Една гарга ако го хареса,, ще го направи на юфка за 0 време![]()
Една гарга ако го хареса,, ще го направи на юфка за 0 време![]()
Не ги ли отдели тръбите в отделни изолации? Това само алуминиево фолио ли е, защото с алуминиева лента ще е по здраво
И не могат ли да се изберат произволни фирми за монтаж, в Емаг съм виждал монтажа да е като опция
в този ценови клас бих монтирал сам - едно ,че ще стане по читаво и точно както го искам ,а и ще се спестят пари - гаранцията .. квото такова
То и аз това си мислих, те както са скочили още монтажите сигурно се намира по-бюджетно оборудване, особено ако се монтира повече от един климатик и стига човек да иска да се научи, пък и ще знае как е направено и ще си купи по-качествени материали. Но на повечето хора не им пука, стига да работи.
Доста гарги има около нас,ще видим какво ще стане ������
Разбира се,че са отделени тръбите както и са прибрани след това в още една изолация от 1см,обвити са с алуминиева бандажна лента.
Интересното е че така на -11гр си вадеше 50гр вътре на макс. Може би не играе голяма роля изолацията.
Е все нещо ще се губи при тънка изолация, ако е дълъг пътя и навън е студено, може и да не е много но са си загуби и не е оптимално.
И аз слагах отгоре обща изолация към 10 мм. Те хем слагат тънка по принцип, хем я стягат с тия ленти от което става още по-зле изолирането.
В някои сервизни мисля че препоръчваха около 8 мм.
Аз също сложих, където мога, допълнителна изолация и то най-елементарна - за ВиК. Дали има смисъл не се наемам да твърдя, но поне имам двойно бандажиране на тръбния път
Най-голямата полза е че ума ще спи по-спокойно![]()
Съседите до нас монтираха лятото MHI ZS не знам 9 или 12 е,но най-вероятно е 12ка,тъй като в магазините 9ки не съм видвл някой да препоръча. От 16:00 часа при нас е 0гр със снеговалеж,вече е -2.5,TSWF и ZS бяха побеляли до колкото виждам еднакво,смисъл едва забелили топлообменниците и двата бяха неравномерно,заради он-офа,поне така предполагам за другия тъй като моя под 0 е с минимум над 500 вата. Преди малко излезнах на терасата да видя дали е спрял снега и видях,че ZS е изчистил външното тяло,със сигурност не е било по нужда,явно е стигнал циклите. Та за сега TSWF-MHI ZS 1:0
Този пост е редактиран от HiDefinition; Вчера в 07:43.
Във варна от 2 дни не съм хващал на минусови температури дефрост на tswf. Егати машината, чак не е интересно.
Този е от старите, имам и един от новите в кашона от последният ноеври. Дали ще смени подовият дайкин не знам, слагам го като се стопли и каквото реши шефката.
Ниска влажност, затова не е толкова интересно.
Здравейте, обмислям покупка на климатик Star Light. Двоумя се между ACT-18TSFW и ACT-18WIFI. Ще бъде поставен в антре от 11кв.м. и ще стои срещу спалня 13кв.м. + спалня 12кв.м. и баня 5кв.м. Идеята е да отоплява/охлажда тези помещения. Ще бъде поставен в нова сграда с изолация и PVC дограма. В момента целия апартамент се отоплява от Fujitsu General 14LVCA(подов), но в по-студените дни искам да помогна на помещенията да се климатизират по-добре. Лятото особено има нужда от втори климатик, че спалните са източни и западни.
Виждам, че и двете външни тела са г/д еднакви килограми. Класът е различен, разбира се, но идеята ми тук е кой от двата модела би се справил със задачата най-добре.
Поради мятото на монтажа по добре по евтиния от двата . И двата модела ще се справят еднакво добре .