Мидея явно променят леко дизайна на ламарините на външното тяло, за да запазят някаква индивидуалност. Samsung Bedarra също използва подобно външно тяло.
Мидея явно променят леко дизайна на ламарините на външното тяло, за да запазят някаква индивидуалност. Samsung Bedarra също използва подобно външно тяло.
Ей, не се спряхте с тея Мидеи и производни в грешната тема....
Явно си търсят говорилня а и като няма кой да модва темата ще става все по зле.
Новата 9ка tswf как ще е за инцидентно отопление на 36 кубика и основно охлаждане според вас?
Според мене,12 ката ще е по добре.9 ката ,вътрешното тяло е еднакво с 12 ката,но външното е само 22 кг и с по малки размери.Според мене или 12 tswf или 12 eawf,няма смисъл от 9 ка.
12-ката определено ще дойде твърде мощна.
Здравейте!
Вече пета година с климатиците star light act-12tswf, като всеки месец почиствам филтрите, а пролет и есен със спрей за почистване на климатици почиствам и топлообменника. На два-три месеца включвам и функцията за самопочистване, а когато е на режим на охлаждане и когато се сетя, включвам и функцията "анти мухъл".
Видях, че турбината и около турбината има прах и бих искал да се информирам, дали с такъв спрей за климатици, може да се третира и турбината и около нея?
Благодаря Ви предварително за информацията.
Би трябва;о да може, но като цяло наслоения прах май няма да се изчисти без физически контакт. Доста монтажници препоръчват разглобяване на вътрешното тяло за истинска профилактика, защото турбината се мие под чешмата и става като нова, но това си е трудоемко и не става по метода направи си сам. Аз лично съм пръскал по турбинката с препарат за стъкла или обезмаслител, но вече не помня и с тънка и дълга четчица съм бъркал докъдето стигна. На TSWF не зная дали има достъп заради ламелките, обаче. При пръскане трябва да се внимава да не протече към електрониката и моторчето на клапите, че ососбено с обезмаслител, ще запече лагерчето. Трябва и чувал, защото от турбинката няма как да се стече всичко в кондензната ваничка: https://apogee99.com/chuvali-za-prof...imatici/c/483/ Като цяло с малко повече внимание и желание, ще стане.Спреят за климатици също мисля е ок, защото би трябвало при разпенването да вдигне прахта, но едва ли ще мине без да се тръкне.
Всяка година си ги чистя сам без да свалям нищо,само повдигам капака. Ползвам ръчна пръскачка,като миналата година ги чистих с водоструйка на батерии. Първо пръскам с обезмаслитле и газ,турбината от струята се изчиства перфектно. Има и снимки назад в темата.
Този пост е редактиран от HiDefinition; 01-05-26 в 11:04.
Точно с ръчна пръскачка става сравнително добре. Аз даже и чувал не ползвам, а импровизирам с пликове за отпадъци 80 литра, малко тиксо, шише от мин вода и едно гофре.
Филтрите на TSWF са едно от предимствата. Мога и да не го чистя всеки сезон,но другите серии стават на гъз.
Ако филтрите искат рядко чистене, това не означава ли, че са редички и спират малко от мръсотията. Аз тия дни на един ТСЛ, който визуално бая си приличаше на новия TSWF му ги чистих при едни познати, че те даже и не знаеха за необходимостта от такава операция и ми направи впечатление, че не бяха много замърсени за климатик на повече от година, но пък и нямам идея колко са го ползвали. Интересното е. че му свалих приложение, за да го ползват през телефон и там настройката на градусите беше през 1, а не през 0.5.
Предварително се извинявам за дългият пост.
Здравейте, след повече от 5 години трябваше да се разделя с една от най-добрите цепеници на Старлайт - 12TSWF. Всичко започна към края на миналата година. Наложи се да спя в на децата стаята и ми се стори, че мотора на турбината се беше разсвирил и понеже не беше почнал отоплителният период, реших да изчакам да почне и да се убедя окончателно. От темата тук знам, че на Дефинишъна и на още един юзър вече е сменян мотора и си викам, така и така му изтича гаранцията, поне да се възползвам от смяната. Пуснах си аз заявката за ремонт, и след известно време ми се обади човека, който отговаря за рекламациите и монтажите към Емаг за Пловдив и региона. Човека констатира проблема, снима модела и каза, че ще го прати на Емаг за доставка на нов мотор. Това се случи преди нова година. Януари месец ми се обадиха от Емаг, за да ми се извинят и да ми съобщят, че мотора трябва да бъде поръчан наново. Само да вметна, че климатика си работи, като изключим шума от мотора, та и затова нямаше проблем да изчакам още. Времето се търкаляше и наближи Март месец, гаранцията беше изтекла и си викам, беше каквото беше. Все пак реших да питам какво става. След няколко дена ми звъни майстора и вика идвам да го свалям от Емаг ми се обадиха. Викам му сакън, чакай да им пиша да видя какво става. Писах им и им обясних, че климатика вече не се предлага и че новият е по-слаб като параметри и предпочитам да сменим мотора а не климатика. Мина се известно време и майстора пак звъни и вика, получих мотора и се уговорихме кога да го монтира. Дойде денят, дойде майстора, разглоби старият мотор и греда, новият не отговаря и няма как да бъде монтиран. Говори с някой и се разбраха пак да търсят. Мина се още време и пак ми звъни и вика, мотор не могат да намерят и ще трябва да го свали, и аз да го пратя на Емаг. Та дойде майстора, свали го и каза че Емаг ще ми пратят куриер и аз трябва само да го опаковам и да го дам на куриера. Тук вече почва филма с некадърниците от Еконт Експрес. Емаг пусна заявката от мое име и аз я потвърдих(бях в обедна почивка) и няма и една минута и ми звъни Мария от Еконт и ми вика, нямаме куриер за вашият адрес и ще трябва да занесете климатика в офис. Аз викам, щом няма проблем ще го пратя. Малко след това влизам си в профила на Еконт и гледам поръчката от Емаг отказана от страна на Еконт. Прибирам се от бачкане и директно към офиса на Еконт да питам служителя дали има проблем да се прати климатика през офиса, той вика няма грижи и ми разпечата две лепенки да ги лепна на кашоните. Закарах климатика до офиса, лепнах лепенките и уж всичко точно. Понеже климатика е в стаята на децата ми се надявах всичко да се развие възможно най-бързо, но нова греда. Климатика стигна офис в Русе на 22.04 и заседна там. На 24.04 получавам имейл от Емаг, че заявката за връщане е канселирана. Шок и ужас. Пиша на Емаг и обяснявам как съм подведен от Еконт за връщането и че климатика кисне в офис в Русе, дадох тракинг номера на климатика, както също и пуснах рекламация към Еконт. Времето се развали и децата трябваше да спят в хола на дивана. Малко след това едно от тях се разболя и се наложи жената да взема болничен да го гледа. За мое щастие Емаг пратиха новият климатик (12TSWF) без да са получили старият. на 01.5 пристигна климатика, а на 08.05 беше успешно монтиран от майстора. Сега децата вече си имат работещ климатик. Некадърниците от Еконт ми звъннаха на 07.5 да ми кажат, че при тях всичко било ок и климатика бил доставен в офиса и канселираха рекламацията, без мое съгласие. Климатика продължава да си дреме в офиса в Русе до ден днешен.
Написах този пост за да знаете, че ако ви се разсвири мотора на турбината на първата версия на 12TSWF, вероятността да намерите нов е много малка. Ще трябва сами да си го ремонтирате, ако климатика не е в гаранция.
Всички операции по климатика, когато е в гаранция са напълно безплатни и не плащате абсолютно нищо. Демонтиране, монтиране, транспорт.
Също така трябва да се въоръжите с търпение, понеже фирмата е румънска и отнема повече време за изпращане и получаване. Ако трябва да връщате продукт, и от Емаг са ви направили заявката за куриер, не приемайте от куриерската фирма да го пращате през офис, изискайте си куриера, който е заявен.
За 10 години като техен клиент имам само положителни впечатления от рекламации(колкото и малко да са били) за разлика от рекламации към БГ фирми.
Преди време мисля, че някой беше писал, че новата 12-ка нямала енергиен монитор. Тази бройка дето ми пратиха, разполага такъв и е много по-добре направен от този, който беше в първата версия.
то това с резервните части се очакваше ,няма кой да ги поддържа . пак добре е изкарал ,5г
Е то ако не беше свиренето на мотора, щеше да изкара още време, иначе това че смениха самият модел а името оставиха същото спомогна с резервните части, няма да се учудя ако мотора дето пратиха е от новата версия. Иначе който се усети по-рано както Дефинишъна, ще си го ползва още толкова години.