Stainway,честито....
Хубав климатик.Интересно като си го монтирал сам как ти дават гаранция пък на други искат всяка година профилактика.Иначе цените които споменаваш са доста солени.Може ли да кажеш на каква цена е тока?
Това за шума при тези условия не е много меродавно,зимата като почнат ниските температури ще видим.Мен ми е много интересен въпроса,но няма много отзиви за Gree /C&H топ моделите.Защото като характеристики им дават 56 db на външното тяло,което е доста,а пък от Gree като преимущество на двустъпалния компресор посочват и по-тиха работа.Как е на практика не знам.
За модела Sigma писах ,като пуснаха цената,за 18 беше 1035 лв.,може да видите в темата за избор.Веднага ми се стори нещо ,че е сбъркано.Сега е 1459 лв.Не знам дали някой поръча да разберем дали са му дали обявената цена.Но...според мен това не е Nordic Evo на r32.Защото характеристиките са различни.Напр. работа на отопление до -15/-23 при NORDIC Evo.Пък и последния е по-скъп,ако бяха еднакви ,а Sigma с по-висок cop се съмнявам точно такива да са цените...Или от C&H БГ нещо пак са объркали,което няма да е изключение.Освен това Sigma с търсачката го намирах само в Бг.може ли да пуснеш нещо от друг сайт за сравнение?
НОВО! Серия Sigma R32, WiFi, A++/A++, SCOP 4.8 / SEER 6.5, отопление от -15°С : Sigma CH-S18FTXС (WIFI)
Серия Nordic EVO II, WiFi, R410A: A++/A++, SCOP 4.8 / SEER 6.4, отопление от -23°С : Nordic EVO II CH-S18FTXN-E2WF WiFi