Как не си видял от Емаг гаранцията е 5 години
Как не си видял от Емаг гаранцията е 5 години
Е как така трябва да си я ремонтираш сам? По закон гаранцията ти е 2 години. Пиши на КЗП.
Кой е монтирал машината?
Машината ми е монтирана от Пан сервиз! Сапунката е голяма, вкарах се в някакъв супер филм,Дори Хорейшио не може да ми помогне. Въпросното дилърче ми отказва гаранцията защото негова фирма не ми е поставила машината която поръчах от Емаг.дори за смяната на вътрешното тяло ми пойска нови 300лв, за машина която е уш във гаранция която нямам никъде и от никой издадена! И обявен проблем още в денят на монтажа. Въпреки че от Емаг ми посочиха Пан сервиз или такава оторизирана. Имам само един предоставен касов бон и товарителница от Еконт! Изгорях с едни 1100 лв. За тия пари щях даси оправя старата машина и даси спестя хиляди главоболия! За това отписвам гаранцията и прибягвам към само отремонтирване на проблемът. Проблемът ми е с демонтирането на тъпата клапа която не знам защо инжинер китаец я е направил толкова сложна. Но ще се ровя колкото е нужно зада разгадая тази схема все пак човешка ръка го е сглобявала!
- - - - - - - - - -
Когато я поръчах се оказа че е 24 месеца! И другото което забелязах в последствие,че до обяд машината се предлага от Емаг със 60 месеца гаранция, А следобяд от въпросното дилърче с 24 месеца гаранция! А от Пан сервиз ме съветват да поръчвам от Емаг със тяхното лого което имат. Е вече няма да поръчвам че гроздето много кисело ми излезе.
Този пост е редактиран от its large; 06-03-24 в 23:52.
Колега, няма значение кой го е монтирал, щом е сертифицирана фирма. Изпрати им писмено уведомление за повредата. Ако не реагират - пускай жалба до КЗП.
и не го ръчкай сам ,това е основателна причина за отказ от гаранция
По принцип гаранцията е от търговеца, а не от монтажниците. Тук търговец се явява някаква местна фирма. Но климатиците са малко особена категория битова техника и търговецът може да излезе с версията, че по никакъв начин не е оторизирал ПАН сервиз да монтира продадени от него климатици. В случая дори няма издадени документи за валидна гаранция. На каква основа ще се пледира пред КЗП е много интересно.
Много пъти е писано, че е възможно да има проблеми с гаранция и монтаж на закупувани през платформата на Емаг (особено от външни търговци) или други сайтове климатици. Като гониш цената от подобни места, ще поемаш и риска за евентуални подводни камъни с монтаж и гаранция. Винаги е било валидно правилото, че специално за климатиците е препоръчително да се купуват от специализирани фирми за климатична техника, които ще монтират и обслужват гаранционно.
Този пост е редактиран от VanDan; 07-03-24 в 10:34.
Никога не е съм имал проблем със гаранция ако стоката за закупена от Емаг а не от съмнителен търговец който продава във Емаг със такива ядовете са големи,затова трябва да се гледа мн добре когато се поръчва!
В тази схема на емаг ми е интересно когато се появи проблем кой поема разходите за диагностика, установяване на проблема, изискване на необходимите части и след като пристигнат ги монтира. Кой плаща този труд и разкарване няколко пъти до обекта?
Ако ти трябва извънгаранционно някаква част към кого се обръщаш да ти я достави? Въобще предлагат ли се резервни части?
Този пост е редактиран от bobivg; 07-03-24 в 14:33.
това не е първата такава рекламация ,стана ясно че цепениците нямат гаранция реална още миналата година ,имаше човек с дефектирал точно тоя модел - няма части ,предложиха му да го демонтира за негова сметка ( както и монтажа е за негова нали ,стават общо 350-400 лв ) и да им го върне - все е вариант де .. тук май и това не предлагат
Ако беше чел, темата внимателно, щеше да видиш, че има и друг човек, на който при рекламация не даде нито една стотинка за сваляне и качване.
Специално за тези, които купуват от трети продавачи, трябва да знаят, че Емаг е само платформа, която предоставя поле за пробажба и всички неуредици се разрешават между фирмата и купувача. Ако фирмата е българска, за целта си има КЗП, ако е чужда, може да се пие и студена вода.
Човека е писал, че има касов бон а това си е 24месеца гаранция. След като няма съдействие от продавача, то да си пусне жалба към КЗП.
Признавам си че темата я чета отгоре отгоре щото цепеняка не ми е особено интересен ,но драмите около гаранцията му тепърва започват мисля
Е нали уж изискването за гаранция беше единствено да е монтирана от фирма с лиценз. Пан сервиз даже официално монтираха за емаг. Машините са по поръчка на емаг. Къде се къса нишката? Нещо ми се губи логиката. На пан сервиз звъня ли? Кой издава гаранционната карта.
Да и точно тук ми е проблемът,който описъх че съм поръчал машина от Емаг, която се оказа предлагана от посредник! Но аз не съм знаел за това, Това го разбрах в последствие, след като неми излиза като поръчан артикул и нямам гаранционна карта от тях, и немога да заявя и сервир за ремонт към Пан сервиз, А въпросният посредник след като ми обеща смяна на вътрешното тяло при разговор със него по телефонът ме мота две седмици,зада ми каже че зада ми смени гаранционо тялото трябва да му заплатя 70лв,за демонтаж на старото и не знам още колко ми поисна за монтаж на новото! И да му посоча адрес на Еконт къде да ми достави новото тяло и да кажа на Пан сервиз да им оставят старото тяло не знамси в кой офис в София, и тук вече разбрах че съм гризнал дървото. И ми отказвал гаранцията защото машината не била поставена от негова фирма. И още по интересното е че натиснах Емаг за съдействие и те ми отговориха че въпросният посредник ми бил подменил проблемното вътрешно тяло и въпросът бил решен със мен! Просто неми се вярваше на лъжата която ми бе предоставена.За това реших сам да си зарглобя вътрешното тяло и да видя какъв е проблемът на машината, Възможно е да е недоизрязан участък на пластмаса под топлообеника и затова да неможе турбината за засмуква въздух от дясната половина на филтъра. Като е затворен лицевият панел за почва да вие турбината и под 600w не пада! А като вдигна панелът турбината се успокоява и дори пада на миниму от 160w.монтирана е във хол 26кв.Със отворен панел успява да подържа задание от 22гр. Дори държа отворена вратата кък кухня 17кв.там имам една Мидеа Save Lite 09 която държа на тих режим и 22гр. Основното ми отопление е сама на климатици. Като намеря свободно време ще се ровя и споделя какво съм направил за бъдещ евентуален пробле на някой колега. Лека вечер,и се извинявам на Авторът на темата че я омазах с моя пролем!
Ако не можеш да свалиш клапата,по добре не се занимавай да разглабяш. Тя си се сваля точно така,стискаш леко,завърташ и изтегляш. Ако все пак я свалиш,внимателно огледай за всички винтове,да не пропуснеш да развъртиш някои. След като ги развиеш, повдигаш леко отдолу,разкачаш го от горния край и го изтегляш към теб. Силно наблъскано е всичко вътре и е малко трудно сглабянето. При сглабянето има един лек момент с наместването отдясно,където е капака за захранващите кабели. Внимателно и без нерви китайците са сложили доста чарколяци.