Ами и аз ги удължавам така и досега не съм имал проблеми.Нали после са проверили за херметичност системата?
Ами и аз ги удължавам така и досега не съм имал проблеми.Нали после са проверили за херметичност системата?
Не знам дали са проверили за херметичност, видях само че вакумираха с помпа.След това го пробваха дали работи казаха ОК и си тръгнаха,малко бързаха като за събота.
Да ли е на спойка или твърда връзка проблем винаги може да се появи. Всичко зависи от качеството на свършената работа.
Според вас ще има ли нещо пипкаво по този монтаж? Завоите на тръбния път са малко повече, това трябва ли да ме безпокои?
Става въпрос за FTXZ25N/RXZ25N
Сигурен ли си, че точката на излизане от стената е на поне малко по-ниско ниво спрямо изходната капачка на климатика? Вижда ми се на 15см от тавана.
Колко метра общо ще е тръбният път? Според инструкциите на Дайкин е добре тръбният път да бъде максимално кратък. За да няма шумове и вибрации препоръчителният минимален тръбен път е 1,5 метра, а максималният допустим 8 метра. Не пречат завоите, но по принцип колкото са по-прави тръбите е по-добре.
Като гледам няма да има място... Снимката е от съседната стая и височината на прозореца е една и съща. Ами ако го сложа отстрани на терасата ниско, точно под такъв ъгъл че тръбите да минават под прозореца (впрочем много тъпо е направен блока, там където виждате тези прозорци на тръбния път, под тях има отстояние от плочка и половина, нещо като тераса за хобити) и след това право нагоре към дупката, която вече ще слезе на по ниско. По този начин може би, ще стъпи към 4,5м.
![]()
Като се има предвид че сме 2016, а това е климатик който изглежда като правен за японския пазар, не би трябвало да му пречат и 15м тръби, та камоли завоите.
Ограничението би било единствено само заради тръбата на Уруру Сарара-та.
KI_YOOU, по-добре дай снимка на стаята където ще се монтира. Отвън вече го видяхме мястото.
На тази тръба пречат ли и завоите и като цяло би ли се получил монтаж номер 2?
А не е ли още по-добре, ако преместиш вътрешното тяло на срещуположната стена. Така тръбите и кондензният маркуч ще излязат точно до външното тяло и ще стане много по-естетитчно и изчистено.
От външната страна тръбния път няма да е толкова дълъг, няма да имаш чупки и загуби на топлина през зимата.
В инструкциите на Дайкин ясно е написано - максимално допустима дължина - 8 метра. Също така не се допуска допълнително дозареждане с фреон при по-дълги тръби.
Аз не бих си правил експерименти с толкова скъп климатик.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 18-04-16 в 21:28.
На срещуположната стена има гардероб до прозореца.
Тук не се вижда, но има контакт за машината горе до прозореца.
Изолираният маркуч за пресният въздух е с дължина 8 метра, иначе фреоновият път, може да е по-дълъг.Rumb@ta го е казал по-горе!
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk