Я, я... поясни малко повечеПървоначално публикувано от Pa3KaTaH
![]()
Я, я... поясни малко повечеПървоначално публикувано от Pa3KaTaH
![]()
Първоначално публикувано от Pa3KaTaH
В момента е пак под някоя маса наврян...![]()
![]()
атачнатотоПървоначално публикувано от Slero
Взето е преди месец от офис на мтел
И не, не ги бъркам с картите с пакети минути или пък промоционалните тарифни планове
[attachment deleted by admin]
Няма да коментирам, но понеже явно 'начетени' младежи споменаха Бай Ганьо, да сипя и аз малко:
— О-о! Бай Ганьо, Христос воскресе! Беше ли в двореца на разговявката?
— Кой, аз ли? Ами че аз ако не бъда, кой ще бъде — отговаря ми бай Ганьо и като си засуква левия мустак, удря ми едно лукаво око, тоест: "Доде има ахмак свят, бай ти Ганьо изпуска ли келепиря."
— Е, как минахте? Беше ли весело?
— А бе кой ти гледа весело, келепир имаше богат! Нарязах се като. . . таквозинака. . . Знайш, страстна неделя, постих, постих, издувах се с този пусти фасул, па и армея отгоре, изгладнял бях като тахтаба. В събота троха не турих в уста. Па взели, че турили разговявката[red] в два часа през нощта[/red]. . . Доде стоях на черква, като че триста пиявици ми смучеха в корема. Плюйш, плюйш и плюнка не остана. Речеш да запушиш — не върви, горчи ти в устата. . . Казаха "Христос воскресе" — часът дванайсет, [red]как се чака до два часа![/red]
--------------
целият разказ е тука: http://litclub.dir.bg/library/bg/aleko/baiganio13.htm
-------------
в резюме не аз, народа го е казал : Сиромашко не видяло, баница с хляб яло.
има и още народни мъдрости, но тези за които са предназначени няма да ги разберат, на другите виждам че не им трябват, щото ги знаят.![]()
Моята ситуация е точно същата. Миналата седмица на два пъти ми се случва вечер мрежата да е претоварена и да трябва да изчаквам ~10 мин. докато успея да се свържа. Побеснях от злоба. Аз, който си ползвам една и съща карта, откакто ползвам GSM и който никога не съм закъснявал с плащане (а сметките ми рядко са < 100лв) да не мога да се свържа, заради разни авантаджии! Пълен кретенизъм! Хем ме е яд на авантаджиите (по принцип ме дразнят, а в случая дори ми пречат), хем на МТел, защото не са си направили добре сметката и ебават читавите си клиенти, за да зарибят няколко авантаджии, които като свърши промоцията ще говорят по 5мин/месец. И сега някой ако вземе да ми се сърди и тръшка, че съм го нарекъл авантаджия, ще му кажа да ходи да се гръмне. Изключение прави случая, когато въпросния човек докаже, че през деня говори поне 1/2 от минутите, които ползва нощем. В такъв случай ще се извиня само и само на въпросния човек.Първоначално публикувано от Malone
Ghost, не мислиш ли, че аз също съм в правото си да "псувам", ако не мога да се свържа с някой? Нищо, че примерно съм на предплатена услуга и нищо, че съм абонат от един ден. Но в случая няма да псувам теб, че точно ти си налапал телефона и сигурно "спешното" ти, може да бъде, примерно "какъв цвят прашка си е купила приятелката на гаджето ти". Ще псувам този, който не може да осигури безпрепятственото ползване на услугата, за която съм си дал парите. Операторът. Нямам нищо против никой тук. Днес случайно ми попадна в полезрението изявлението на главният технически директор на "M-Tel", г-н Томас Клеменшиц. Ето какво каза той, по повод онзи далечен безплатен ден за разговори по случай юбилея на компанията:
"Вярваме, че мрежата ни е готова да посрещне лавината от обаждания. Компанията предварително моли за извинение, ако мрежата дава заето, тъй като всеки ще иска да говори по-дълго без пари."
Май са били много близо до лавината, а? Така, че - извинен си. Нищо лично. Просто не мога да разбера какво са ти криви хората на теб? Айде дай ми на мен 100 лв., де! Аман от платежоспособни! Сигурно за вода даваш 200 лв., за ток - 300 лв., за бензин - 400 лв., за храна - 500 лв. Ами, евалла! А си тръгнал да се нервиш за едни прашки...
Сърди се на компанията, хората нямат никаква вина.
И те като теб искат да говорят както си намерят за добре. За това са си платили. Независимо колко. Плащат си за услуга. Писна ми да се повтарям вече, но явно на някои хора трябва да им се повтори допълнително, с риск да се натрупа "нетипичен трафик".
