Страница 4 от 7 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 94

Ден до пладне: "M-Tel" започнаха с мизериите !!!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Re: Ден до пладне: "M-Tel" започнаха с мизериите !!!

Цитат Първоначално публикувано от X-RAY
    ...Как пък най-бедните хора (защото все пак хората с пари не си взимат предплатени карти)...

Ей никога не съм мислил, че ще защитавам Мтел или пък Глобул. Те не са прави в случая, но напълно ги разбирам, защото отношението на потребители си е чиста свинщина. Сега и започвам да разбирам защо цените на разговорите ни са толкова високи и защо такива промоцийки доста трудно ще издържат.

X-RAY, разочарован съм от начина ти на мислене. По първият ти цитат мога да те опонирам със следното: "Богатите са на Бизнес+ тарифа, за да плащат по-малко пари, а са си купили и "Prima"-карти, за да им е съвсем безплатно вечерта". Помисли и върху тази гледна точка. Манталитетът на българина е такъв, че ако има възможност да спести някой лев, той ще го спести. И тук въпросът не опира до това дали един и богат, а друг - беден. Въпросът опира в несигурността на държавата ни - днес може да си богат и известен, а утре - беден и опозорен.

Всички промоции на операторите се целят в такива точки, които всеки си мисли, че не притежава. За съжаление всички ги притежаваме. И ти, и аз. Затова и винаги ще има такива промоции - връщане назад няма.

По вторият ти цитат: Кое е пълна свинщина? Обясни ми? Пълна свинщина ли ще е според теб, ако примерно, си на неограничен Интернет тарифен план, но само защото си заредил 5 филма във "Флашгет"-а [които ще сваляш 2 дена, примерно] ти изпратят съобщение, че си надвишаваш правата, за които добросъвестно си платил и правиш "нетипичен трафик"? Ти въобще прочете ли темата и всички мнения дотук? Щом проблемите на "M-Tel" опират до "наглостта" на крайните потребители ['щото видите ли - те им предложили нещо, за което им плащат, а пък потребителите взели, че се възползвали от това!], какво им пречеше да кажат, примерно: "от 21:00 ч. до 05:00 ч. ще говорите по 0.09 лв. на минута и ще имате 2 безплатни часа" или нещо от този род? Помисли си защо не са направили вратички в собствената си промоция, а правят такива в Условията на ползване - именно това говори за тотална некадърност, липса на мениджмънт - един вид: "вие си купете, а ние ще можем да се оттървем при нужда". Да ти кажа ли защо? За да ти вземат паричките. И така както днес ще ти свият 15 лева, утре ще ти свият 100. Пак ли ще ги защитиш? Ако такова нещо се случи на Запад, "M-Tel" ще са разкъсани, ти разбираш ли го това? И не ти говоря за това, че са те одрали за стотинки дори, говоря ти за лоялност към клиентите - независимо дали на предплатена услуга или договор - всички сме клиенти, платили сме определен вид услуга и очакваме да я ползваме, защото сме я платили! Не съм ли прав? Ако мислиш, че не съм - не виждам по какъв друг начин да ти го обясня.

И през 2007 г. ще влезем в ЕС, защото в момента ЕС ни гледат сеира и такива "платежоспособни" лапнишарани като нас не са изпускане! Щом една фирма, като "M-Tel", може да се гаври с потребителите си пред очите на цялата държава, сами си направете сметката накъде сме се запътили. И не се очудвайте, че се продаваме за жълти стотинки. За такива стотинки сме и купени.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Буааахахаааааа - ето за това обичам Сетком, прави утрините ми интересни, кара ме да се усмихвам - по бира за всеки, който продължи този "прекрасен" дебат )
    Предлагам на Мтел при продажба на сим да изискват навършени 21 плюс задължителен разговор с психолог на фирмата за установяване на психическа вменяемост....

4. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

Цитат Първоначално публикувано от etg
    Мисля, че мненията се изчерпаха, и повече нямам смисъл от спорове...
    Ами! Оказва се, че грешиш...

5. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Колко са ми мазни някой от пишещите тук. Откога имали телефони, колко сметки плащали, колко било лошо да ползваш нещо безплатно... Много на извисени ми се правите! Ей заради това ни клатят всички! Няма да влизам в разни подробности, но се чудя защо си мислите че един европеец няма да се възползва от подобни промоции?! Че ако е в Германия няма да има хора който "нетипично" говорят с часове, и разумни хора като ВАС който да използват разумно телефона си. А случайно да знаете как е в Атина?! Че там на един от операторите първите 2 минути са безплатни и всички говорят минута и петдесет секунди, прекъсват и пак набират! Чудно ми е защо гърка който ми каза това го каза с гордост - гордост че там операторите предлагат безплатни минути, а не го казва със срам че сънародниците му се възползват максимално от тях!

p.s. за тези който ще ми скочат че съм бил пъпчив и беден - дърт съм, беден съм, "спонсор" на МТел съм откакто имаше клетки само в София и Пловдив, и ме е яд че им давам Х лева на месец без да получа и една минутка като "добросъвестен" клиент, но ме е и яд за п***ските им номера и не обвинявам "нетипични" потребители. Напротив - с тях съм!

6. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Ето отговора на Мтел за дългоговорещите:

33 стотинки за минута с “Прима”
    “Мобилтел” сваля тарифата с 50% от понеделник

33 стотинки на минута ще струват разговорите на абонатите на "М-Тел" с новата "Прима Стар". Цената е без ДДС и е валидна за обаждания в мрежата на мобилния оператор. Към останалите оператори разговорите ще се таксуват по 49 стотинки без ДДС. Цените на новата предплатена услуга са наполовина по-ниски от тези по "Прима Класик", където на минута се плащат 65 ст. без ДДС. Новата "Прима Стар" е предназначена за хора, които провеждат много на брой и продължителни разговори.
    http://www.standartnews.com/archive/...omic/index.htm

7. Member
    Тук е от
    Feb 2001

IvO, общо взето си прав. Мтел не са прави в случая. Но аз говоря за реакцията на потребителя (не тук във форума). Видяха нещо на далавера и говорят за единия разговор просто. Ама точно все едно не си ял един месец и после те закарат пред шведска маса. Сега дори и един западен оператор ако потребителите му направят така съм убеден, че ще се задръсти и ще бъде принуден да предприеме някакви мерки. Просто трафикът явно е бил непосилен, все едно говориш по нова година. Че има какво да се желае още от Мтел, спор няма.

Примерът ти с неограничения интернет между другото, е напълно адекватен. Спомням си когато тук в квартала за първи път имахме такова нещо. Ми то народа се счупи да сваля какво ли не. Е, вече се уталожиха нещата де а и капацитетън на фирмите е достатъчно голям, за да поеме трафикът. Както и да е, както при неограничения интернет, така и тук, при тези безплатни разговори е напълно ясно, че винаги ще има хора, възползващи се на максимум от промоцията. Тоест всеки ден ще говори за максимума, който може. Това със сигурност е било ясно и на операторите. Само дето явно не са очаквали в случая процентът на тези хора да е толкова голям. Много ще ми е интересно какъв ли е на истина - бас ловя, че сигурно е над 50%.

А и аз лично не смятам, че Мтел са спечелили много от тази промоция. Ти викаш - 15 лева на карта. Еми питам те, ти лично не си ли ги изби много отдавна тия пари?

8.  

9. Тук е от
    Jan 2005

преди 5 минути се сетих за тази тема и сега отварям форума, уви трябва да излизам набързо ще напиша няколко реда.

#1 Относно брат ми - определено мерака му мина за 1 седмица !!! Т.е. всичко е докато "си начеше крастата даден човек"
    #2 защо си мислите че само тинейджъри говорят - боже, в такава голяма грешка сте, колко тинейджъра имат по 15лв ? ако знаеш колко човека видях да вядат 150лв в м-тел и да си купуват по 10 карти, питам ги ще ми дадеш ли някоя за 25лв а те ми отговарят - а не те са ми за лично ползване Огледайте се по лелките, по цяла нощ си говорят с майките им в еди кое си село ...
    #3 Разкатан, нямам нищо против теб, нито за това което казваш, аз също плащам сметка, също съм потърпевщ от "услугата" на м-тел, но и за момент не съм хвърлил вината на младите - това ме изкара извън релси ! Прави сте да мрънкате че няма мрежа, но не са виновни тези които говорят ! Пак го казвам - "не е луд този който яде баницата, а този който му я дава" защо мтел ппуснаха още една ВТОРА партида с фрий прима парти ? по 50 карти във всеки магазин (поне така беше в пазарджик) ми какво остава за софия - нормално е след такава жажда за пари да има проблеми в мрежата. М-тел са си виновни.

#4 разкатан, не разбрах ти пита ли м-тел защо им даваш пари и не можеш да говориш
    #5 омръзва говоренето, ако м-тел не спрат примите до 1 месец сами ще се спрат юзерчетата, но ... друго си е да променят договора.. Може би затова в чужбина се подписва договор при покупка на каквато и да е карта, ама тука няма да го направят това никога.

