Вярно е, понякога помага, но има случаи, когато някой ревава да си ползва комина и климата го отнясяПървоначално публикувано от dkolov
Вярно е, понякога помага, но има случаи, когато някой ревава да си ползва комина и климата го отнясяПървоначално публикувано от dkolov
Първоначално публикувано от aruba_man
+1
Взе ми го от устата с единствената разлика тръбния път да минава под трегера, ако е необходимо облечен в ПВЦ канал.Дори е възможно долната част на тялото да се спусне 5-7 см под нивото на трегера и така да се сложи ПВЦ колкото е дебелината на трегера(от задната част на вътрешното тяло до стената под трегера) и да се покрие всичко с 10-15см ПВЦ канал.Дупката в задната част на вътрешното тяло по цялата му дължина която е под трегера 5-7 см няма да се вижда, защото ще е към стената, а ако някой държи винаги може да я "уплътни" с изрезка от ПВЦ канал, макар че няма да е необходимо, просто няма да се вижда.
За тялото на покрива най-лесно е да се сглоби от ПДЧ един навес или от метална рамка с поликарбонат http://www.signum-plast.com/ploskost...ploskosti.html
Какво става когато някой реши да си използва комина? Мисля, че на климатика нищо не може да му стане, освен да се зацапа временно с малко сажди, но предполагам че на първия дефрост нещата се оправят. В същото време той би трябвало да използва малко по-топъл околен въздух от комина и отдушника.Първоначално публикувано от Mega
Вариант едно просто си заспива!Другото ми се вижда изгъзици
Не съм специалист-монтажник,но от тази подредба вариант 3 най ми допада.Ще си духа покрай прозореца,като малко мръднеш гардероба в страни и струята няма нужда да я насочваш в страни.Имам стая със същата квадратура и в подобно положение монтиран климатика като бюрото беше под него,и докато не се преместих в срещуположната страна,се усещаше течението-просто такъв му е принципът на работа,може да е малко но го има.А и щом външното ще ти е под ръка-ще можеш да го наблюдаваш,а и все си трябва профилактика-поне елементарно почистване.А и да капе на пътеката където минават хора-ще се поледи,ще падне някой да се потроши и да ти лежи на съвеста.(последното може и да е пресилено но го има)
Хрумна ми още една възможност, която на мен много ми допада, но не знам колко лесно е осъществима. На трегера по средата на стаята е вътрешното тяло, така не духа срещу нищо - по средата стаята е празна, бюрото и леглото са вдясно от струята, а и обдухва цялата стая по дължина. Може и да се пусне директно надолу към пода покрай прозорците.
Проблемът ми е конденза на вътрешното тяло. Тъй като трегерът няма да се дупчи за пакета тръби, ще ги пусна тях наляво в канал по долния ръб на трегера и после ще излязат навън през външната стена и ще влязат в терасата. Обаче така тръбният път няма да има наклон след вътрешното тяло и съответно кондензът увисва. Ако пусна конденза назад от вътрешното тяло между дограмата и трегера? Там е реално пяна и стиропор, лесно ще се пробие. А захранващия кабел освен да върви с пакета и да го пусна после вляво по ръба на стената от пробития отвор надолу?
Това решение според мен е най-доброто от обсъжданите до сега.
Пф, отвън трегерът идва по на ниско и кондензът дето го планирам ще забие в него
Е, какъв е проблема да се пробие Ф20-25 в трегера, нищо работа.
Трегера не е добре да се дупчи, ама той е само вътре това което се вижда.Отвън е панел и може да се пробие с подходящи инструменти ако ти се занимава.
Не е проблем, пробива се за 15 минути.Първоначално публикувано от deian
Ако мога конденза да го пусна заедно с целия пакет с някакъв минимален наклон ще е добре, но дали няма да се задържа вода в маркуча не се знае.
В този случай можеш да ползваш твърда ПВЦ тръба, вързана към маркуча на вътрешното, така няма да ти прави джобове.Колко % ти идва горе-долу наклона от вътрешното до дупката в стената.2-3% ще стигнат за добро оттичане през лятото.
Този последния на трегера ще е проблем дупченето защото там има армарури по 20мм а и не само те. Аз бих отказал да направя този монтаж на трегера.