По-късно слезе и на 178 вата. Отворих го да се уверя, че е с двуредов топлообменик иначе от към компресора не съм го разглабял, предполагам е същото като схемата по горе в мануала. Не видях да има подгрев на тавата.
По-късно слезе и на 178 вата. Отворих го да се уверя, че е с двуредов топлообменик иначе от към компресора не съм го разглабял, предполагам е същото като схемата по горе в мануала. Не видях да има подгрев на тавата.
С терморегулиращ вентил ли е?
Както писах по-горе, отворих само горния капак за да се уверя, че е с двуредов топлообменик. Не съм се ровил в копресорният отсег. Това че, 18-ка успява да слезне на 178w на охлаждане ми е по-важно от това дали е капилярка или с ТРВ. Хитачито с ТРВ не можеше да слезне под 360w и беше една голяма конвенционалка. Ще го видим и като захладнее с какви минимуми на отопление ще е.
splendor, можеш ли спрямо другите ти машини да определиш дебита на различните степени на фана?
Не знам за степените на фана, но 3-та степен от 7(без да броим ауто вентилатора) е достатъчна да охлажда хол и преходна спалня (даже хвърля и към антрето, понеже врата е отворена). На Хитачито му трябваше да е поне на 3 от 4та степен за същото. Спрямо T-Smart дето е монтиран в детската на една и съща степен е поне 35-40% разлика, но и T-Smarta не е виждал хубава профилактика от почти 5г. T-smart-а още с Хитачито го хванах, че те тези 800m3/h които му бяха написали не са вярни. Гледам, че на сегашната 12-ка са ги променили на 640m3/h Засега на охлаждане съм много доволен, ще видим как ще е на отопление.
С трв е климатика и с тънък топлообменник.
Да разлаем малко кучетатаТова от днес. 167w
- - - - - - - - - -
И един минимум от T-Smart-а 66w
![]()
Аз леко се обърках,нали темата е за Star-Light![]()
Какво се обърка? Не върви да пишеш едно име, което отговаря за два различни модела. Първият, който ти имаш, аз и една камара народ си накупи е TSWF aka T-Smart, който е само 12-ка и после се появява TSWF aka T-Pro, който се дели на три модела 9; 12; 18. Вината в случая е на румънците, че не сложиха ново име на T-Pro модела ами се възползваха от фурора на TSWF - T-Smart с надеждата да могат да продават също толкова бройки от TSWF - T-Pro, но явно не са запознати, че този форум може да им подлее вода от БГ страна.
Един пример, появява се нов член в климатичният форум и почва да ти говори за TSWF 12-ка и ти решаваш, че ти говори за твоят модел, пък той имал от новия и става една конфузна ситуация![]()
Ами нито T-Pro нито T-smart са модели на Star-Light. Новия член във форума на табелката му пише TSWF,не T-Pro или квото и да е Pro, по скоро така си стана мазало. Обикновенния потребител пише в google Star-Light,да кажем че е по напреднал ще напише и модела TSWF (примерно) и чете. Затова пишем Star-Light 12TSWF V2 не е като V1 и не си заслужава парите![]()
Прав си. Версия 1 и версия 2 завучи добре
ПП. Не е сигурно дали не си заслужава парите. Тепърва ще си показва.
Няма значение дали съм прав,въпроса е че румънците се е....т с нас.Приемам го лично,защото с теб им "продадохме" десетки хиляди бройкиС 24кг и едноредов топлообменник няма да има много какво да показва. Да,ценово пак е оферта спрямо марковите шитни с по 24кг за по 1300-400лв,но по добре да бяха му вдигнали цената,от колкото да ни пробутват рак за риба.
Така е, чак ми стана гадно, като го смениха, но пък донякъде съм им благодарен, че докараха 18,-ката и ми спестиха 1500-2000лв.![]()
Доста добър минимум моя хипер инвертор Дайкин ftxm20a по малко от 90-100 вата не пада и то вечер-сутрин. Е вярно има много добра производителност кпд, но китайските пръчки явно слизат по ниско. С колко градуса духа при тези 66 вата
Не съм го замервал, просто като видях че 18-ката е на 167w викам чакай да погледна и другата цепеница. Реално ако не беше 18-ката да я следя как работи, понеже няма никакви мнения за нея никъде, то нямаше да забележа минимума на 12-ката.![]()