Страница 7 от 50 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 746
Like Tree53Одобрявам

Фотоволтаици (Слънчеви Панели) Подгряване на вода.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2009

Re:Слънчеви панели за подгряване на вода

Говоря само за зимата и независимо какви колектори.

2.  

3. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

Щото отгоре писа че няма значение зима или лято!
    При облачно време слънчевата радиация е по-голяма и затопля без никакви разлики - това през лятото. Лично мое мнение е, че през зимата колекторите не стават! Въпроса е да има достатъчно КПД през пролетните и есенните дни!

4. Тук е от
    Jan 2009

Мойте кол. са два 3,6м2 обикновенни, днес се включиха само докато имаше слънце за малко и бяха стигнали 55гр а бойл. 44гр. предишните дни обаче си водя точна статистика/записвам всички тем. на всеки час/ и сравнявам с тези въртящи се http://integral2005.com/online.html които би трябвало да са върха на сладоледа но за мое учудване почти няма разлика.Преди няколко дни в лошото време и мойте и техните не работеха.

5. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

Сега 18.30ч. Април месец, късен следобед облачно - селективен панел 2,15м2. В бойлера(120лтр) 44 градуса в панела 48.

6. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    И защо китайските вакуумни да не влязат в категорията "маркови" ? Влез в сайта на HELIOTECH-една от водещите БГ фирми за солари,и чети колкото искаш обратни факти на твърденията ти.
    Малко история-в Австралия 70-те г на мин.век е патентован този метод за получаване на топлинна от сл.енергия.Понеже е само на теория и в Австралия нямат технологии за практическото реализиране,те се обръщат към ??? - КИТАЙ !!! Там е сефтето за производсвото на вакуумните колектори. В момента там са ЕДИНСТВЕНИТЕ два завода в света с технологии за многослойно селективно покритие,което осигурява максимален добив дори и зимата или в облачно време.
    Е това ако не е марков продукт,не знам на кое друго се вика така.Дават гаранция от 7 години,обслужването се състои в замяна на повредена тръба с друга,която в момента в Китай се продава за 2$ и смяната е за секунди.Кое не му е лесното и евтиното за сервиз???
    А ако един плосък се пукне,не се ли сещаш,че се хвърля целия на боклука?
    Да не говорим за невъзможността плоските да работят зимата или в облачно време.
    "Сериозните" производители наблягат на плоските поради елементарния факт,че не могат да се преборят с изключително ефективното и евтино китайско производство и за тях остава друга пазарна ниша.
    Ами - мразя да се образовам от рекламни брошури и фирмени сайтове, предпочитам по-сериозни места
    Те стъклените тръби обикновено не се повреждат, ами се развакуумират и се нуждаят от вакуумиране наново през специалния за целта щуцер. Не, че е трудно, ама остава открит въпроса за чия сметка ще е катеренето по покривите - дали ще го поеме монтажника (седем години ли каза е гаранцията? ) или пък ще плаща клиента? Пък плоските не се пукат току-така и стъклата също се сменят, няма нужда да се изхвърля панела.

7. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Цитат Първоначално публикувано от Lazar
    Така е, защото сравняваме качествени маркови плоски с китайски вакуумни колектори. Вакуумните са много по-капризни и често се развакуумират, т.е. трябва им обслужване, което обикновено не е лесно и евтино на покрива. Сериозните производители са се убедили, че вложението в качествени панелни колектори е по-оправдано и наблягат на това производство.
    Wrong!! http://www.solardirect.com/swh/activ...evacuated.html
    Вакуумно тръбните които продавам са затворена стъклена капсула и развакуумирането става само от счупване тези за които говориш са наистина по скъпи и се развакуумират лесно, но Можеби трябва да разграничаваме видовете вакуумнотръбни колектори на линка са сравнени плоски и вакуумни колектори .... интересно е...

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Лазар-Забелязал съм,че на "по-сериозните места" в повечето случаи ползват точно тази информация-от брошурките и рекламните сайтове.В крайна сметка точно тези" места" са за рекламиране,нали?

10. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Може Ванко, от нас двамата ти си спецът , аз съм аматьор и може да не съм обърнал внимание.
    cooler, ето едно Сравнение между вакуумни и плоски колектори - може би то да е било крайъгълен камък в ориентацията на немските производители към по-евтините и сигурни плоски колектори, не знам.

11. Тук е от
    Aug 2007

http://media.snimka.bg/2577/011409454.jpg
    Здравейте. Това е слънчевия колектор който ползвам вече 20дена.Не искам да споря кой колектор е по-добър а само ще кажа какви са ми наблюденията до момента.
    На първия ден след като го напълних с вода Т стана такава че не можеше да си даржа ръката на водата. На втория водата завря и взе да праска вряла вода от преливната тръба.
    От както съм го сложил не съм останал без топла вода .Надявам се че и зимата ще върше работа.

12. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Ай честито! Дай подробности, цена? Зиме няма ли да замръзват тръбите с водата?

13. Тук е от
    Aug 2007

Това със замръзването на водата в тръбите наистина малко ме притеснява. Сигурно когато т падна под 0 ще оставям съвсем леко да тече.За друго решение не се сещам за сега.Иначе 900 лв дадох за системата и още около 150лв за материали за монтажа.Сам си го монтирах.

14.  

15. Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    София

Опитай с подгряващи кабели + управление
    Действа

16. Тук е от
    Aug 2007

Ще ми трябват 14м за двете посоки. кви пари ще струва.

17. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Ако си с полипропилен и хубава изолация няма да замръзнат тръбите.

18. Тук е от
    Jan 2009

Изглежда много хубаво и евтино но е таралеж в гащите,тези кол. са за области където температурите зимата рядко падат под нулата,ако си в такава добре, ако не ти предстоят безсънни нощи.За тези пари излезнаха мойте с помпа и тръби/без бойлера/

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 50 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. финален избор на ТП, конвертори, бойлер и слънчеви панели
    От Dimitar Nikolov във форум Други начини за отопление
    Отговори: 13
    Последно: 02-06-22, 07:39
  2. Предварително подгряване на вода
    От MishelNikolov във форум Отопление
    Отговори: 7
    Последно: 12-02-22, 22:05
  3. Слънчеви панели за ток за къща.
    От krasimir77 във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 62
    Последно: 23-11-20, 13:25
  4. варианти за монтаж на слънчеви панели
    От ba4_dido във форум Други начини за отопление
    Отговори: 15
    Последно: 11-05-13, 19:32

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе