В случай, че го засичаш може да качиш данни за консумацията.
В случай, че го засичаш може да качиш данни за консумацията.
това за 18TSWF ли се отнася? Забелязах че има филтър само отгоре, а не вътре зад капака, исках да попитам дали това е нормално тъй като 12wifi и 12EAWF имам филтри отпред зад капака. Зачудих се нещо да не са ме резнали случайно с филтрите, но май няма къде да се сложат там.
Също така исках да попитам дали 18TSWF нямаха функция да се следи консумацията през приложението или нещо съм останал с грешни впечатления - при мен като цъкна MORE и нямам такава опция, а останах с впечатление, че TSWF могат да следят консумация и затова питам да не е заради това, че вързахме с блутут да трябва на wi-fi да следи или просто си няма?
Като наблюдения да споделя, 12EAWF го монтираха преди месец и добре ни топли предвид обстоятелствата, в които се намира - дефроства по скоро като има нужда не е редовен примерно през деня не съм засичал дефрости освен ако не е студ/мъгла/дъжд много нещо да го мъчи и разбира се сутрин между 4-5-6-7ч, когато е най-студено/мъгливо дефроства по веднъж на час г/д. Като минути не знам може би около 5, не е много дълго, но не съм засичал, трябва да засека ако се сетя.
Да опиша г/д ситуацията:
Къщата е 2 части едната част е 3 стаи на почти 2ри етаж, отдолу има малко коридорче на 1 етаж и отдолу има мази. На този почти 2ри етаж е 12EAWF. Коридорчето на 1 приземен етаж води към 2рата част - дозастроен 1ви етаж по дължина и над и под него няма нищо. Там има 2 стаи една срещу друга като едната е 30-40квадрата кухня+всекидневна другата е 15-20квадрата спалня и между тях има малко предверие около 5 квадрата горе долу, където от ляво има баня с тоалетна. Всичко е преходно едно срещу друго по дължината като само баня с тоалетна се падат от ляво, но тях така или иначе няма да ги топлим активно. Днес монтираха 18TSWF в кухнята+всекидневната и 12WIFI в спалнята на този 1ви етаж и 18ката работи доста добре, като за 12WIFI бих казал, че не е лош, но 12EAWF определено е едно ниво нагоре, въпреки че имаха само 20лв разлика като ги купувах. 12WIFI според мен е по тих от 12EAWF и с по слаба турбина и е по подходящ за 2те спални на 2та етажа, но въпреки това ако знаех как работят бих взел три 12EAWF и един 18TSWF. Сега ще са 2x 12WiFi един 18TSWF и един 12EAWF.
Тъй като чакам да се монтира още един климатик(последния 12WIFI на 2рия етаж) в момента 12EAWF от 1 месец сам се бори с 3 преходни стаи на този почти 2ри етаж стаи една срещу друга около 50квадрата общо стара къща почти без изолация. Като падна -6 вънка и имаше много тежка мъгла в най-далечната стая(малка спалня с 2 външни стени без изолация и трагичен покрив) беше 16-17С на пода, където ни е пречиствателя на въздух толкова измери в най-студената част, но в стаята, която е климатика и в средната стая температурата беше г/д нормална около 21-22С. Разбира се нещата ще са по розови като се сложи 2ри климатик в най-далечната стая - той ще е 12WIFI. Има и ремонтни дейности по стълбите и коридорчето между 2та етажа, които също ще помогнат с топлозагубите, които в момента са безкрайни тъй като е полуотворено и между етажите е почти като минеш през навън та затова и стоплянето на 2ри етаж е толкова трудно освен, че климатика се бори с квадратура и помещения за 3 климатика... пак бих казал като се има предвид че не съм го пускал на 31С на макс турбина да работи беше си на ауто вентилатор(турбина) и градусите ги въртях около 22-24С, може би ако го бях засилил на макс повече щеше да стопли, но не сметнах за нужно тъй като обичаме да спим на по хладно, а хладното си беше точно в спалнята.
В такива условия не знам дали имам смисъл да споделям консумация тъй като тя няма да има нищо общо, ако някой монтира 12EAWF в нормално 20квадрата помещение със сигурност ще харчи 1/3 или 1/4 от това, което харчи при нас в момента, но все пак ще споделя да задоволя любопитството на който му се четат моите писанки - та когато е около -1 до +3С и няма слънце климатика харчи около 900-1000W, ако се качат градусите до 5-6С и има слънце навън консумацията пада до 600-700W, ако е над 10С със слънце консумацията пада на 400-500W, при 14С навън със слънчице преди 2 седмици го бях забелязал да се върти и около 300-400W тук таме.
Като съм гледал ден по ден в топлите дни (около 10-15С) харчеше около 10киловата на ден, в не много топлите (около 5-8С) харчеше около 15 киловата на ден), в студените около -1 до 4С харчи около 20 киловата на ден. Като слънцето и мъглата също правят доста разлика, ако слънцето понагрее къщата през деня консумацията е около 20-30% по добре, ако е мъгливо от 3-4 сутринта до обяд съответно е 20-30% по зле и общо взето това е. Ще пиша пак след края на ремонтните дейности и слагането и на последния климатик на -10 -15 дали сме оцелели.
На този модел, филтъра е преместен отгоре, вместо вътре (за мен този начин е по-удобен. за чистене, но за ниски хора ще е терсене). Старата версия на модела има опция за следене на изразходената енергия, този няма, следя го със смарт контакт.
как са минимумите на 18 TSWF ,вибрации ,шумове от фреон ,дефрости ?