Какъв път трябва да изминават тръбите над нивото на свръзките с външното тяло ако идват от долу, или как трябва да се завъртят за да е на лице ефективен маслен трап. Дайте примерен чертеж.
Какъв път трябва да изминават тръбите над нивото на свръзките с външното тяло ако идват от долу, или как трябва да се завъртят за да е на лице ефективен маслен трап. Дайте примерен чертеж.
Не се притеснявай, Блекута! Нямаш проблеми с монтажа, не се филмирай.
Не съм се ошашкал, просто от край време съм чувал истории че външното не трябва да е по високо от вътрешното за да е всичко наред, и сега малко се замислих понеже климата не топли както на жена ми и се иска :D
Денивелация от 2м не си струва коментара. Над 5м можеш да имаш някакви колебания.
Всъщност, няма грешка. В режим на охлаждане, нещата се обръщат. Ако това те притеснява, ползвай схемата на Сашо.
Този пост е редактиран от Kasap; 16-10-12 в 23:44.
Странно, тук на схемата е дадено пояснение при външно тяло по низко от вътрешното! А ние коментираме обратното. Възможно е да е валидно и за двете положения.
Това надявам се да ти свърши работа като инфо....att-498fd18c7be63trap.gif
От тази схема на Александерс става ясно че въпросния трап виден като извивки на тръбите се прави на всеки 5 метра при което както пише и Касар място за притеснения няма. Мерси.
Всъщност каква е ролята на тези извивки - "маслен трап", какво правят?
В този маслен трап се утаява масло и от налягането се връща към компресора. Целта е да не се задържа масло във вътрешното тяло.
Здравейте, колко трябва минимално да е тръбния път между вътрешното и външното тяло? При мен разстоянието е доста малко понеже вътрешното тяло ще бъде до стената граничеща с терасата, а външното на терасата и разстоянието ми изглежда не повече от 1.5м.
Остави си стандартните 3м тръби, които влизат в цената на монтажа, а монтажниците ще си ги навият зад външното тяло.
Масленият трап е за да спре маслото да влезне във вътрешното тяло и да не остави компресора да бачка на сухо.препоръчително е да се прави на дебелата тръба но и да се направи и на двете не толкова фатално.Новите климатици имат маслоотделители и трапове във външното но при голяма денивелация е задължително да се направи ама то си го пише в книжките.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Само да ви обърна внимание, че фреона (респективно - маслото), се движат в различни посоки през различните годишни времена.
А "бълбукане" по тръбите нормално ли е да има.. Забелязах го на "пипане" днеска докато намествах тръбите в кабелния канал. Тръбите са с изолация, но докато ги държах се усещат като при чешмата след като е нямало вода, когато дойде докато се обезвъздушат "бълбука" въздуха..или може би усещам от компресора някакви вибрации по тръбите..? Климатиците са МХИ от пописа ми и са монтирани преди месец с около 6-7м тръбен път..