Климатика е собственост на клинета. Ако някой иска да слага стикер, е редно да попитат клиента дали е съгласен. Не знам да го правят.
Климатика е собственост на клинета. Ако някой иска да слага стикер, е редно да попитат клиента дали е съгласен. Не знам да го правят.
Момчетата ме попитаха, казах им да си го сложат и реших, че ако ме дразни ще си го махна. Като цяло е леко накриво. Това дразни ОКР*-то ми, та ще го махна скоро, но не защото съм против стикера, а защото е крив...
*ОКР - Обсесивно-компулсивно разтройство
Бая глупости бяха изписани в заключената тема и затова отбелязвам, само за протокола:
1. В ЕПС /едропанелно строителство/ няма неносещи стени. Всички са такива. Има други типове строителство, в които може външните стени да бъдат неносещи - например систена ЕПК /едроплощен кофраж/ или ППП /пакетоповдигани плочи/. Това обаче не е панелно строителство
2. Има места в панелите, които са обособени като колонни ивици и гредови ивици и там дупченето е абсолютно недопустимо. В останалата част са допустими отвори, като си има максимално допустими размери. В случая, отвора за пакета попада в тях.
3. Арматурата в бетона не се слага само за да носи на опън - доста по сложно е! А и "родината" на панелното строителство е Франция. Това само за dodo.
OFF:
Имало някога желязо слагали, като ги гледам сега с по пет пръта в колоните.....
Това не е вярно - сега се слага с до 70% повече желязо в конструктивни елементи, в сравнение с преди 1986г. А ти какво си гледал - това е толкова относително, че няма как въобще да се коментира.
Като пишеш специално за мен, да знаеш, че не съм много умен и обичам да опростявам нещата. За да стават лесно разбираеми. Доста по-сложните 'неща", свързани с разпределянето на усилията в бетонната конструкция, винаги се разлагат на опън и натиск. Включително огъването и усукването, тъй като панелът не е безкрайно тънък. Така че не усложнявай нещата допълнително. Освен това, свързването на желязото с цимента не е само физическо, а и химическо. Което автоматично допуска пробиване и прекъсване на арматура, на определено минимално отстояние от заварките със съседните панели. Някой по-компетентен може да опише минималните отстояния, максималните отвори и кои точно арматури могат да се прекъсват. Аз не ги знам, а и не ме интересуват
Всъщност, колко си умен, няма никакво отношение в случая. Чел си нещо, най вероятно си изучавал съпромат и я караш по инерция. Умността има отношение дотолкова, че да не навлизаш в теми, които не познаваш добре. Спирам до тук, защото темата е полезна и не искам да бъде заключена.
Ти обичаш да даваш жокери - ето един и за теб: Химическата връзка м/у цимента и желязото има отношение само към корозията, а иначе носимоспособността на стоманобетоновите елементите се изчислява в стадия на поява на пукнатини в бетона.
Днес ми монтираха MH 35ZM-S, закупен от Деймос корект, монтажници от Мултиклима.
Монтаж 170лв, резултата на снимките.Поне вакумираха като хората, иначе голямо бързане
ще си счупят краката. Ходих след монтажа до офиса да си кажа мнението но управителя го
нямаше така, че ще му пратя един мейл, но ефект няма да има предполагам.Надалече от двете фирми.
Какво не ти харесва?
- - - - - - - - - -
Това макучле за конденза на външното да не почне да замръзва?
Гарантирано ще замръзне тая системка на снимката.
Много красив охлюв са направили зад климатика , пеничка са сложили и добър наклон на водата са направили.Личи си веднага че са професионалисти!!!Като гледам и тръбите добре са огънали пък и са бандажирали.Браво!!!
Този пост е редактиран от bobovo; 20-07-16 в 18:09.
За замръзването майната му, ще го използвам само за охлаждане, ама другото
си е алеле майко.
Нищо му няма на монтажа, само е трябвало да издърпате вътрешното тяло с 1 метър навътре за да ги няма тези навивки отвън. Като видя такива колела навити зад външното тяло и ми става лошо. А маркучите за конденза могат да се преправят леко, да е по-естетически.
Нищо нередно не виждам и аз, като потребител. Предпочитам колелце зад външното тяло, отколкото да скатаят тръба, хем да бъде по-красиво, някой като вземе да се вре зад куфара, а и икономично откъм консумативи за монтажа, но с риск машината да си бълбука константно при работа и вечер да бъде предизвикателство за нервите на собственика. В спалнята ми е така - много красиво отвън с 1.2 m тръби и въобще не ми е весело.
Зимният конденз е отведен, а много по-лесно щеше да бъде да го оставят и него да си капе, както повечето фирми правят. Машината е монтирана в град с морски климат.
Във Варна и района имам 5 машини, чийто конденз е отведен както този на снимката. Минаха поне 5г. от първата и до сега съм нямал проблеми със замръзване, спукване на тръби, заледявания на телата и т.н. , обаче нито капе на хората на главите, нито по терасата ми.
От цялата работа, на един обикновен, нормален монтаж, се намериха косури, дето ги няма и най-вероятно собственикът се е шашнал, а не трябва.