Страница 6 от 7 ПърваПърва ... 4567 ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 102
Like Tree3Одобрявам

Инструменти за монтаж на климатици

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Re:Инструменти за монтаж на климатици

Това е най-тъпата ирония която някой някога е изразявал.

Освен инструмента, ще трябва да "видиш" и времето което ще ти трябва "да похарчиш".
    Че малко са "навитаците" да си похарчат част от живота вместо за дискотеки, чалга клубове и кръчми за образование.
    Това сравнение което си направил между съдов хирург и монтажник е най-нелепото сравнение което някога съм виждал някой да прави.За монтажник давам максимум 6 месеца ако има кой да ме обучи, но за съдов хирург и 9 години ще са ми малко.

Отделен въпрос е че за монтажници се класира куцо, кьораво и сакато едвам изплюто да завърши от системата на средното образование с мотивацията "да земам по някой лев за пиене по кръчмите да има", а за съдов хирург иска силна мотивация да пробиеш на изпитите и да се класираш и след това най-малко 9 години обучение и последващата го спецализация и тясна специализация за да станеш завършен специалист ...
    За монтажник става и някой едва завършил, но такива за съдови хирурзи не стават, защото нямат данните...
    Отгоре на всичко част от пичлеметата -монтажници демонстрират завидно самочувствие, все едно наистина са съдови хирурзи.

За съжаление макар преди да подхождах с известни резерви към тези статии http://e-vestnik.bg/8710/za-balgarina-iz-foruma/ линкнати от Аруба_мен сега си мисля, че лекаря който е писал е напълно прав...

Само в Бг може да се сравнява труда и професията на лекаря с плочкаджията или с монтажника на климатици...

2.  

3. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

justify, благодаря за линка към статията. Хареса ми написаното, но за съжаление е болна истина!

4. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Само да допълня, ако отворите страницата на Климаком. В ще видите, че се търсят монтажници. Това, което шокира (поне мен) е, че изискването е да са до 25 години! Търсят и хладилен техник, там изискването е до 45 години. Ако е над тези години какво питам аз? Изводите оставям на вас.

5. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009

Хора над 25 години е много вероятно да бъдат "обременени" с някаква порочна практика и лоши порядки в предишна фирма,където са работили.Предполагам,че просто искат да ги обучат да си работят по техен начин.Пък и това е възраст,на която току що може да са завършили примерно "вишото" образУвание и точно сега им е момента да почнат работа по специалността - примерно топлотехника или хладилна техника.
    Имам приятели,които така почнаха работа в една фирма за вентилация и климатизация първо като монтажници и след няколко години работа като такива в момента са проектанти и вече са си сериозни кадри във въпросната фирма.

6. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Ами те ако не са обучени, едва ли са монтажници и могат да кандидатстват като такива. А за хладилния техник нямам думи. Човек ако цял живот е трупал опит. Който за хладилната техника е нужен. След 45 години се оказва нежелан?

7. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009

Мда за това си прав.

8.  

9. ya
    ya е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jan 2010

Тия от Климаком не са у ред

10. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Да има минимум две висши, да знае три езика. Владеенето на повече е в плюс. Да няма семейство (да може да работи денонощно), да е под 25 години, да има поне 10 години опит. Да има компютърна грамотност, както офис пакет, така и CAD системи. Да работи без длъжностна характеристика, тоест да работи и като човек за всичко.

Предимство дават: Знания по физика на елементарните частици, молекулярна биология, защитени дисертации по разкриване на човешкия геном.

... аааа, забравих най-важното, да работи за без пари!

Ей това се търси от българските РАБОТОДАТЕЛИ. А кадри нямало, ще ги внасяме от вън.
    badr и bobovo харесват това.

11. Member
    Тук е от
    Nov 2011

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    ... Да има минимум две висши, да знае три езика. Владеенето на повече е в плюс. Да няма семейство (да може да работи денонощно), да е под 25 години, да има поне 10 години опит. Да има компютърна грамотност, както офис пакет, така и CAD системи. Да работи без длъжностна характеристика, тоест да работи и като човек за всичко.

Предимство дават: Знания по физика на елементарните частици, молекулярна биология, защитени дисертации по разкриване на човешкия геном.

... аааа, забравих най-важното, да работи за без пари!

Ей това се търси от българските РАБОТОДАТЕЛИ. А кадри нямало, ще ги внасяме от вън.
    за такъв специалист трябва да си приготвят минимум 5 000 евро за месечна заплата и пак са малко..

12. ya
    ya е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jan 2010

http://youtu.be/k5XmgL8Gk3A ще си внесат такиви "специалисти"

13. Member
    Тук е от
    Nov 2011

руснаците са мазохисти , признал съм ги..

14.  

15. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

на тоя вакум помпа не му трябва - само засмуква леко да не спука тръбите!
    камо ли ключове - ни специални ни обикновени - с ръчичка синорно завива гайките. евала на руснаците.

16. ya
    ya е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jan 2010

То има и един китаец с подобен екшън, вярно че стълбата му бе по къса.

17. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Как няма да може да го прави това, като те телата с всяка година стават все по-леки и по-леки. Външните тела на днешните модели 12-ки вече са по 27 kg., колко му е да го качиш, ама нека тялото да беше 40 kg. да видим така ли щеше да го качва.

18. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Та вие до сега как си мислите че ги качваме климите дето се монтират със стълба? И аз така ги нося но обратно на тоя отпред нося компресорната част. Така има вероятност да ме дръпне назад тежеста.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 7 ПърваПърва ... 4567 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Монтаж на климатици - цени и отговорности
    От bigmouth във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 1179
    Последно: 17-08-24, 09:15
  2. Фирма за монтаж на климатици
    От stich1 във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 3
    Последно: 27-05-14, 17:49
  3. Оторизирани фирми за монтаж на климатици
    От imarh във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 17
    Последно: 28-12-11, 07:26
  4. Как се получава оторизация за монтаж на климатици?
    От Novobranec във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 6
    Последно: 27-11-07, 00:46
  5. Технополис, Жега 2 и монтаж на климатици
    От rum във форум Черен списък
    Отговори: 8
    Последно: 10-07-07, 14:50

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе