12TSWF Топ цепеница слага в джоба доста по скъпи климатици.Единственив минус е че ги няма![]()
12TSWF Топ цепеница слага в джоба доста по скъпи климатици.Единственив минус е че ги няма![]()
Не мога да се съглася 28кг външно тяло и 800гр фреон не мисля че ще има проблеми и на -10гр.![]()
Колеги спамите само. Има материал в темата как работи на -10,че и на -15. Та по това което показа на тия температури,съмнявам се да има проблем и на -20.
Ако се задържат такива температури повече от няколко дена, ще пускам духалки ако цепениците не се справят. Живея на 600м надморска височина на северен склон на Витоша и засега цепениците са се справяли и в най-големите студове без да ми продънят джоба. Така че удоволствието от ниската цена на машините си продължава.
При сегашните температури ми дават разход под 200 вата на час като през деня ги държа на 24 градуса а вечер на 20 градуса![]()
Е то си зависи и от помещението в което е монтиран. Моят е в панелка,хол 20 квадрата с една външна стена към терасата. Държа го на 21-22 градуса и често работи он/офф.![]()
А това му е графиката на консумацията от днес.![]()
Този пост е редактиран от krasio_79bs; 24-11-23 в 16:31.
А вентилатора на вътрешното тяло как си го настроил при теб
Като гледам за какви минимуми говорите, някой ще сподели ли (на минимум около 200 вата консумация примерно) колко градуса е струята която излиза от климатика.На моя примерно с консумация 350w температурата която замервам е 36,5 градуса интересно ми е дали на 200w ще има струя поне 30 градуса(като имаме предвид външна температура от порядъка на 6-7градуса.
Зависи от външната температура.
- - - - - - - - - -
Ето ти струя на друга марка при 210 вата и 6 градуса външна
![]()