: 8
    Последно: 10-07-07, 14:50

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе