Всеки който има сертификат знае че освен големия има и малък като личната карта и той се носи.
Аз неото сам си го сложих, ама го купих 2-3 ръка без гаранции маранции, вече 2 години си бачка без проблем....
Дайкина е чисто нов, и го сложиха техници, там не посмях да бутам, първо защото монтажа си беше включен в цената, и второ ако аз го бях монтирал не стига че щях да се гърча да го монтирам, еми и гаранцийката щеше да отпадне....
Тъй че всичко е според-зависи.....
ако купуваш нов монтажа е включен в цената, и за какво да се занимава със простотии...
Ако на някой толкова му се занимава със простотии, както на мен, да направи както аз направих, взех едно нео за 150 лева, и си го човъркам, да си чеша климатичната краста....![]()
Монтирах си климатика без проблеми .Отне малко повече време от очакваното ,но поне стана както аз искам.Сега се опитвам да намеря от къде да изведа моментната консумация на ел енергия във ватове,но с бутона "INFO" извеждам само стайната температура и разхода за отопление и охлаждане през предходния месец.В техническите характеристики го има като екстра "моментен разход" .
Никъде не виждам "моментен разход на консумирана ел енергия"
Не знам да има моментен разход на тази машина.
Ще използвам тази тема да задам моите въпроси: Каква е вредата, ако двете медни тръби се монтират в една изолация, а не в отделни, необходим ли е бандаж и какво представлява той /това пвц и алуминиева лента ли са/ ?
Този пост е редактиран от Borisova; 30-10-14 в 22:34.
Borisova, медните тръби задължитено в отделна изолация, ако не са в PVC канал, бандажа е задължителен, защото предпазва изолацията и пакета. Бандажите са най-различни от бяла лента без лепило, с лепило, до алуминиева таква. Ако тръбите са в PVC канал бандаж не е задължителен. В този случай канала пази изолацията. Тампони на Daiseikai 5 не са препоръчителни. Ако е монтиран правилно, няма да го чуете никога.
Този пост е редактиран от Borisova; 30-10-14 в 13:46.
Ако монтажника е мърляч не помага нищо. За едно ще го видите, за второ не. Все пак не е ваша работа да монтирате климатика.Ако няма съзнанието, че нещата трябва да са направени идеално, няма спасение. И най-добрата машина попаднала в ръцете на мърляч може да се унищожи.
Здравейте, искам да попитам, утре ми предстои монтаж на климатик PANASONIC CS/CU-E15PKE , колко време трябва да вакуумират, като времето при нас е доста влажно и е около 2, 3 C. Много благодаря предварително на отзовалите се.
Този пост е редактиран от avenger; 11-12-14 в 01:23.