И после -защо не продавали в България Нордик модели? Ами знаят, че нямат шанс да пробият
Да качиш снимки от новата Etherea Nordic.
И после -защо не продавали в България Нордик модели? Ами знаят, че нямат шанс да пробият
Да качиш снимки от новата Etherea Nordic.
Този пост е редактиран от stainway; 11-09-18 в 19:40.
stainway, разбирам, че се шегуваш, но тук доста монтирани Нордици има. Fuji LMCB е най-често срещан, Me Zubadan се намират и т.н. Доста Грее-та, с подгрев има също, но по външните тела не мога да отгатна моделите им. За нашия климат са доста подходящи. Ниски температури, с висока влажност. Тук доста от именитите марки, с по едно отворче ф16-20, не виреят много добре. 2-3 дни -5 до -10 гр. плюс мъгла и вече преливат отстрани.
Джак,няма да стане, един сензор ще лъже.Трябват ти сензори в няколко точки.
Сензорът е схема с 2 кабела. Когато опрат в лед се включва веригата. Хрумна ми, че примерно могат да се нагласят в дренажния отвор, когато замръзне да включи, или ако ледът в тавата стане 1см, или пък 2 см. Зависи от това как ще са разположени двата кабела..
Само че все още не знам дали изобщо ще функционира. Тествах сензора с лед от чешмяна вода и работи, но прочетох, че чистия лед(какъвто е замръзналият конденз)е диелектрик и не знам с него дали ще може да се задейства. В момента няма откъде да намеря чист лед за тестове, трябва да чакам зимата...
А защо не си го вържеш на едно ключе и като видиш, че "работата е дебела", да го включиш да размрази? Остава си по-удобен метод от поливането с топла вода. Иначе мисля, че Mega беше писал за по-интелигентен метод, да се включва само по време на дефрост.
Щото ми хареса идеята за напълно автоматизирана интелигентна система, която да подгрява тавата и дренажните отвори само при наличие на лед, без участие на човек. С ключето е ясна работата и е много по лесно да се направи, но трябва ти да го пускаш и да излизаш да го гледаш.
- - - - - - - - - -
На зима може да пробвам как ще се държи с лед от конденз.
С лед от чешмяна вода го тествах и го засича.
Имаш ли вече лед, топенето е сложно с разумни мощности. Който е топил лед по замръзнала машина знае. При лед, нагревателя топи само около себе си. Всички заводски системи са с цел превенция. Имаш ли вече лед, само топлата вода помага. Сложи нагревател в тава зимата и виж резултата! Но тук всичко е лесно и просто.
Дали ако пускаш нагревателя за по 15-20 минути на всеки час при положение, че температурата е под 0*С, ще успява винаги да поддържа чиста тава?
Трябва според мен да се останови експериментално това и после да се направи едно ардуино дето да ти пуска нагревателя при зададени определени условия :D
Управлението на нагревателя при дефрост е отдавна измислено и работеше перфектно. За съжаление търсенето не оправда разходите по производството. А именно, при минаване в режим охлаждане (дефрост), нагревателя се пуска, докато започне да тече вода е вече загрял. След края на дефроста, остава да работи още избрано време. От пет минути нагоре. Цялата система работи под пет градуса вуншна темпетатура.
Този пост е редактиран от Mega; 12-09-18 в 15:07.
60 лева. Пуска се от четирипътния вентил и работи още 10 минути след края на дефроста. Да не стопи нагревателя пластмасовите тръби, ако са изолирани.
Турция също повдигна много валутните курсове. Търговията понастоящем е лоша. Интервю с C & H продължава. Но сега вносът е в очакване.
В същото време, Турция е внесъл една фирма Алфа серия.
Cooper and Hunter Turkey : : Cooper and Hunter Turkey : Cooper and Hunter Turkey