![]()
Така и не отговори на 2(две) запитвания, колко аджеба си говорил (с Нужда или НЕ /пък дори така да се казва гаджето ти/), та ти пратиха тоя СМС, тва е третото, ако и на него не отговориш - приемам че просто набираш собствения си ДРУГ номер и го държиш цяла нощ така, просто и само защо то СИ ПЛАТИЛ МИЗЕРНИТЕ 15 лв, ЩОТО Е АВАНТА и щото искаш "ДА РАЗКАЖЕШ ИГРАТА НА ТЪПИТЕ П$ДАЛИ", но разказваш играта на НЕтъпите си съотечественици. И макар да го осъзнаваш, с тъпо селско упорство ТИ и другите като теб твърдите - Платил съм, ша ям, ша повръщам, и пак ша ям, имам да избивам (вж. по-горе Бай Ганьо в Двореца)Първоначално публикувано от IvO™
Извинявай, ама си просто ДРИСЛЬО!!!
@IvO™:
Нямам нищо против да ползваш, каквото и както искаш, стига да не ми пречиш.
Сигурен съм, че ако ползвателите на въпросната "Прима" не злоупотребявахте, нито ти щеше да имаш СМС за нетипичен трафик, нито мрежата на оператора щеше да се претоварва. Ако мрежата беше заета при нормално ползване е ясно кой е виновен - операторът. Но да "наводнвате" (flood) мрежата само защото е безлатно, не съм съгласен, понеже ми пречите.
Относно 100-те лв, ами как да ти го обясня...значи ти плащаш 10х по-малко и при първото неудобство вдигаш вой до небесата, а аз какво да кажа!? При това моето неудобство е причинено от такива като теб, защото правите DoS на оператора.
Що се отнася до това словоблудство:
Отговарям ти така:"...Така, че - извинен си. Нищо лично. Просто не мога да разбера какво са ти криви хората на теб? Айде дай ми на мен 100 лв., де! Аман от платежоспособни! Сигурно за вода даваш 200 лв., за ток - 300 лв., за бензин - 400 лв., за храна - 500 лв. Ами, евалла! А си тръгнал да се нервиш за едни прашки..."
1) Не знам за какво точно ме извиняваш - не съм търсил извинението ти, нито съм взимал думите си назад. (поне докато не докажеш, че наистина ползваш нормално услугата - за мен нормално е, както вече казах, поне съотношение скъпо/евтино >= 1/2).
2) Хората не са ми криви, криви са ми авантаджиите, заради които аз не ползвам пълноценно услугата.
3) Да ти дам 100лв..добре, ако ми осигуриш възможността да комуникирам чрез GSM, при условия по-добри от тези на МТел и със същия номер, ще се прехвърля към теб.
4) Въпросът не опира до платежоспособност или неплатежоспособност. Въпросът е, че като платиш повече, се очаква да получиш по-добра услуга.
4) За кое колко давам си е моя работа и ще го обсъждам само, ако реша че искам. (аман от мизерници)
5) Много си се замечтал за тия прашки...нещо фетишизъм, а?
Искрено се надявам да дадеш МТел под съд - тогава разноските по делото ще са за твоя сметка, понеже съм убеден, че ще изгубиш. По този начин ще си платиш излишните разговори на истинската им цена. Не на МТел, а на държавата и адвоката, но за теб резултатът ще е същия.
В заключение: Надявам се МТел да вземат мерки за решаване не този проблем, защото е ясно, че той е създаден от тях - предложили са услуга, която не могат да предоставят. (явно са искали са да направят нещо хубаво, ама с авантаджиите сметките винаги излизат криви). Следователно МТел или трябва да инвестират допълнително, за да могат да предоставят услугата, или да престанат да я предоставят. Каквото и да решат да направят, се надявам да го направят възможно най-скоро.
Мисля, че отношението ми по тази тема е станало ясно на всички и не смятам да я обсъждам повече. Ако някой се чувства обиден от мен неоснователно, нека пише ЛС и ше се извиня публично.
Black Adder, ще те замоля леко да внимаваш с изразните средства, още повече, че точно пък към теб не съм отправил нито една дума, а съвсем друг е въпросът ти как си възприел поста ми, който си беше насочен пряко към Ghost. Именно възпитанието ти говори за Бай Ганьовщина, а тоя разказ и 100 пъти да го прочетеш, едва ли ще схванеш основната идея - че там се визира безплатната нагласа, а не платено нетърпение. Сега, лично за теб, специално ще натисна "CAPSLOCK"-a, надявайки се да сгрееш най-после за какво става дума: В ТЕМАТА ТУК, ГОВОРЯ ЗА ПЛАТЕНА ОТ МЕН УСЛУГА, В ЧИЙТО ПЪРВОНАЧАЛНИ УСЛОВИЯ, ПРИ КОИТО Е ЗАКУПЕНА ТЯ, Е ВЪВЕДЕНА ПРОМЯНА, КОЯТО ВПОСЛЕДСТВИЕ ВОДИ ДО НЕКОРЕКТНО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ПОТРЕБИТЕЛЯ, ЗАКУПИЛ УСЛУГАТА!!! Айде, прочети го няколко пъти, та белким ти се изясни най-после!!!
Това колко съм говорил няма значение в случая. Максимума е 8 часа. Не мога да говоря 9! Имало е дни, в които съм говорил не повече от час, щом толкова много те интересува! Никога и поради никаква причина не съм си "оставял" телефона да работи просто така, за да натоварвам Мрежата. Абе ти чуваш ли се въобще какви ги дрънкаш, бе?! Ти ли ще ми плащаш амортизацията после, ти ли ще ми купуваш нова батерия или, евентуално, нов апарат? За какво претоварване на Мрежата ми говорите в 01:00 ч. сутринта - ей това не ми е ясно? Толкова ли са ви чисти връзките през деня когато по работа динамично говорят около 80 000 потребителя нон-стоп, че още 4-5 хиляди такива вечер, ви вгорчават живота, при условие, че половината от тези през деня вече не говорят? Просто давам банален математически пример. Реално ли има такова натоварване или просто "M-Tel" разбраха, че са им криви сметките и ламтят за още пари - което си остава най-вероятното в случая? Защо си тарифират услугите в зависимост от часовата зона? Защо в натоварените зони е по-скъпо? Кои са натоварените зони, знаеш ли?
Ghost, ако те замеря с тестето си карти за презареждане, сигурно ще те убия на място или най-малкото ще ти докарам тежко мозъчно сътресение! Съвсем сериозно ти говоря. Пазя ги от първата си карта за презареждане, преди почти 2 години и половина. Пазя ги точно за такива хора като теб, за които думите "Prima" и "B-Connect" са равни на "авантаджия". Преди това съм бил и на договор. Така, че определението "авантаджия" го насочи към някой друг, ако обичаш. В момента имам 4 карти. Говоря на 3 от тях, скоро и 4-тата ще влезе в употреба. Как ти се струва това за "авантаджия" като мен? Просто не виждах смисъл да си "меря пишката" с вас, но вие, както и подозирах, все до там ще опрете - до тръскане на гащи. Не мисля, че съм по-малко платежоспособен. И пак повтарям: това, че съм на предплатена услуга, не ме прави по-малко лоялен клиент от вас - още повече, че аз първо си плащам - докато ти самият знаеш колко лоялни клиенти "висят" с огромни неплатени фактури - фактури, които никога може би няма и да платят. Крив трябва да ти е операторът, че не ти е осигурил качествена услуга за парите, които си платил - толкова ли не можеш да го проумееш това??? Когато си говориш, примерно в "Skype" и ти се скапе връзката, кой псуваш? Доставчика, създателите на програмата или потребителите - ей на този въпрос си отговори!
Black Adder, ти пък си отговори на въпроса - автомобилите на определен брой хора ли са виновни за всички дупки по пътищата или държавата, която не е оползотворила парите от платеният пътен данък, за да ги "запълни"? И в случая, "авантаджия" ли си ти, при положение, че държавата не си е свършила работата, за да ти осигури безпрепятствено пътуване и читавост на превозното средство, докато ти продължаваш да "доразбиваш най-нагло пътищата", минавайки с колата си точно през дупките (защото няма откъде другаде)? Пътищата са еднакви за лекотоварни и тежкотоварни автомобили, но как би се почувствал ти, ако един водач на камион те нарече "авантаджия" само защото е платил повече от теб? За него ти нямаш право да си на този път повече отколкото той, така ли?
И за последно: Никой не ви е спрял да си купите предплатени карти и да се възползвате от промоциите. Ама никой! И да говорите безплатно, щом съответният оператор изрично ви е позволил това. Телефони - под път и над път. Домашни постове, улични автомати, мобилни на приятели - не ми казвайте, че всяка вечер след 21:00 ч. сте се забили на гъза на географията и че точно тогава трябва да проведете най-спешните си разговори за деня! Отново съвсем друг е въпросът, че сте готови да давате по 100-200 лв. за сметки на месец, но не и 15 лв. за промоционален пакет, от който може да спестите 10 пъти по 100 лв. Принципи. Не търсете вината от тях в другите. Съвестен платец, значи човек, "който си е платил", а не "колко е платил", непреценяйки кое е изгодно за самия него!
Нямам намерение да съдя "M-Tel" (засега). Услугата ми работи все така безупречно, просто бях възмутен от промяната на условията в движение и последвалият ги "SMS". Щом още никой не е изревал от спиране на картата - значи въпросният "SMS" наистина е имал за цел да "сплаши" клиентите. При което и едно евентуално съдебно дело ще се проведе за "морална щета, заплаха над клиент" предвид първоначалните условия на промоцията, а не за спряна услуга.
IvO™ мой ли тъ питам нещо-адвокат ли си?Страхотни разсъждения излъчи-напълно ги споделям макар,че не мога така тарикатски кът теб да ги чатна!Чудя се на опонентите ти как още съ пънат с позициите си и не видят явното-оператора си е виновен!!!Повече им не обеснявай-щом до ся те неразбраха и занапред нема моят.Нека се вкисват-100-200лв не са малко пари /те са от расата на имащите/ и им се несърди,че защитават "ракетата"/M-tel/,а космоса/потребителя "авантаджия"/да го д***!
Уфффф,ама що така ве ора?Нима искате вие да определяте как да си ползва услугите по-малко платилия от вас/тия с над 100-те кинта/.Яд ме е,но ще се въздържа от псувни,но вий си ги знайте.
IvO™, не забравяй за питанката ми?Ако не си и не е късно-кандидатствай и мой стане от теб топ адвокат!Аз сериозно...ай шъ гледам бат Бойко-май е първи.
Пак ми се струва, че ставам сидетел на българския модел "щом някой ни хапе, дайте да се изядем".
Става дума просто за поредния пазарен опит на една от двете маркетингово незрели български компании, от който страдат всички потребители.
А е най лесно да се обвини другият, плащащ после повече или пък скъпо веднага, че той е виновен, че като му дават без пари, иска. Че иска, много ясно.
Обвинявайте си тъпата компания. Тя много добре знае кои са и стари клиенти, кои колко й плащат и колко са лоялни. Ако е искала да направи нещо за тях, за тях е щяла да го направи. Общо взето е ясно, че безплатните разговори всеки ден не са за хора с големи сметки. Няма какво да си мерите сметките във форума. Ако ви трябва виновен, верният е М-тел, а не потребителите по която и да е програма.
А ТИ Я СИ ПРОЧЕТИ УСЛОВИЯТА ЗА ПОЛЗВАНЕ НА МТЕЛ ПРИМА.Първоначално публикувано от IvO™
МТЕЛ ИЗРИЧНО СА ВПИСАЛИ ЗАРАДИ ТАКИВА КАТО ТЕБЕ ТОВА. ТОЧКА.
ОБЩИТЕ ИМ УСЛОВИЯ СА ДО МЕН ОТ ПРЕДИ НЯКОЛКО МЕСЕЦА, ДАЛЕЧ ПРЕДИ ВАШИТЕ ПРИМИ, И ТАМ СЪЩО ПИШЕ ТОВА.
НИКОЙ НЕ ТЕ ЗАДЪЛЖАВА И ОТ МТЕЛ НЕ СА ТИ ДАЛИ ПИСМЕНОТО СИ .. УВЕРЕНИЕ, ЧЕ НЯМА ДА ПРОМЕНЯТ ТЕЗИ УСЛОВИЯ.
не сори за капслока![]()
edit: D3BEP, дефинирай си на ум "нетипичен трафик", сигурен съм ще разбереш кой крив кой прав![]()
Pa3KaTaH, с изказването си по-горе, разбирам, че ти безропотно приемаш всички промени, които прави (или би направил) "M-Tel", дори и тези промени да ти вредят на теб в случая (след като се облагодетелстват нови абонати), затова се питам защо въобще се включи в тази тема? "Крастичка" ли нещо...?
@IvO™ ,
Някой беше казал: "Моите права свършват там, където почват правата на другите".
No offence, но прочети какво написах в предишния си пост по темата и се опитай да го разбереш! Ще си спестиш много емоции.
Не съм адвокат на Мтел, техния SMS има следното послание: "Не бъдете прекалено лакоми. Света не можете да погълнете, но разстройството ви е гарантирано, ако продължавате да се опитвате."
По отношение на мненията на Ghost и IvO™, подкрепям това на IvO™
Проблемът си е в MenTel, а начинът по който го отстраняват и двата оператора беше очакван и логичен... който иска да ги съди, но да не забрави, че се изправя все пак срещу правовата система в BG, освен мобилния оператор, който много добре я познава![]()