Страница 4 от 10 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 138

Крадецът вика. "Дръжте крадеца!"

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Re: Крадецът вика.

Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
    и сам можеш да си отговориш нали
    Пишеш програма и после разбираш че някой я краква за смешни пари - и ти би се вбесил !
    Аз бих го нарекъл изнудване това.

2.  

3. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

и сам можеш да си отговориш нали
    Пишеш програма и после разбираш че някой я краква за смешни пари - и ти би се вбесил !
    А аз - Единство и борба на противоположностите!

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Re: Крадецът вика. \

Цитат Първоначално публикувано от IvO™
    ...благодарение на която, Редмънският гигант си остава единственият такъв в световен мащаб...
    Не виждам какво радостно намираш в това - ти си един от ощетените от политиката им, не аз (техни продукти не ползвам)...

5. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Цитат Първоначално публикувано от Ghost
    Не виждам какво радостно намираш в това - ти си един от ощетените от политиката им...
    И с какво съм ощетен по-точно???
    Почти 1/4 от доходите ми се формират именно от преинсталации на "Windows", и честно казано, не се чувствам никак ощетен - не виждам нещо лошо в това да "продавам" знанията си. А ти?

...не аз (техни продукти не ползвам)...
    Да разбирам ли, че за първи път си седнал пред компютър след 1995 г.?

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Това, че ти правиш пари на гърба на потребителите на Windows, не означава че политиката на Microsoft е добра. За теб може да е изгодна, но това не е показател.

Логиката във втората част на изказването ти съвсем ми убягва (или просто няма такава). Къде е връзката м/у това дали ползвам продукти на Майкрософт и кога за пръв път съм се докосвал до комютър? И какво общо има 1995 година - Майкрософт съществуват от 1975 г!?

В същност теб защо те интересува кога съм пипал компютър за първи път?

7. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Абе @Ivo и @Ghost, какво се карате та правите ОФФ топици. Кой къде е сядал и кога и кого е пипал - не е важно, казано е - Правете любов а не Война
    Интересни са ми обаче защитните аргументи на Mr.TECHNO (естествено, щото е пристрастен)
    значи Генсофт не крадели, ама и да са крадели - то и другите крадели
    Генсофт не взимали важни данни, само ЕГН-та, Данъчни номера и Булстати и Телефони (добре че се разсмърдя работата и тук и по други форуми та УЖ спряха)
    Генсофт били честни и почтенни, всички други ги мразели щото им била много хубава програмата.
    и аз може да съм чудесен човек, но ако съдията каже че съм крадец - на базата на доказателствата - заминавам на топло, колкото и да твърдя - ама те и другите крадат.
    И как ще се почувстват същите тия Генсофт, и добричкия г-н Иринчев с който Mr.TECHNO си е пил ЛИЧНО кафето, ако утре пусна складова програма, ама понеже ме мързи - използвам за база файла с име sklad.gdb?
    A че спамят - самият аз бях жертва на такова писмо, както и мнозина мой приятели и познати, за което също се вдигна шум.
    Верно че никой спамер не си признава, но е добре да зачетат закона, щото вече и тука се наказва това деяние, да няма после -" Ама те всички пращат".
    Та така, мързи ме да пиша още, ама ако се наложи - ще го направя, щото и други неща има

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2006

Аскам да Кажа ДАААА на безплатния софтуер

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

@Black Ader - покажи ми от къде са крали - вече наистина говориш глупости
    казали че сестра ми е курва - и сега аз отчаяно обяснявам  че нямам сестра, а имам брат ! ! !
    Твоята работа е същата !
    Това което пристигаше наистина бе име на фирмата , булстат и данъчен номер  и мол  ( егн не съм виждал да праща ) - но явно не четеш внимателно - това бе с цел да се спре нелегалното ползване на програмата
    Едно от правилата на ТОЗИ форум е че не се толерира предлагане на кракове за програми
    произведени от бг компании и програмисти

Относно фаила Sklad.gdb - ползвай си го  само не виждам къде ще си го навреш , щото друга програма няма да ти покаже това което ти трябва ( без проблем се разчита , но не можеш да си получиш пълната информация която ти дава програмата.

