Ми сигурно ти е доста неудобно в такова помещение. Защо не се ориентираш към подов климатик?
А ако оставим слуховете на страна и попрочетем там, където трябва ще забележим, че при стенните има изискване за минимална височина на монтаж, най-често около 2 метра. От което следва, че климатизатор за стенен монтаж не е подходящ за помещение с височина, под 2 метра и половина. Не, че не може. И аз си имам един, монтиран на метър и шеисет от земята, поради конструктивни причини и мога да потвърдя, че работи, но доста странно.
Момчета коя е оторизираната фирма за монтаж на клими в Русе закупени от емаг?
Здравейте,
Имам няколко въпроса и ще се радвам да намеря отговори тук.
Искам да попитам кой носи легалната отговорност за монтажа на климатика на фасадата на сградата, а именно примерно недай боже при лош монтаж или примерно ако нещо се случи и външното тяло падне и нанесе някакви щети долу на улицата, кой ще бъде подведен под отговорност.
Другия ми въпрос е, че видях един климатик при много силен вятър външното тяло леко потреперваше ( имаше тампони ) дали това е опасно и с времето няма да доведе до разхлабване на винтовете, които го държат. Дали причината за това са тампоните или нещо друго.
Поздрави
ти носиш отговорност ,нали е твоя
Хм, не би ли трябвало да е фирмата от която си го закупил и са го монтирали? Все едно в блока ако асансьора падне да са виновни всички собственици защото е техен?
при асансьора е друго .. той подлежи на задължителен периодичен технически преглед и профилактика и фирмата която го извършва носи отговорност
Искаш да кажеш, че тия висящи неща над главите на хората, ако нещо стане, то собственика на имота носи отговорност? Че както е виновна някоя бабка да речем, която не разбира и дойдат и монтират климатик. Слава богу не съм чул за такъв случай още...ама ми беше интересно.
бабката може да не разбира ,но разписва протокол за монтаж с което се съгласява че е извършен качествено .. че ти след това може да си развиеш болтовете примерно ,монтажниците няма как да знаят кво правиш .. климатика между другото не може да падне ,ще увисне на тръбите
А какво ще кажеш за лекото потреперване на силен вятър? Дали е от тампоните? И до какво може да доведе това?
тампоните с прекъснат болт крият известен риск ,потрепването е от тях - не е опасно ако са в добро състояние ,но трябва да са добре оразмерени за съответното външно тяло и да се проверяват/подменят периодично
Какъв риск крият и как може да се разбере дали са добре оразмерени, както и на какъв период трябва да се проверяват? Освен това защо ги препоръчват ако ще създават проблеми?
тампоните са от гума .. тя след време се напуква и може да се скъса при вятър ,това се проверява визуално от време на време и ако има напукани се сменят .. оразмеряват се според теглото ,ако стоят премазани значи са много меки а ако не обират добре вибрациите - твърди ,като ги купуваш пише за колко кг са
Мен не ми пречи да потреперва, въпроса, е да не падне на главата на някой, че там за където питам домакините нищо не разбират, а на мен ми направи впечатление.