разкатане, 347-871-573 - това ми е ICQ-то , с удоволствие бих се "запознал" с теб .

Пак казвам, не обиждайте младите и не вхърляйте вината върху тях , по-добре се замислете защо са толкова враждебно настроени към операторите и защо мислят че по някакъв начин ще навредят на м-тел като говорят нон-стоп, по-скоро ще си навредят на самите тях.

Вместо да подминавате постовете ми и да казвате "ето още един 16 годишен пиклю" се замислете какви сте били вие на 16 години ! Какви са били приятелите ви на 16 години, да не говорим когато сте били на 13 !

CIAO и приятен ден :Super:

10. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

X-RAY, радвам се, че ме разбра.

За 15-те лева - казах: въпросът не е в парите, а в принципа. За 15 лева ти получаваш не само промоционален пакет, ти ставаш и поредният "n+1 клиент" на оператора - независимо кой от двата. И ако всичко е точно, никой от тях няма да каже "Гласът на 3 300 000 прецакани" или "4 години - 2 милиона наeбани", нали?

Хайде, със здраве.

11. Banned
    Тук е от
    Jun 2005

Другарчета, като ви изчетох мненията и стигнах до извода, че всички изразходвате куп ядове за глупости. Всяко нещо което се ползва се плаща, когато има хора които не си правят сметката ще има и хора които ще я правят вместо тях и естественно в техен ущърб. Аз за себе си въпроса съм си го решил много простичко. До преди 1.5г бях фирмен абонат на М-тел, за 2 карти плащах всеки месец м/у 300 и 400лв. Заради бумагите които искат за фирмен клиент не ми се сменяше оператора. В един слънчев ден откраднаха телефона на съпругата ми. Отивам в офиса на М-тел да искам дубликат на неината карта и онези от офиса ми казват, че трябва да направя цял набор от документи. Викам, г-да аз не искам допълнителна карта или промяна на статут и пр., а дубликат на съществуваща карта, номер и никакви промени, а онези, ами такъв бил реда. Ами щом е такъв реда аз ще направя този нов набор, но ще го дам в отсрешния офис(глобул) и така направих. Не че те ще обеднеят с моите пари, но поне морално малко съм удовлетворен. В Глобул започнах да плащам за 4 карти 250-300лв., а при закриване на м-телската карта много държах да отбележат като причина за закриването: неуважение към лоялните клиенти. Сега с нетърпение очаквам ВиваТел, не заради по ниските тарифи, а защото не съм съгласен и с двата сегашни оператора, че трябва да има аванта за тези дето плащат по 10-15 лв. на месец и нищо за тези като мен. Ако има повече клиенти които държат на морала повече от парите доста по малко проблеми ще имаме всички.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2001

backinblack, не си в час с новите планове на мтел, вярно, с договор за 1 или 2 години, но при прекратяване плащаш 100лв, а до ден днешен не съм имал случай приятел да си спре телефона
    Нищо лично, но се разходи до един офис и виж по колко минути на месец имаш и т.н.
    Да не говорим за хилядите им други планове, които не са обявени публично (това го научих като минах на бизнес+ преди месец - един приятел работи в мтел и при него отидох за да следя каква е процедурата им и какъв им е софтуера - показва се списък с милион и един тарифни плана, включително супер хипер изгодни за 'много говорещите' фирмаджии ).

По темата - Cenarius - обоснови се, как едно детенце на 13-14 годинки, което до сега средно е давало по 1.5лв на месец за гсм (15лв прима за 12 месеца валидност + 1-2 смс-а за мелодия на Азис), изведнъж му се налага да прави по 150 часа разговори на месец ?

Криворазбрана е тази промоция, добре че както е писано по-горе - малко по малко взеха да си начесват крастата и да не им се "налага" всяка вечер по 3 пъти да обхождат телефонния си указател.

пп
    супер се радвам, че все още няма телефон с 12 часа talk time

IvO™, преди 3 години бях абонат на Интербилд - сравнително, ако не и най, голяма фирма във Варна.
    Вързах се при договор БЕЗ ЛИМИТ на трафика и на скоростта, разбира се, от dial up на кабел като минеш ти е ясно какво се случи - нонстоп теглене, на 2рия месец В КРАЯ ми заявиха, че не съм изпълнил договора, защото и там пишело "нетипичен трафик", и че съм бил автоматично или незнамсикак минал на 1гб лимит ! И искаха да им заплащам някакви съчинени овъртрафици, нито им дадох пари, нито съм ги съдил, защото не мога да го направя това, както и ти, както и никой друг, просто си въведоха малоумните '1гб лимит на месец' и се отказах от тях. Защо и ти не направиш това? Това пише в договора, условията за ползване или както искаш им кажи - като си купиш картата ти дават и тях, нали ? След като въведоха тези лимите не забеляза ли, че спряха да се рекламират по този начин ? Т.е. реално, от чисто правовата страна, абсолютно никой нищо не е нарушил, освен спокоиствието на хората, които са си закупили карти с вратичка ...

И все пак ако някой осъди мтел - честито, не малка сума ще вземе.

13. Banned
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от Pa3KaTaH
    backinblack, не си в час с новите планове на мтел, вярно, с договор за 1 или 2 години, но при прекратяване плащаш 100лв, а до ден днешен не съм имал случай приятел да си спре телефона
    Нищо лично, но се разходи до един офис и виж по колко минути на месец имаш и т.н.
    Нищо лично, но за разлика от много хора, аз имам навика да чета и между редовете преди да подпиша нещо, каквото и да е. С фирми които работят с такъв манталитет, не само М-тел и Глобул, по принцип нищо дълготраино и промоционално не подписвам защото в 99.99% от случайте се оказва, че след месец има нова промоция с наполовина по-добри условия, но само за нови клиенти. Да не говорим, че това противоречи на Закона за защита на конкуренцията и свързаните лица, но всеки закон за да се задейства, някой трябва да сезира съответните органи с ЖАЛБА. Тази жалба не ми е проблем да я внеса от офиса си дори, и ако не спечеля нищо, то поне такива въртели ще им създам, че ще се охарчат в пъти повече да се защитават, от колкото от мен са взели, но не го правя защото за мен съм си намерил решение, а малоумните потребители които са голямо мнозинство не го заслужават.

Българина масово вика, акъл не ща, пари ми дай, а аз на такива приказки викам, ти ко имаше акъл и пари щеше да имаш, но това вече е друга тема и не е добре да я подхващаме.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Един познат ги осъди *- за надписване на сметки - 2 г точи делото , но си доказа трафика *( още повече че повечето надписани разговора бяха със закрити номера !

ами за две г. дело ( делото приключи в началото на 2004г ) ги одруса 5 хил .лв ( два пъти му предлагаха сделка за по 2 хил. , но пи4а държа до край )

16. Banned
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
    Един познат ги осъди *- за надписване на сметки - 2 г точи делото , но си доказа трафика *( още повече че повечето надписани разговора бяха със закрити номера !

ами за две г. дело ( делото приключи в началото на 2004г ) ги одруса 5 хил .лв ( два пъти му предлагаха сделка за по 2 хил. , но пи4а държа до край )
    Представяш ли си още колко са изгубили за хонорари на скъпоплатени адвокати пък ако се е сетил да иска и някоя техническа експертиза

17. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
    Един познат ги осъди - за надписване на сметки - 2 г точи делото , но си доказа трафика ( още повече че повечето надписани разговора бяха със закрити номера !

Хаха, значи не е единственяит. Мой познат си заключи телефона в сейф в банката пред нотариус и го извади селд месец със съвем приличен борй разговори. Още ги съди май

18. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Едно е дело за надписване на сметки, друго е дело като това, което трябва да се води тук. Никъде в договора не пише, че от МТЕЛ имат право да ти надписват сметките, но пък ясно пише, че може да променят условията си...

backinblack, не се сърди, до преди месец не знаех, че вече към всеки план има някакви безплатни минути, останах приятно изненадан и веднага другата симка я пуснах на същия тарифен план като сума, но с 20 безплатни минути на месец

Пооправили са се мтел в това отношение.

И още нещо - за какво надписване става дума тук ?
    Абсолютно всеки от сумати и време си има e-фактура, детайлно си следя и сумирам всеки разговор и смс и мога да ви кажа, че и аз, до преди да получавам детайлната разпечатка, си мислех, че яко ме надпиват, но уви - яко съм говорил :dock: ( ъъ...тай емоциика... странно... името и е dock .... о не! Доко е навсякъде! )

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 7 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 29
    Последно: 29-01-23, 16:48
  2. Отговори: 4
    Последно: 15-01-12, 23:07
  3. Отговори: 6
    Последно: 15-09-10, 17:53
  4. Терзания - аспиратори - "Eurolux MOSAIKO PRO Vario" vs "Faber Perla"
    От observer във форум Бяла техника
    Отговори: 5
    Последно: 26-11-07, 10:56
  5. Отговори: 13
    Последно: 07-06-06, 10:04

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе