Страница 16 от 29 ПърваПърва ... 6141516171826 ... ПоследноПоследно
Резултати от 226 до 240 от общо 428

Монополистът Microsoft - Технологический Шантаж: . . .

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. T
    T е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002

Re: Монополистът Microsoft - Технологический Шантаж: . . .

Цитат Първоначално публикувано от Ghost
    T,
    Дефинирай "страшно много". Обясни защо след като (според теб самия) инаш голям опит, трябва да сме съгласни с твоето мнение, дори без да прилагаш аргументи към изказването си. Аз лично познавам един дърт циганин, дето продава цигари в една бутка, откакто се помня. Той има голям опит в продаването на цигари. Мислиш ли, че ме интересува мнението му за политиката на БАТ?
    Чакай сега, от тебе за твоите писаници не съм видял цитиран източник от нито един световен анализатор. Просто Гост решил, че МС не си оправят бъговете и трябва да му се вярва. И защо си мислиш, че мен ме интересува твоето мнение? Няма такова нещо и ще ти дам един контра пример. Потребител, написал 3000 поста в даден форум, не означава, че е компетентен с меродавно мнение, а че има опит в тракането на клавиатурата.
    "Трябва да сме" - кои сте "вие" - тези, които пиете бира заедно или...? Винаги във форума трябва да се говори от първо лице.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Явно те вълнуват бройки постове и други подобни атрибути. За да не се повтарям, ще те насоча към стара тема, където можеш да видиш какво е отношението ми по този въпрос:
    http://forum.setcom.bg/index.php/topic,25684.0.html

Под "ние" в случая мисля, че е очевидно, че става дума за тези, които четем мнението ти.

4. Member
    Тук е от
    Oct 2006

За разнообразие ще карам в обратен ред...

bluefish, не зная какво е цензурирано от мнението ти, но тонът ти определено не ми харесва. Получил си коректен отговор на въпроса си от pimpirlit, не виждам какво има да оспорвш модераторскo решение - ако не си съгласен с модераторите, никой не ти пречи да отидеш в "другите" форуми, които споменаваш. Разбери, че Сетком е частна компания и да пишеш мненията си във форума е привилегия, а не право - демокрацията и свободата на словото нямат място тук.
    Аз исках да получа отговор конкретно от теб - дали знаеш защо се пише по този начин, и ако знаеш - защо аджеба го правиш - страх те е от подвеждане под съд от лицензодържателите или просто ти се струва по куул да се пише така

Мислех да напиша нещо за клавиатурната подредба, ама темата така се разви в 10 произволни подтеми, че се отказах..

5. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Аз си реших проблема bluefish, благодаря все пак.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

bluefish, щом си искал да получиш отговор конкретно от мен, е трябвало да ме питаш на ЛС. Когато влязох във форума, ти вече беше получил отговор на въпросът си.

Malone си е решил проблема така, че ти сам прецени дали има смисъл да пишеш за клавиатурата.

ДОБАВЕНО: Malone ме изпревари с отговора.

7. Member
    Тук е от
    Sep 2003

oio

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от skynet
    всъщност тя ( статистиката ) обхваща не 2007 или 2006 нито дори 2005, а от периода от 2000 до 2007....което ще рече има няма 7 години...

тоест...за 7 години от развитието на операционните системи, линукс потребителите по уникални посещения са чифром 2.60% и словом ( две цяло и шестдесет процента )
    Тя статистиката е хубаво нещо, особено когато е правдива, ми вземи не за 7, за 20 години назад вземи статистика кой с каква ОС е бил, и ще изкараш, че според статистиката в България почти няма хора с компютри в къщи, а пък за Интернет да не говорим, е ще има някакви си мижави 0.9%, ама кой ги гледа.

От политически взор бих прИпознал в теб БСП, винаги обичат така да извъртят нещата, че те са най-чистите, честните и прочее
    Ааа, да и най-компетентните.

10. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

И сега ... за да имате възможност да отговорите на Skynet и MitkoS подобаващо, ви предоставям следния тапет:

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Дори това да е факт, така формулирано и заявено...и натъртено....обезмисля тази, както и която и да е друга тема...
    Да, това е факт. Ти нима не знаеше? Фактите сами по себе си нито придават смисъл, нито обезсмислят нещо, те са просто факти.

Ако беше обърнал малко по-сериозно внимание на статистиката по операционни системи на форума...
    --клъц--
    Би ли обяснил какво ти дава право да предлагаш статистиката за посещенията на Сетком като представителна статистическа извадка за цялостните процентни дялове на използваните операционни системи? Как ще реагираш, ако аз по същия начин ти "докажа" със статистиката от посещенията на някой специализиран сайт за свободен софтуер, че Windows почти не се ползва? В интерес на истината съм изненадан от високия процент на ползващите GNU/Linux, който посещават Сетком, като се има предвид, че новините съвсем до скоро бяха изцяло ориентирани към Windows потребителите.

а всеки продукт, който не се съобразява с потребностите на клиентите си отива в забвение...
    Да, точно ми идва на ум как Майкрософт се грижат за потребностите (от нов хардуер) на потребителите на Vista...

Не мислиш ли, че е време да смените и философията си и пропагандата си и...всичко, защото то май не работи...просто не работи...
    Има нещо, което не работи, и то се нарича Windows - погледни статистиката и погледни темите. Колко са темите за проблеми с Windows и колко за проблеми с Linux. Ще откриеш нещо много интересно - въпросите за Linux са основно в смисъл "Как да пусна това, как да пусна онова", а въпросите за Windows - "Как да си оправя това, как да си оправя онова"...

От политически взор бих препознал...
    --клъц--
    Препознал си се сериозно, това се забелязва лесно - политика, коне...къде са ябълките и крушите?

12. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас

Разбери, че Сетком е частна компания и да пишеш мненията си във форума е привилегия, а не право - демокрацията и свободата на словото нямат място тук.

Да, това е факт. Ти нима не знаеше? Фактите сами по себе си нито придават смисъл, нито обезсмислят нещо, те са просто факти.
    Боже, какво омаловажаване на фактите, боже...! Ще си взема отпуск, за да го осмисля.

13. Member
    Тук е от
    Sep 2003

oio

14.  

15. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

@Ghost
    Ще се опитам пак да стесня спора.
    Според мен защитата и популяризирането на *NIX операционните системи трябва да е съсредоточено върху това с какво са по добри, а не с изтъкването на недостатъците на конкурентите. Огледало, а не бинокъл.
    Най-общо казано, недостатъците на конкуренцията са недостатъци и на Linux. Нима мислиш, че ако има някакво решение на определен глобален проблем Microsoft няма да го реши по един или друг начин. Имат и средства и интелектуален потенциал да го направят.
    Най-обективния начин е да се покажат трудностите, които един нов потребител на Linux би срещнал и те да се сравнят с ползите, които има. Те никак не са малко, но са най-лесно оценими за home потребителя. За бизнес софтуер [с изключение на ISP и Network оператори] Linux е в повечето случаи неприложим. Има разбира се изключения, но те на общия фон не са определящи.

Само виж каква защита имат защитниците на свободния софтуер. Мен примерно ме е срам да чета подобни празни приказки. Ако в популяризирането не се намесят добре подготвени и интелигентни хора Linux няма да навлезе дори в една селска община.

В Червената зала на Червената къща в София, екип на Центъра за медийни изкуства „ИнтерСпейс“ представи на работен семинар на 25ти април 2006 г. резултатите от тригодишния процес на прилагане на софтуер с отворен код в българския неправителствен сектор.
    "Червената зала" на "Червената къща". "Екип на центъра за медийни изкуства" моля ти се ...

И така, готова ли е България за отворен код?

Изводът е „да“: много е напреднала в миграцията към свободния софтуер [колко много], мигрират организации, мигрират общини [Примери? Няма!]. Технологични проекти се създават много бързо и лесно с отворен код [Примери? Няма!]. Но разбира се , при това мигриране се появяват и много пречки. В последвалата дискусия се обобщиха следните „тесни“ места при работа със софтуер с отворен код:

- Материалите, изтеглени от „Апис“, „Сиела“ и др. се четат само под Windows. Затова и мнението на присъствуващите бе, че основната борба ще бъде законово да се наложи на администрацията да може да се работи и под отворен код;
    - Рутината на служителите в общините и администрацията е трудно преодолима, трудно се обяснява какво е Линукс;
    - Някои външни технически средства (като някои модели принтери) не работят под Линукс;
    - Недостиг на специалисти по поддръжка и програмиране и др.
    И ... тук направо да се просълзиш:
    Но разбира се, работата под отворен код има и предимства:
    - Инсталирането може да е безплатно – не се плащат лицензни такси
    - Работи се по-лесно и не изисква познания по английски [!!!][???], по-лесно се администрира [!!!][???]
    - Бъдещето е да се работи по прилагането на групов софтуер с отворен код [това къде го пише]
    - При стара техника е по-добър. [да живее 486. А при нова? При нова не е по добър, ясно.]
    - Много добри отзиви има за програми, работещи под отворен код в рамките на Windows операционна система като Firefox и Thunderbird, поради тяхната устойчивост, опростеност и сигурност. [Държавната администрация ще работи с Firefox и Thunderbird, ясно]

Основната ценност на софтуера с отворен код е, че не се прави за ограничен кръг хора, а всички печелят. И има бъдеще в България, защото общността на свободния софтуер тук е силна на фона на много други държави. [Ето тук са сълзите на умиление. Всички ръкопляскат, а трима, четирима припадат от вълнение.]
    Цялата статия

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

skynet,

Едно нещо, което не мога да проумея...Хем вече писах точно в тази тема на няколко пъти, хем споменах и въпросния факт и в резултат - пак същото.."синдром на развалената плоча"

Специално за теб, за пореден път: Никой не ти казва, че GNU/Linux няма проблеми и е Решението на всички ИТ задачи. Това, което казвам е, че болшинството от хората не са чували и не познават нещо друго, освен решенията, предлагани от МС.

Защо, след като сам търсиш решения, различни от тези на Майкрософт, "от много повече време, отколкото си мисля", публично подкрепяш Майкрософт и твърдиш, че друго решение освен Windows няма? Може би не искаш хората да са "напред с материала", както ти самия?

Защо, изхождайки от собствения си опит, обобщаваш изводите, валидни само за твоя частен случай (използваш специализирани машини, които имат драйвери и софтуер за управление само за Windows, нали не греша?), като валидни за всички останали случаи?

Сега конкретно по поста ти:

1) За пореден път сменяш темата. Очаквал си да приема нещо по някакъв начин, ама очакванията ти май се оказват доста сбъркани- не си мисли, че си толкова умен, че да може да предвиждаш всичко.
    После пак пишеш, че очакваш и едва ли не, знаеш какво ще ти оговоря, дори си написал някакви възможно отговори, които с цялото си безочие пишеш, че ми подаряваш!? Само ще ти повторя: не си достатъчно умен, за да можеш да предвиждаш моите реакции. Ето ти е един съвет: повече не се опитвай, защото е смешно...поне в моите очи. Аз досега не съм те обиждал лично, нали?

2) "Що пък на мен си ми работи"...Типичен принцип за егоцентризма ти. Може и да ти работи, но на много хора явно не им работи. Доказателството са темите с проблемите във форума, където не съм забелязал да помагаш. За какво си тук, да се хвалииш, че всичко ти работи ли?

3) "@Ghost - Хайде да поговорим по същество."...и се почват едни несъществени излияния и твърдения, без никаква подкрепа.
    "Сигурен съм, че трудностите в тоталното и световното навлизане на Уникс-лайк системите в технологичния сектор са ти пределно ясни."
    Ти явно си сигурен за доста неща, ама проблемът е, че си в грешка.
    Някакви мними трудности на навлизането на *nix системите в "технологичния сектор"...Бе какво е това "технологичния сектор", бре? Ти нови терминологии ли измислящ, що ли?

"Липса на адекватен софтуер. поддръжка и т.н."
    Глупости, глупости, глупости...и това го разисквахме в началото на дискусията, ама "синдромът на развалената плоча" е голяма работа...

"каквато и сума да трябва да се плати, тя е еднократна и толкова..." -Нима? Може би работиш с MS Office 97 в/у Windows 98SE? Защото аз съм чувал, че правото за ползване на всяка нова версия се заплаща...

Последната част от поста ти не смятам да я коментирам, там нещо си обяснявал за постиженията на бизнеса си, виртуозите които работят за теб и т.н. Освен да ти кажа "Браво, браво! Продължавай с добрата работа" не виждам какво друго мога да направя...

ДОБАВЕНО:

Malone, пак ме изпревари с поста

"Нима мислиш, че ако има някакво решение на определен глобален проблем Microsoft няма да го реши по един или друг начин. Имат и средства и интелектуален потенциал да го направят."

Мисля, че биха могли да го решат...ако им изнася.

Следваш някакви извадени от контекста цитати, незнайно откъде и незнайно чии, които ти коментираш с ирония. Няма лошо, иронизирай, ако заслужават, но е редно или да постнеш целия текст или да дадеш линк.

Malone: Добавил съм линк Ghost, прав си.

...ОК, ще разгледам по-късно какво се крие зад линка ;-)

17. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002

Имам само два въпроса...
    1. Колко струва 1 час на *NIX developer и колко MS Developer.
    2. Кой *NIX developer може да ми гарантира, че приложението ще върви на всички възможни дистрибуции. (аз като MS Developer мога да ти гарантирам, че каквото напиша ще работи от 95 до Vista, без нужда от прекомпилация).

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Цитат Първоначално публикувано от DeathKnight
    Имам само два въпроса...
    1. Колко струва 1 час на *NIX developer и колко MS Developer.
    2. Кой *NIX developer може да ми гарантира, че приложението ще върви на всички възможни дистрибуции. (аз като MS Developer мога да ти гарантирам, че каквото напиша ще работи от 95 до Vista, без нужда от прекомпилация).
    1) Зависи
    2) Има вариант да работи на достатъчно голям брой дистрибуции, ако се разпространява като статично компилиран пакет. По-добрият вариант е да използваш изходния код и да го компилираш за системата, на която ще го ползваш. Все пак зависи от самия софтуер - не може да очакваш модул за GNU/Linux ядрото да работи с ядрото на друг *nix, както не може да очакваш firewall за WinXP да работи на Win95

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 16 от 29 ПърваПърва ... 6141516171826 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Microsoft visio
    От procar във форум Общ - софтуер
    Отговори: 8
    Последно: 16-07-12, 09:27
  2. България + Microsoft
    От FearMe във форум Коментирай новина
    Отговори: 6
    Последно: 04-06-11, 23:38
  3. волан на Microsoft
    От caiusbiserus във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 09-08-10, 01:27
  4. Мой гаф или на Microsoft ?
    От Niakoi във форум Windows
    Отговори: 2
    Последно: 18-02-06, 20:59

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе