Здравейте,
ето, че и аз имам нужда от помощ при избора на място за монтаж. Чудих се много, обмислях всички варианти и реших да се допитам. Стаята е 12 м2 и където и да се сложи не е добре :D.
Вариант 1) - точно над бюрото ми.
Вариант 2) - реално над долния край на леглото, обаче ще има към 130 см тръбен път навътре в стаята и е малко грозно.
при тези два варианта външното ще е на открито и на всичкото отгоре ще капе точно над пътека, по която минават доста хора и зимата сигурно ще има проблеми.
Вариант 3) - на отсрещната стена, обаче има един гардероб, дълбок 65 см. Между него и тавана има 80 см, но ако наведа клапите надолу сигурно въздуха ще се блъска в тавана на гардероба. Този гардероб с голям зор може да се измести наляво с още 60 см и така точно под вътрешното тяло да е свободно (тялото е 80 см, има 35 см + 60 = 95 см от трегера до гардероба), но пак потокът наляво ще е възпрепятстван. От друга страна там няма да ми духа над бюрото, нито над леглото, а и външното тяло ще мога да го сложа на терасата без да се притеснявам от проблеми със съседите.
Моля специалистите-монтажници да споделят.