Толкова отчайващо ли е положението с Vista? Преди и за XP разправяха, че ще иска чудеса от хардуера, а на практика се оказа, че може да работи почти прилично на 400MHz CPU със 128 MB RAM...
В крайна сметка според мен хардуера няма да е основния проблем за потребителите - тази, които ползваме Линукс, също си купуваме хардуер и също се радваме на увеличената производителност от ъпгрейдите. Въпросът е във функционалността - дава ли нещо повече или просто хаби ресурсите за визуални ефекти?
Което ме навежда на една мисъл...ами промяната в интерфейса при всяка нова версия на Windows как не смущава потребителите, а напротив - изпитват интерес да я разчовъркат.От друга страна преминаването към друга ОС се тълкува като смущаващо и интерфейсът бива обявен за "труден"? Няма такова нещо - всичко е въпрос на навик.
Съвсем честно, с ръка на сърцето, казвам, че интефейсът на Линукс ми е по-удобен за работа. Например под Windows полудявам, защото все забравям, че не мога само с маркиране да правя "copy" и със средния бутон - "paste". Досадно ми се вижда "десен бутон>>copy" + "десен бутон>>paste".