Ще се върнем към времето на СИВ, когато си имаше разпределение кой какво да прави. Само, че без регулациите на държавите. Честито на печелившите!
Ще се върнем към времето на СИВ, когато си имаше разпределение кой какво да прави. Само, че без регулациите на държавите. Честито на печелившите!
През 2007г въобще не бях чувал марката Мидея.
Но като видях за първи път тяхна машина разбрах, че това е МНОГО сериозен производител.
Тогава хитовият модел беше MSG-HR и HRI. Само като погледнеш изработката - нищо общо с другите марки по това време - LG, Samsung, Panasonic бяха малко по-добре. А Фуджи-та в Габрово нямаше, никога не е имало и сега няма. Не знам защо
И сега 10-15г по-късно въпросните MSG-HR още работят.
Това, което съм запомнил:
1)LG, Samsung и други дървета от техно веригите тежаха 2х по-малко от въпросната Мидея
2)само като видиш перката на външното тяло - инженерна изработка с шайба и гайка, балансиращи тежести и отвори
3)като "погледнеш" отзад напред към отвора на перката - "не се вижда" нищо, а през тези от т.1 "свети"
Тогава бях млад, само това съм запомнил. Естествено и как работят - типичния звук Мидея и работа "на прекъсвач" - 58 градуса струя.
От тези години Самсунгите бяха майка плаче. На мен ми прави впечатление и че на моя дрънголник Гри сглобката е доста добра, но това не променя факта, че си е евтинджос пръчка. От друга страна, не знам как е при твоите, но моят AUX (finlux) е сглобен в час по трудово.
Основните "конкуренти" бяха едни Самсунг с пластмасова коруба на външното тяло (нашите имат от тях, още работят но са гадни).
Външната перка е като детска играчка, 12ката тежи 20кг. Вътрешното тяло беше пожълтяло още в кашона - супер гадна пластмаса.
Дистанционното - уникално недоразумение - тясно и дълго с 3 иконки и 4 бутона, единия, от които заемащ половината площ. Форсфорисциращи в тъмното, което беше забавно.
И едни ЛГ-та - пак смотана изработка, всички от тези години измряха отдавна.
Панасоник бяха на нивото на Мидея-та.
И имаше разни странни марки - които не съм ги разбирал, не съм си и играл да ги разследвам, но бяха зле.
- - - - - - - - - -
Дефакто единствените оцелели и нон-стоп работещи машини от 2005-та -2007ма година са Midea MS(x)-09-12-18-24 HR/HRI.
Всичко друго умря и се забрави!
@Vizi : външните тела на Ауксите имат забележки, 2те евтините особено (тези от 750лв), "скъпите" от 1200 са добре.
Но проблемите са дребни, личи си, че е автоматизирано производство - автоматични заварки, преси и т.н. Забележките са от ръчните довършителни работи - примерно необптимално и еднакво прекарани кабели, различен монтаж на свински опашки и т.н.
Вътрешните и на 4-те са ОК, нямам забележка. Дори гланца погледнат острани под ъгъл не стои на вълни като цигански москвич, а е гладък, металик и т.н.
Единствено филтрите са рехави като на всички цепеници, но аз отгоре винаги слагам втори пласт активен въглен изрязан по размер. Продава се на квадрат. Много хубава работа върши.
Този пост е редактиран от Ventsislav Negentsov; 04-10-18 в 21:48.
"Панасоник бяха на нивото на Мидея-та."
Пълни глупости!
Изпратено от моят MI 6 с помощта на Tapatalk
Ще кажеш ли кои бяха моделите на Панасоник от 2005-та?
Имаше един модел 40кг, затова казвам, че са на едно ниво. ЛГ и Самсунг бяха като играчки.
Ето снимка:
http://4.bp.blogspot.com/-VXwsbx5lwc...tdoor+unit.jpg
При мен външно няма отклонения по вътрешното, но вътре някой е изпуснал поялника. Външното имаше рапидки, които определено не бяха влезли където трябва. Интересното е, че въпреки това машината е тиха.
ПС: Изкушавам се да взема и някой TCL за охлаждане като гледам на какви промоции ги пускат. Като ще е гарга, да е рошава.
Венци, точно от онези години няма Мидея която да стъпе и на малкия пръст на Панасоник,когато Мидея духаше с 55гр.Панасониците вадеха 60гр.Ето ти една натокана Мидейка с око и пресен въздух,такава виждал ли си?
Изпратено от моят Mi A1 с помощта на Tapatalk