Мидея явно променят леко дизайна на ламарините на външното тяло, за да запазят някаква индивидуалност. Samsung Bedarra също използва подобно външно тяло.
Мидея явно променят леко дизайна на ламарините на външното тяло, за да запазят някаква индивидуалност. Samsung Bedarra също използва подобно външно тяло.
Ей, не се спряхте с тея Мидеи и производни в грешната тема....
Явно си търсят говорилня а и като няма кой да модва темата ще става все по зле.
Новата 9ка tswf как ще е за инцидентно отопление на 36 кубика и основно охлаждане според вас?
Според мене,12 ката ще е по добре.9 ката ,вътрешното тяло е еднакво с 12 ката,но външното е само 22 кг и с по малки размери.Според мене или 12 tswf или 12 eawf,няма смисъл от 9 ка.
12-ката определено ще дойде твърде мощна.
Здравейте!
Вече пета година с климатиците star light act-12tswf, като всеки месец почиствам филтрите, а пролет и есен със спрей за почистване на климатици почиствам и топлообменника. На два-три месеца включвам и функцията за самопочистване, а когато е на режим на охлаждане и когато се сетя, включвам и функцията "анти мухъл".
Видях, че турбината и около турбината има прах и бих искал да се информирам, дали с такъв спрей за климатици, може да се третира и турбината и около нея?
Благодаря Ви предварително за информацията.
Би трябва;о да може, но като цяло наслоения прах май няма да се изчисти без физически контакт. Доста монтажници препоръчват разглобяване на вътрешното тяло за истинска профилактика, защото турбината се мие под чешмата и става като нова, но това си е трудоемко и не става по метода направи си сам. Аз лично съм пръскал по турбинката с препарат за стъкла или обезмаслител, но вече не помня и с тънка и дълга четчица съм бъркал докъдето стигна. На TSWF не зная дали има достъп заради ламелките, обаче. При пръскане трябва да се внимава да не протече към електрониката и моторчето на клапите, че ососбено с обезмаслител, ще запече лагерчето. Трябва и чувал, защото от турбинката няма как да се стече всичко в кондензната ваничка: https://apogee99.com/chuvali-za-prof...imatici/c/483/ Като цяло с малко повече внимание и желание, ще стане.Спреят за климатици също мисля е ок, защото би трябвало при разпенването да вдигне прахта, но едва ли ще мине без да се тръкне.
Всяка година си ги чистя сам без да свалям нищо,само повдигам капака. Ползвам ръчна пръскачка,като миналата година ги чистих с водоструйка на бабтерии. Първо пръскам с обезмаслитле и газ,турбината от струята се изчиства перфектно. Има и снимки назад в темата.
Точно с ръчна пръскачка става сравнително добре. Аз даже и чувал не ползвам, а импровизирам с пликове за отпадъци 80 литра, малко тиксо, шише от мин вода и едно гофре.