SDS MAX SMX400H 40mm х 520mm 370mm 356.40 лв
http://www.toolpak.bg/product/70/4et...lo-pro-sds-max
SDS MAX SMX400H 40mm х 520mm 370mm 356.40 лв
http://www.toolpak.bg/product/70/4et...lo-pro-sds-max
... Машината е над 1500 лв. Свредлата наистина са скъпи, моето едното е 350, другото е 150 лв. за голямата машина. А малката машина само е 650 лв. на Hilti.
Е аз то няколко години за малка машина ползвам един енхел откакто чупихме хилтито. Голямата ми е Хитачи а наскоро ми изпуши метабото акумолаторния винтовер.
За самата работа по монтажа е към 250лв. Къртене,мазане е друго. И едно менте под наем за дупките ще свърши работа.Първоначално публикувано от VeleV.Klima
aimilios струва ли си толкова пари, като при монтажа ще си изискаш всичко да е както трябва.
Друг е въпроса, ако имаш стари клими и хладилници и си решил на тях да се учиш.
Защото работят сами, ние гледаме само.Първоначално публикувано от ya
![]()
Защото са качествени а ние сме професионалисти. Виждал съм в съседния блок до офиса ми как един "май"стор по анцунг с един енхел дето аз правя само дупки за дюбелите в продължение на два часа правеше дупката за тръбите. Ако беше с добра машина щеше за 10мин да я пробие.
Ееееееее, че то не е зле така, да ама ако не пипнат двете ръчички и за 10000 лв. инструмент да си купя все тая.
не са стари климите и не са от евтините ама не знам дали някой монтажник ще ме изтърпи а това какво ще поискам е без значение , важното е какво може.. напатил съм се от майстори.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1321726958[/time]_________________________________________________
професионалният инструмент е за професионалисти , но трябва да има достатъчно монтажи за да си избие кинтите , той да работи за мен , не аз за него..Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Преди месец имах един клиент който не можеше да повярва че е случил на майстор защото до сега все ядове е имал с разни покрай апартамента. Така че има калпазани но има и свесни.
aimilios, не мога да те разбера? Ако наистина искаш да си сложиш климата сам и ще дадеш толкова пари за техника си меко казано луд. Ако ли си решил да се занимаваш с климатична техника, поне си кажи да те ориентираме правлно, но парите за добра техника са много. Разбирам да се учиш на машина за 500 лв. Ама на климатик за 2 бона е малко странно!
не отричам факта , че знанието и стажа са от голямо значение , но и инструмента е много важен фактор за едно качествено и перфектно изпълнение ...едното без другото не може ..всеки уважаващ себе си и работата си майстор се стреми към отговарящият на него инструмент..Първоначално публикувано от ya
Даже сега гледам цената на динамометричния за който дадох линк е доста по ниска аз платих 150лв за него преди.
... мдааа, колкото и да са добри ръцете с тях трудно пробивам бетон. Става ама много време ми отнема.![]()
Мани има съм монтажи при които само дупката и то с тази машина ми е отнемала 50 минути при плетеница от арматури.