Климаком по принцип са си странни.
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
Климаком по принцип са си странни.
Недко, нищо лично, но тази "фонокарта" с нищо не гарантира на даден потребител, че няма да го посетят при монтажа субекти които са с две леви ръце и не знаят къде се намират.
E все пак е гаранция че си виждал и си монтирал Мицубиши Електрик .А то ако си калпав и 10 карти да имаш все тая,същото важи и за сините карти които ни дават от Браншовата камара за хладилни и климатични техници.И мисълта ми беше че си има важни специализирани неща които другаде няма да ти ги кажат..
Иван74 ми то и с Шофьорските книжки е така.
Голямо плюене, момчета и големи приказки.
Зададох доста прост и елементарен въпрос (за хора от бранша)... получих една камара непоискани съвети и спам.
Не виждам проблем с реклама, когато става въпрос за качествена работа. Рекламата обикновено е свързана с търговски интерес, докато моят въпрос няма нищо общо с това. На приказки всички са богове, кой от кого по-големи и най-големи. Да се присмивате сте царе, но когато трябва да свършите някаква работа...
Благодаря все пак на един-двамата, които направиха опит за отговор. Свързах се с Митака и след 2 седмици ще дойде за оглед и предварителен разговор.
Относно пластиките...
Знам, че пластиката не прави работата. Не съм идиот, а съм шеф на сервиз на голяма западна компания, но в друга област. Пластиката, когато е свързана с краен клиент му дава основание да предяви претенции към фирмата за гаранционен ремонт, който не може да му бъде отказан по причина неоторизиран монтаж. И именно пластиката е много сериозен документ когато става въпрос за бъдещи спорове. Защото споровете, момчета са между клиента и фирмата, а не между пъпеша с пластиката и клиента. Само, че мен освен пластиката (именно затова съм писал, че се интересувам САМО от фирми, оторизирани от вносителя) ме интересува и качеството: като работа (разбирай знания и умения) инструменти, материали, оборудване и т.н. Иначе климатика може да ги го монтирам и сам, като ще викна човек за вакуумиране и допълване (тръбния път ще е около 8 метра), но не ми е работа, не че ми липсват технически знания и съответно умения.
След като посочването публично на свястна фирма е проблем, то може да са ползва и системата за ЛС.
Имам още 2 седмици, които могат да се удължат с поне месец.
Благодаря предварително на отзовалите се.
А защо не искаш да е от Климаком?
Щото му идва скъп монтажа, предполагам.
Еми климатика с 3г. гаранция, картончето на фирмата междувременно изтекло и фирмата примерно преустановила дейност. И след втората година се размига вътрешното. И кой поема гаранцията тогава? Нещо като отивам в Климаком, плащам си обучението и т.н., почвам да монтирам , но след няколко месеца разпродавам оборудването и почвам нещо друго, че там примерно повече парите....
Не позна. Не ми хареса разговорът с надут тон с Климаком. На мен ми е ясно, че цената на монтажа в моя случай ще отиде към 400-500 лева.
Ако имаше друг официален представител на МЕ, Климаком щяха да са отсвирени на секундата.
Миланов, картончето може и да изтече, важното е към момента на монтажа да е валидно, за да няма спорове в бъдеще именно по отношение на монтажа. Именно заради такива тарикати като теб, климатика ще бъде монтиран от фирма с картонче, която да е на пазара от поне 8-10 години. И няма значение дали ще похарча 300 или 600 лева. А такива като теб цял живот не бъдат номади в професионално отношение.
Ся монтаж ли ще е или ремонт,щот 400--500 за една клима че и за две си е ЧОК.
Човека каза към 8 метра тръбен път...
Защо не се свържете с Кондекс? Хем сервиз имат, хем дистрибутори бол? Поискайте снимки на монтажи от фирма - техен дистрибутор, която си изберете или да ви дадат адреси, където са монтирали, за да разгледате. Защо държите да купувате директно от официален вносител?
Аааа 8...10години се занимава с климатична техника......
Това вече е друго нещо.
А за мене нещо си се объркал, потребител съм. Примера го дадох съвсем хипотетично, че нещо много картончето излезе на преден план. Така е най-добре -дългогодишен опит и удостоверение за монтаж. Макар, че климатиците на по-известните фирми ще си изкарат гаранцията, може би в редки случаи нещо гаранционно да се случи. А и едва ли гаранцията е за всичко при всякакви случаи...
Успех, да те радва и топли машината.
/Ако не е тайна, на кой модел си се спрял./