Останалото го получи на ПМ

Предлагам ти да продължим спора там !
    Тука мисля че освен мен и няколко противници темата е изчерпана
    катинар и който иска дискусия - на ПМ ил и ICQ
    Благодаря !

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Защо? На мен взе пък да ми става интересно. Нека чуем още какво нередно/престъпно е извършила великата фирма.

Mr.TECHNO, не си прав. Явно имаш някаква полза от фирмата и единствено по тази причина ги защитаваш. Не е редно. Всичко останало говори срещу тях и в морален и в законов аспект. Пак повтарям това, че ТИ намираш информацията, която те са извличали за маловажна, няма никакво значение - има си закон. По тази логика може да решиш, че е маловажно да се събират банковите сметки и паролите за управлението им!!!

След като прочетох тази тема, ще съветвам винаги да не се ползват продукти на тази компания.
    Поне докато не се извадят доказателства, че написаното тук е абсолютно невярно.
    В същност представител на въпросната фирма се изказа тук и после предпочете да НЕ отговаря на задаваните към него въпроси. Защо!?

12. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Това, че ти правиш пари на гърба на потребителите на Windows, не означава че политиката на Microsoft е добра. За теб може да е изгодна, но това не е показател.
    Пари винаги се правят на чужд гръб.
    И за сметка на някого.

Представи си, че работиш на бензиностанция и когато някой дойде да му смениш маслото на колата, ще ти бъде ли приятно да ти кажат, че правиш пари на гърба на "Shell", примерно, макар че ти собственоръчно си сменил маслото?

Политиката на M$ не ми е изгодна само и единствено на мен. Изгодна е на стотици хиляди хора по цял свят. Аз не продавам "Windows"-и, а знания.

Но основният ми акцент беше върху това, че не може политиката на една фирма да е "ужасна", а същевременно да прави милиарди долари печалба. Някак си не се връзва, нали?

Логиката във втората част на изказването ти съвсем ми убягва (или просто няма такава). Къде е връзката м/у това дали ползвам продукти на Майкрософт и кога за пръв път съм се докосвал до комютър? И какво общо има 1995 година - Майкрософт съществуват от 1975 г!?

В същност теб защо те интересува кога съм пипал компютър за първи път?
    Втората част на изказването ми конкретно те питаше "какъв софтуер си използвал преди 1995 г. или по-точно - откога не използваш продуктите на M$?" (защото ще е малко грубичко да кажеш "никога"). А и ми кажи честно - никога ли не си продавал знанията си - такива, натрупани в резултат от работа с продукти на M$, колкото и да ги мразиш (или намразил в последствие)?

Black Adder, не се карам с Ghost, просто уточняваме разни подробности...
    Съжалявам за офф-топиците.

13. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Това което пристигаше наистина бе име на фирмата , булстат и данъчен номер и мол ( егн не съм виждал да праща ) - но явно не четеш внимателно - това бе с цел да се спре нелегалното ползване на програмата
    На изнасянето на каквато и да е информация от МОЯ компютър БЕЗ МОЕ знание и позволение аз наричам кражба! Законът го нарича по същия начин. Казано на прост език - Генсофт са престъпници и от моя гледна точка и от гледна точка на закона.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

//--offtopic

IvO™,

Никъде не съм казал "никога". Разбира се, че съм ползвал техни продукти. Не мисля, че има някой ползвал ПK, който не се е сблъсквал с продукт(и) на Майкрософт. Ще се опитам да съм възможно най-конкретен: В момента не ползвам техни продукти, когато изборът зависи от мен. Ако съм принуден, правя го с неохота. У дома си нямам инсталирано нищо тяхно.

