Попитайте Алекси за неговия Панасоник...
Попитайте Алекси за неговия Панасоник...
Интересно с какъв коп са работили при 58 градуса струя. Помня старата ми конвенционалка как ми пърлеше врата, когато мина на 1 метър пред нея. При външна 14 градуса работеше он-офф с консумация 1,3 киловата., а сегашния инвертор при 11 градуса харчи само около 200 вата в същото помещение. Тия дни намерих една стара бележка за ток от онова време, за 159 лева, а тогава по спомен дневната беше 14 стотинки за киловат. При сегашните цени инвертора навърта около трийсетина лева на месец.
Неца, знам я тази, но само от картинки.
Такова нещо в Габрово само кмета е имал сигурно :-D
Примерно малко по-дъртичкия двуцилиндров CS-G93/123KE , набор 1998-ми , със скромните 43кг, колкото мидейските 18-ки!
От тези години имам само пост апокалиптични спомени след Виденовата зима.
Имам впредвид от масовката, която е продавана в Бг. Нови, в Технотата и подобни. Не някакви екзотики или 2У, работили в други условия.
Всъщност, боклуците продавани в техно шитовете, изобщо не са масовите машини. Цитираните по-горе машини са просто едни ярмомелки, оказали се по-здрави и работещи. Но това беше за малко, след това ги скапаха тотално. Да не говорим, ако се наложи да се пипа нещо по вътрешното тяло, че всичко се разпада в ръцете.
Ето една машина която и до ден днешен се ползва.Крановетв са и горе над компресора.До ден днешен нищо не е пипано по нея.На вътрешното тяло има надпис panasonic.
Как си сигурен, че нищо не е пипано?
Аз също нямам предвид екзотики. Всъщност имам едно Хитачи, купено ново през 1998г., което преместих преди 5г. от детската в службата на жена ми. Работи си до ден днешен без никакви ремонти по него и с оригиналния си фреон. Имах и един FTXS50, произведен 2004г. и купен същата година от мен, когото продадох преди 4г. на комшия. Срам ме е да кажа за колко пари, но човека още ми благодари за машината, като ме види. И той няма ремонти и е с оригинален фреон.
Този пост е редактиран от tony34al; 05-10-18 в 01:03.
Не мога да позная при условие, че нямам никаква информация.
Май го има от нов....
Отвосно стари клими - имам Panasonic cs-te12dke от 2006г. - железен е. Това е единствения климатик , който съм виждал на който външното да е толкова тихо - даже е по-тихо от вътрешното. 12 години си бачка без проблеми . Само на първата година му правих профилактика заради гаранцията.