Какъв път трябва да изминават тръбите над нивото на свръзките с външното тяло ако идват от долу, или как трябва да се завъртят за да е на лице ефективен маслен трап. Дайте примерен чертеж.
Какъв път трябва да изминават тръбите над нивото на свръзките с външното тяло ако идват от долу, или как трябва да се завъртят за да е на лице ефективен маслен трап. Дайте примерен чертеж.
Не се притеснявай, Блекута! Нямаш проблеми с монтажа, не се филмирай.
Не съм се ошашкал, просто от край време съм чувал истории че външното не трябва да е по високо от вътрешното за да е всичко наред, и сега малко се замислих понеже климата не топли както на жена ми и се иска :D
Денивелация от 2м не си струва коментара. Над 5м можеш да имаш някакви колебания.
Всъщност, няма грешка.В режим на охлаждане, нещата се обръщат. Ако това те притеснява, ползвай схемата на Сашо.
Този пост е редактиран от Kasap; 16-10-12 в 23:44.
Странно, тук на схемата е дадено пояснение при външно тяло по низко от вътрешното! А ние коментираме обратното. Възможно е да е валидно и за двете положения.
Това надявам се да ти свърши работа като инфо....att-498fd18c7be63trap.gif
От тази схема на Александерс става ясно че въпросния трап виден като извивки на тръбите се прави на всеки 5 метра при което както пише и Касар място за притеснения няма. Мерси.
Всъщност каква е ролята на тези извивки - "маслен трап", какво правят?
В този маслен трап се утаява масло и от налягането се връща към компресора. Целта е да не се задържа масло във вътрешното тяло.
Здравейте, колко трябва минимално да е тръбния път между вътрешното и външното тяло? При мен разстоянието е доста малко понеже вътрешното тяло ще бъде до стената граничеща с терасата, а външното на терасата и разстоянието ми изглежда не повече от 1.5м.
Остави си стандартните 3м тръби, които влизат в цената на монтажа, а монтажниците ще си ги навият зад външното тяло.
Масленият трап е за да спре маслото да влезне във вътрешното тяло и да не остави компресора да бачка на сухо.препоръчително е да се прави на дебелата тръба но и да се направи и на двете не толкова фатално.Новите климатици имат маслоотделители и трапове във външното но при голяма денивелация е задължително да се направи ама то си го пише в книжките.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Само да ви обърна внимание, че фреона (респективно - маслото), се движат в различни посоки през различните годишни времена.
А "бълбукане" по тръбите нормално ли е да има.. Забелязах го на "пипане" днеска докато намествах тръбите в кабелния канал. Тръбите са с изолация, но докато ги държах се усещат като при чешмата след като е нямало вода, когато дойде докато се обезвъздушат "бълбука" въздуха..или може би усещам от компресора някакви вибрации по тръбите..? Климатиците са МХИ от пописа ми и са монтирани преди месец с около 6-7м тръбен път..