компресора е един и същ Мидейски ,като цяло не е лоша машинката но трябва да се види какво точно идва като чаркалак в БГ - ТРВ има/няма ,подгрев на тавата и т.н.
компресора е един и същ Мидейски ,като цяло не е лоша машинката но трябва да се види какво точно идва като чаркалак в БГ - ТРВ има/няма ,подгрев на тавата и т.н.
Привет
да допълня, монтирахме “новия” ACT-12TSWF, и на пръв поглед съм доволен : доста
степени на вентилатора, тихи вътрешно и външни тела, бързо достигна зададената температура в помещението - 16кв/ 2,4м
лесно го свързах към WiFi-то. Като цяло смятам че нелоша машинка за парите си, но времето ще покаже
Ето и някоя снимка:
![]()
Този пост е редактиран от Raicon; Вчера в 18:50.
Останахме си без отговор дали е с ТРВ.
Колегата - Alexi е отговорил на предната страница :
https://tcl-aircon.ua/wp-content/upl...113_110846.pdf
сервизното на Т-про(аналог на който е новия АСТ-12tswf) .. вижда се че е нелоша машинка с ТРВ и два заглушителя ..
топлообменниците са малки но за тия пари това е...
Този пост е редактиран от Raicon; Днес в 11:10.
то аз хем съм отговорил хем не ,защото не е ясно за БГ какво е заръчано .. така че трябва да се провери дали е с ТРВ визуално ,както и да се замери минимума на охлаждане ( за момента ) и при първа възможност и на отопление
Не е толкова трудно да се отвори горния капак на външното тяло и да се качат снимки. Но ще е дръвце,няма как с 24кг външно. Ако съдя по килограмите топлообменника ще е като на EAWF едноредов. Минимума на охлаждане на всички е добър,на отопление на стария TSWF е най-висок и другите кокали са с една идея по ниски минимуми.И заради по-малкото хардуер в ниските серии,води до по нисък дебит,по ниски изходящи температури на въздушния поток от вътрешното тяло и от там по-добри за малки стаи,щото по рядко ще изключват. Но тук проблема няма да е в минимума, а в енергоефективността на новия TSWF,която ще бъде доста по ниска-сравнима с WIFI и EAWF сериите.
п.п Единствения плюс на отслабналия TSWF би бил софтуера,ако е като на стария,сиреч дефростта. Но пък като се замисля,ако е същия може и да не е плюс,понеже той ще замръзва доста по бързо,а 10-15мин чест дефрост ще води до амплитуди в стаята. А малките кокали при отрицателни външни темп си пускат по един 3мин на всеки час,който не се усеща изобщо.
а подгрев на тавата има ли новото моделче
Този пост е редактиран от Raicon; Днес в 14:51.