За политиката...харесва ли ти политиката на САЩ? Тя ги направи най-развитата във военен и технически аспект страна в света? На мен лично не ми харесва...Абсолютно съм против мотото: "Целта оправдава средствата"

оффтопик--/

16. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

За политиката...харесва ли ти политиката на САЩ? Тя ги направи най-развитата във военен и технически аспект страна в света? На мен лично не ми харесва...Абсолютно съм против мотото: "Целта оправдава средствата"
    Ghost, не искам да сравняваме поликата на една държава с политиката на една фирма. Когато една държава те задължава със закони, наредби, правилници, разпоредби и пр. (в чийто изготвяне не участваш пряко, а просто приемаш като "съвестен" гражданин, и в крайна сметка си само потърпевш, следствие траекторията на мозъчните гънки на някои "умни" глави), на софтуерният пазар винаги има алтернативни решения, които никой не те задължава да приемаш, и които касаят личният ти избор (който ти за себе си вече си направил и (надявам се) си доволен от него). Т.е. това, кое да избереш, си зависи пряко от теб. И тъй като в законите няма "demo"-версии, нито "30-days evaluation"-периоди, изборът на подходящ софтуер е доста по-лесна задача, която няма за цел да те обремени, а да те научи на неща, които да ти бъдат от полза за вбъдеще.

M$ продават продукти. Вярно, бъгави са и това никой не го отрича (и в този контекст - кой софуерен продукт няма бъгове?). Как беше притчата... "нека хвърли компакт-диск онзи, чийто софтуер не е бъгав..."... или нещо подобно...

Но знаеш, че покрай сухото, гори и суровото. Научаваш неща, които после "продаваш". И "в пъти" си избиваш парите, дадени за бъгавият продукт. Това ми беше "тънката мисла".

Знаеш ли, просто исках да ми обясниш, кое мислиш, че е "ужасното" в политиката на M$ и спираме "спора". Борят се с все по-нарастващата (и определено силна) конкуренция (монополните им позиции са разклатени, спор няма), но лично мен не са ме задължавали за нищо. Виж, ако това, че по-висока инстанция (съобразно работата) налага ползване на техните продукти (най-често, за да може поредният пишман-дистрибутор да обере тлъстата комисионна) - това вече е друг въпрос...

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

---------offtopic

Прекалено разводнихме темата. На кратко - нещото, с което най-много ме вбесяват МС е неспазването на техническите стандарти и умишленото объркване на понятията. Последния пример, за който се сещам: "Windows XP x64" и "Windows XP 64-bit". "Малко" объркващо, нали? Почти едно и също, само дето единия е предназначен за AMD64, а другия - за Itanium.
    Това е последното, което ще напиша в тази тема за МС. Ако искаш да ме питаш още нещо за отношението ми към МС, моля, давай на ЛС или в подходяща тема.

---------offtopic

18. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Въпрос:
    //--offtopic
    За политиката...харесва ли ти политиката на САЩ?
    оффтопик--/
    Отговор:
    //--offtopic
    Тя ги направи най-развитата във военен и технически аспект страна в света
    оффтопик--/
    Въпросът е зададен неправилно. Харесването или не на дадена политика е субективно понятие, което води до различни становища, неподкрепени с нищо.
    Правилният въпрос би следвало да е: Правилна ли е политиката на САЩ, на който според твоя отговор, който е напълно верен няма как по друг начин да се отговори, освен положително...

//--offtopic
    На мен лично не ми харесва...Абсолютно съм против мотото: "Целта оправдава средствата"
    оффтопик--/
    На мен също не ми харесва - и политиката им, и самите американци, и президента им.
    Но нехаресването - моето, твоето, на милиони други с нищо не омаловажава постигнатото от САЩ.
    ПС - изписаното дотук важи в по-малка или по-голяма степен и за М$.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 10 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Внимание! Дръжте под око децата си!
    От Jackas във форум Коментирай новина
    Отговори: 9
    Последно: 26-05-11, 23:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе