Страница 66 от 111 ПърваПърва ... 1656646566676876 ... ПоследноПоследно
Резултати от 976 до 990 от общо 1665
Like Tree1362Одобрявам

COOPER AND HUNTER

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

Отговор: COOPER AND HUNTER

Stainway,честито....
    Хубав климатик.Интересно като си го монтирал сам как ти дават гаранция пък на други искат всяка година профилактика.Иначе цените които споменаваш са доста солени.Може ли да кажеш на каква цена е тока?
    Това за шума при тези условия не е много меродавно,зимата като почнат ниските температури ще видим.Мен ми е много интересен въпроса,но няма много отзиви за Gree /C&H топ моделите.Защото като характеристики им дават 56 db на външното тяло,което е доста,а пък от Gree като преимущество на двустъпалния компресор посочват и по-тиха работа.Как е на практика не знам.
    За модела Sigma писах ,като пуснаха цената,за 18 беше 1035 лв.,може да видите в темата за избор.Веднага ми се стори нещо ,че е сбъркано.Сега е 1459 лв.Не знам дали някой поръча да разберем дали са му дали обявената цена.Но...според мен това не е Nordic Evo на r32.Защото характеристиките са различни.Напр. работа на отопление до -15/-23 при NORDIC Evo.Пък и последния е по-скъп,ако бяха еднакви ,а Sigma с по-висок cop се съмнявам точно такива да са цените...Или от C&H БГ нещо пак са объркали,което няма да е изключение.Освен това Sigma с търсачката го намирах само в Бг.може ли да пуснеш нещо от друг сайт за сравнение?
    НОВО! Серия Sigma R32, WiFi, A++/A++, SCOP 4.8 / SEER 6.5, отопление от -15°С : Sigma CH-S18FTXС (WIFI)
    Серия Nordic EVO II, WiFi, R410A: A++/A++, SCOP 4.8 / SEER 6.4, отопление от -23°С : Nordic EVO II CH-S18FTXN-E2WF WiFi
    Този пост е редактиран от cable; 15-05-18 в 19:10.
    rosswen и stainway харесват това.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

Благодаря cable, да ти се връща! Няма нищо интересно около гаранцията-3 години безусловно,освен на хладилния агент, който ако изчезне мистериозно, защото не си си свързал тръбите добре се заплаща и се отстранява теча. На мен ми се струва справедливо. Ако си вземете примерно Дайкин и имате проблем, трябва да представите номера на инсталацията (не фактури и бележки). Слага се на външното тяло-метална планка с набит номер и се регистрира в тяхната система. Там се регистрират и годишните прегледи на системата. Така се прави и за колите и газови котли и т.н. Напълно нормално и добре уредено.
    Цената на електричеството (в моя случай, тъй като е свободен пазар от много години и всеки си избира доставчик) Дневна: €0,1891 kWh, Нощна ( от 23,00 до 07,00 и уикенд и официални празници) €0,1730 kWh,Газ- € 0,5946. Не знам какво общо има с темата, но ви отговарям.

Колкото до шума-ще видим, но както вече споменах се доверих на финландския тест, не на данните на Грее или C&H.
    В теста шума е измерен 46ДБ, при ниски температури .Доколкото можах да прочета в темата за Gree U-Crown-също се споменава, че са много тихи.Говоря за 12-ци, не знам при 18 как е.

Колкото до Sigma-вносителите в Холандия го имаха наличен, както и Supreme. Имат шоу роом и са закачени всички модели и свързани и можеш да си играеш докато си харесаш. Бях се надъхал за Supreme, но не останах очарован-много духа и шумно-сигурно ще топли много, но VIP ми хареса повече.Supreme e и по-евтин-нямам престава защо

От чисто любопитство питах за Sigma-беше ми казано, че е Нордик Ево на R32. Пак си говорихме за 12-ци, не съм се интересувал за 18 и не виждам причина да не им вярвам.Може да е пипнато тук и там, но в общи линии моделите са си същите, но на R32 ( И с по-малко количество фреон)

Колкото до данните-ако някой се интересува най-добре си изтеглете каталога за 2018- при вносителите го имаха съшия ,но на хартия.
    http://www.cooperandhunter.bg/shop/i...ALOG__2018.pdf

Данните по сайтовете се бъркат, на холандския също има глупости и грешки

Надявам се да е станало по-ясно.Още веднъж- просто споделям снимките, защото след изчитане на темата за Грее не видях снимки на 12-ца. Не знам дали е абсолютно копие или е по-зле или по-добре, но този модел е тестван и за него успях да намеря повече информация.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    cable и Rafailiev харесват това.

4. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

stainway,благодаря за отговора.Това за шума е добре,защото се оглеждам за место където е много тихо,пък и не знам по каква причина много се чува всичко и шума от външното тяло бива да е нисък защото ще се чува и в спалнята. Доколкото на връзката на цената на тока с темата не знам защо се чудите.Ако тока при Вас е като в България и температурите също при цена 240 лв. на година за обслужване нали се сещаш,че няма кой да сложи климатик,единствената цел на който е да пести енергия,особенно от по-малките,иначе начини да се стоплиш има.Дори само за 3 години да е обслужването,като сложим и другите разходи трябва да се получи значителна разлика с другите видове отопление-пелети,конвектори ит.н.Защото не даваме толкова пари след 10 години да искараме 100 лв. икономия и да мислим кво ще стане при -10 или какъв шум ще трябва да понасяме.Наистина ме учудва .че смятате въпроса за излишен.
    Иначе смятам за полезно това което казваш за разликата м/у VIP inveror и Supreme,ама първия не се предлага в бг,така че....Това за шума ,доколкото разбрах от вътрешното тяло,не намаля ли с намаляне на скоростта на вентилатора,интересно ми е такава разлика м/у двата модела.
    А каква е разликата м/у Sigma и Nordic Evo не знам,но разликата в мин. температури на топлоотдаване вероятно не е с едно и също външно тяло.А пък мин. темп. според мен е важна не поради абсолютната стойност, а напр. какво е топлоотдаването при -10,-15 гр. което рядко го дават като данни,при ME са ги написали,не говоря за сервизна информация,а данните за клиента.
    Каталога го има и в бг сайта,но и в него има такава разлика м/у двата модела.
    Този пост е редактиран от cable; 16-05-18 в 10:56.

5. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

Цитат Първоначално публикувано от cable Виж публикацията
    Това за шума ,доколкото разбрах от вътрешното тяло,не намаля ли с намаляне на скоростта на вентилатора,интересно ми е такава разлика м/у двата модела.
    А каква е разликата м/у Sigma и Nordic Evo не знам,но разликата в мин. температури на топлоотдаване вероятно не е с едно и също външно тяло.А пък мин. темп. според мен е важна не поради абсолютната стойност, а напр. какво е топлоотдаването при -10,-15 гр. което рядко го дават като данни,при ME са ги написали,не говоря за сервизна информация,а данните за клиента.
    Каталога го има и в бг сайта,но и в него има такава разлика м/у двата модела.
    На мен ми се стори шумно и разликата между най-ниска степен и следваща на вентилатора- много голяма. Предполагам, че Supreme ще топли много, но и ще духа яко Не искам да отказвам или навивам никой-просто моите 5 минути наблюдение. А за Sigma-та-може би няма подгрев и затова е до -15 Наистина не знам-просто така ми беше казано и не съм се задълбочавал по въпроса. На мен ми хареса VIP-a и си го натоварих в колата Все пак пазаруването е и емоция.

П.П. Освен Gree Amber YD (защото има и версия YC,която не е Нордик и пада до 170 вата консумация) има C&H Supreme и още един ОЕМ от Швеция -Innova Titanium http://lampopumput.info/foorumi/inde...c,26138.0.html
    Така че може да се намери информация и според предлагането и цената да се направи информиран избор.
    Аз просто заложих на по-стар модел-моят е произведен 09/2017 и предполагам са излекувани " детските болести" от първите модели през 2015.
    Този пост е редактиран от stainway; 17-05-18 в 01:46.

6. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Тоя дайкин с много топлоотдаване спрямо другите при -15. На какво може да се дължи такава голяма разлика (предполагам са сравнявали машини с еднакъв номинал)?

7. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

COOPER AND HUNTER

На мен пък ми е интересно да видя подобни тестове и с други машини. Ако някой има линк с такива, нека сподели.

8.  

9. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

[QUOTE=stainway;875259]
    ''П.П. Освен Gree Amber YD (защото има и версия YC,която не е Нордик и пада до 170 вата консумация) има C&H Supreme ''

Тъй като си по-запознат,в Бг внасят Gree Amber който е без двустъпалния компресор,но пак му слагат(в описанието) ''Nordic''.Това YD и YC са различните версии ли ?И по какво точно се различават?И дават работа при -30 ,ама дали тази работа е същата при двете версии ме съмнява.
    И дали C&H Supreme=Gree Amber YD?
    Или и при C&H Supreme също има 2 версии?
    Този пост е редактиран от cable; 17-05-18 в 10:31.

10. Member
    Тук е от
    May 2017

Този модел VIP нещо май не го внасят в БГ - иначе прекрасно изглежда и предполагам прекрасно работи.
    stainway одобрява това.

11. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

Цитат Първоначално публикувано от cable Виж публикацията
    И дали C&H Supreme=Gree Amber YD?
    Или и при C&H Supreme също има 2 версии?

C&H Supreme =
    Gree Amber GWHxxYD-S6DBA2

Supreme няма 2 версии-има 3 цвята.

12. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

Хм,май Шерлок Холмс трябва да викаме да помага...
    1.В Украйна е YD ,ама също не пише двустъпален компресор
    https://gree.com.ua/catalog/bytovye-.../seriya-amber/
    2.На pdf в Бг също пише YD,но ги питах изрично и казаха,че е без двустъп. компресор....Всъщност 12-YD,18-YE?
    http://gree-bulgaria.com/wp-content/...er_2018_A5.pdf
    3.В предлагането на едни места е YD,пък на други YE???....май заради 12/18
    https://www.bittel.bg/p/gree/inverto...h18-ye-s6-dba1
    https://alimarklima.com/invertoren-k...ordic-r32.html

13. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от Vizi Виж публикацията
    Този модел VIP нещо май не го внасят в БГ - иначе прекрасно изглежда и предполагам прекрасно работи.
    Gree U-crown не е ли същия, с алуминиев панел?

14.  

15. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    Gree U-crown не е ли същия, с алуминиев панел?
    Същия е,aма на C&H цените са малко по-ниски.

16. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Скоро в румънския емаг бяха пуснали на промоция u-crown 12-ка за 1500 лева, ама нашите тук се правят на луди.
    Rafailiev одобрява това.

17. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

Може би разликата е в последната цифра-S6DBA2A е за северна Европа а S6DBA1A за южна . Поне таке е отговорено на финландския форум;
    GREE, malli: GWH12YD-S6DBA1A Amber Nordic R32

За моделите
    S6DBA1A не мога да намеря сервизно, но за S6DBA2A ги има :

GWH09YD-S6DBA2A и GWH12YD-S6DBA2A:
    https://kievclimate.com/man/Gree/Amb...2017.05.16.pdf

Съответно на C&H Supreme CH-S09FTXAM2S и CH-S12FTXAM2S:
    http://www.coolheat.lt/assets/Upload...reme-09-12.pdf

Използват еднакви компресори : QXFT-B123zE170A

За 18 и 24 на Грее са наистина с YE -GWH18YE-S6DBA2A и GWH24YE-S6DBA2A:
    https://kievclimate.com/man/Gree/Amb...2017.03.20.pdf

Съответно на C&H Supreme CH-S18FTXAM2S и CH-S24FTXAM2S:
    http://www.coolheat.lt/assets/Upload...reme-18-24.pdf

Компресорите пак са еднакви:
    QXFT-D20zF030

Gree U-Crown= C&H VIP, но моя разбира се е по-специална изработка

cable, rosswen и Rafailiev харесват това.

18. Member
    Тук е от
    May 2017

Колкото повече вносители има на хубави модели климатици, толкова по-добре. Короната си е добра машина и е все тая под какво име си я купи човек стига да е на разумна цена.
    rosswen и stainway харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 66 от 111 ПърваПърва ... 1656646566676876 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Deer Hunter
    От hotcool8 във форум ИГРИ
    Отговори: 2
    Последно: 13-07-10, 16:39
  2. ISO- то на BIG GAME HUNTER 2004
    От JIM във форум ИГРИ
    Отговори: 4
    Последно: 22-11-04, 04:51
  3. търся играта 688(I) Hunter/Killer
    От smarty във форум ИГРИ
    Отговори: 1
    Последно: 12-06-04, 13:12

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе