Страница 24 от 29 ПърваПърва ... 142223242526 ... ПоследноПоследно
Резултати от 346 до 360 от общо 428

Монополистът Microsoft - Технологический Шантаж: . . .

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Re: Монополистът Microsoft - Технологический Шантаж: . . .

Да, цитата е в контекста на споразумението между Microsoft и Novell.

Всички задават този въпрос и отговор няма. Което означава, е това е поредния FUD от страна на МС.
    Всички?
    Кои всички? Аз виждам една дузина коментатори, които се прявят на "ощипани госпожици".
    Интересно, само Novell са разбрали за какво става дума:

Новел плаща на Майкрософт “за използването на интелектуална собственост” в SuSE. Демек, в Линукс изобщо. Срещу това Майкрософт пък се задължава да не съди потребителите на SuSE.
    Което означава, че това е не е поредния FUD от страна на МС.

Очевидно е, че Стив Балмър разчита тези клипчета да се разпространяват от наивни привърженици на конкурентите. Хитър ход. Като на високо образован в психологията човек. Прави си безплатна реклама, нищо повече.
    Разчита на същия тип хора, представители на конкурентите, на които разчиташе и Жорж Ганчев примерно. Като потенциал имам предвид. Честно казано, учудвам се, че се облягаш на толкова изтъркан аргумент.
    Аз от малък изпращам по ума, не по дрехите. Вероятно и в Microsoft е така, не знам.

В правото си е да прави всякакви изявления. Въпросът е, че щом твърди, че нещо му е открадното, е редно да каже и какво точно му е открадното, не мислиш ли?
    Мисля. И явно го е казал. На Novell.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Всички?
    Кои всички?
    Ти не си ли го задваш въпроса?
    Няма значение кой задава въпроса, важното е, че няма отговор. На практика имаме завоалирани твърдения, че в GNU/Linux се ползват патентовани технологии на MS. Какви са тези технолгии и кои са не е ясно. Ясен е намекът, че щом ползваш Линукс, могат да те съдят. Това е FUD.

Интересно, само Novell са разбрали за какво става дума
    Може би се налага да те подсетя, че от тази сделка Novell взимат $440 млн, a дават 40? А може би не знаеш, че Red Hat отказаха да сключат същия договор?...

4. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Да, зададох си го и намерих отговора. Кои са технологиите, не е важно, важното е, че Novell клякат и плащат за да не бъдат съдени. Което потвърждава изявлението на Стив Балмър. Наистина съжалявам за това, защото е удар по Linux въобще, макар, че е насочен към Novell.
    Какво взима Novell няма връзка с цитата, който ти даде за пример и е обект на разговора ни в момента, моля те не ме засилвай "у лево".
    Говорим, някой краде ли софтуер, както прави Microsoft или не.
    И отговора е, "явно краде, щом плаща без да протестира".

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Абе ако искаш и аз да ти платя по същия начин - да ти дам 40лв, а ти да ми дадеш 440лв. Пък после разправяй, колкото си искаш, че аз съм ти платил 40, за да не ме съдиш...

6. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Наивно е да мислиш, че невероятната хиена Бил Гейтс ще даде 440 млн. и няма да спечели от това, поне двойно. Ако не пари, то вероятно си купува спокойствие или аргументи за пред атакуващите Microsoft. Всичко е със цел и тя ще стане ясна в близкото бъдеще. Тези 440 млн. гарантирано ще излязат през носа на Linux обществото, ще видиш.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Ghost, надявам се, няма да се разсърдиш, че не смятам Гр. Гачев за авторитет дотолкова, че да коментирам коментарите му по същество. Ще си позволя само да цитирам част от визитката му в клуб "Иван Ефремов" - "медик, кибепънкар, преводач от английски, фен, програмист..." Ще добавя само - old-fashion поборник от тип Вени Марковски. Словоизлиянието му е само мелодраматична компилация на пророчествата на гурутата на open source каузата, щедро понапудрени с клишета за "световна конспирация".

Виж за конкретния цитат от изказването на товаршч Болмар съм напълно съгласен с теб, че е класически пример за FUD. Нищо повече от това, но и нищо различно. MS са напълно наясно, че няма начин да спечелят една съдебна война с open source общността. Образно казано са в позицията на Буш във войната с тероризма (нека не спекулираме с тази ми аналогия ) - няма ясно идентифицируем "враг", който може да бъде атакуван с конвенционална армия. Това е големия проблем на MS.

На мен по ми хареса друга част от изказването му - "What we agreed, which is true, is we'll continue to try to grow Windows share at the expense of Linux. That's kind of our job. But to the degree that people are going to deploy Linux...". Това е, както казах вече, de facto признаване на позициите на Linux. Нещо, което MS по всякакъв начин избягваха досега. Позицията им е нормална за бизнес организация - ще се опитат да извлекат максимална полза за себе си, но очевидно непряко. Както беше навремето и с Xenix - дистрибутираха го непряко, чрез посредници. BTW, не ми се мисли какво щеше да се случи ако не бяха се отказали от тоя си проект...

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от Ghost
    ...
    Щом е софтуер, значи може да има бъгове. Въпросите за бъговете са два:
    - кой крие своите и кой съвсем честно си ги публикува в момента на откриването им
    ...
    [img width=537 height=600]http://free.hit.bg/dimiters-kv/MSConfirmed.JPG[/img]

10. Banned
    Тук е от
    Sep 2003

Re: Монополистът Microsoft - Технологический Шантаж

Мдааа
    И как се превежда фразата която си пуснал на чичко гугъл?
    Според скромните ми познания по английски превода е:
    "Майкрософт потвърди че има проблем......."

Сигурно не си чувал за бъгове които е потвърдено че съществуват но не се отстраняват с месеци, а понякога и повече от година. Или пък за зашлахата за съд към компании за съгурност, открили даден проблем, и обявили го публично. СЛЕД повече от половин година липса на реакция от микромеките.

Или не си забелязал практиката да се вадят ъпдейти на бозата САМО във втория вторник на месеца. Не когато са готови, а само тогава. През това време който е изгорял си е негов проблем.

11. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Интересно ... ти банери ли искаш да има за установените бъгове. Айде покажи ми една ОС, която рекламира бъговете си. Като всяка друга ОС и от Microsoft си имат Feedback място, където можеш да си споделиш проблема и евентуално да проверяваш за решение.
    Microsoft Connect

И ми кажи колко неясноти или бъгове си представил лично ти на Microsoft, а те не са взели мерки.
    Лично ти, подчертавам.
    Или е по лесно да се плюе и да се преразказват случки описани от знайни и незнайни писачи.

И ти откъде знаеш кога са готови ъпдейтите?
    Най ми е интересно когато почна да чета изказвания от този род, ще кажеш че от сутрин до вечер сте в Microsoft и ви е известно всичко, включително и какво е закусил Стив Балмър ...
    Аз винаги съм склонен да повярвам, че има няколко нива на тестове за да се пусне нещо официално, че нещата не се развиват стихийно, всеки прави кой каквото хване и го пуска когато му скимне.

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Цитат Първоначално публикувано от Malone
    Интересно ... ти банери ли искаш да има за установените бъгове. Айде покажи ми една ОС, която рекламира бъговете си.
    Да, искам да има банери, за да мога да взема мерки! Ето, показвам ти една ОС, която не крие бъговете си:
    http://www.gentoo.org/security/en/glsa/index.xml

И, моля, спести ми четенето на пост в смисъл "леле колко са много" - обърни внимание в колко различни програми са и се замисли дали всеки 1 потребител има инсталирани и 10% от тези програми.
    Освен горния линк има RSS Feed, mailing-list и автоматичен инструмент, който проверява системата за дупки и ги "запълва" автоматично.

Не мога да разбера как така смело се изказваш, без да си имаш и бегла представа как стоят нещата "от другата страна".

Като всяка друга ОС и от Microsoft си имат Feedback страница, където можеш да си споделиш проблема и евентуално да проверяваш за решение.
    Microsoft Connect
    Чудо невиждано! То оставаше и да нямат...

И ми кажи колко неясноти или бъгове си представил лично ти на Microsoft, а те не са взели мерки.
    Лично ти, подчертавам.
    -Защо? Какъв е проблемът, примерно аз да отговоря? Търсиш истината или държиш да спечелиш спора?

Gentoo Linux
    Код:
    Vendor 	 Gentoo

Affected By 	1045 Secunia advisories

Unpatched 	0% (3 of 1045 Secunia advisories)
    Microsoft Windows XP Professional
    Код:
    Vendor 	 Microsoft

Affected By 	177 Secunia advisories

Unpatched 	18% (32 of 177 Secunia advisories)
    Накрая...как ще коментираш това:

Secunia Advisory: SA7121
    Release Date: 2002-09-18 (!!!!)

Critical: Not critical
    Impact: DoS
    Where: From remote
    Solution Status: Unpatched

13. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Знам, че е леееко встрани от конкретната тема, но мисля, че ще ви е интересно. Пускам го за информация, а не за спор, т.е. не очаквам реакции или коментари.

Официално отворено писмо от Tom Robertson и Jean Paoli от Microsoft от 14.02 (денят на влюбените! ) относно ODF и OOXML и опитите на IBM да провалят стандартизирането на последния. Може би е рано, но официална реакция от IBM на "валентинката" няма...

14.  

15. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Да, искам да има банери, за да мога да взема мерки! Ето, показвам ти една ОС, която не крие бъговете си:
    http://www.gentoo.org/security/en/glsa/index.xml
    Ето ти и от мене една ОС: Microsoft Security Bulletin Summaries and Webcasts

Освен горния линк има RSS Feed, mailing-list и автоматичен инструмент, който проверява системата за дупки и ги "запълва" автоматично.
    Невероятно!
    Ето ти RSS. Microsoft Technical Security Notifications

Не мога да разбера как така смело се изказваш, без да си имаш и бегла представа как стоят нещата "от другата страна".
    Аз поне се старая да се запозная с "другата страна". Ти явно, видно от линковете горе, дори не си правиш труда да проучиш въпроса с "другата страна" при отговорите си. Конкретно този имам предвид

Чакай да оправя таговете ти, че ме объркват така и ще отговоря.

.:: EDIT ::.
    Със статистиките не разбрах какво целиш. Плюс това не е вярна. MS си имат собствена статистика, която е дори по зле изглеждаща от тази на Secunia. А и както ще видиш по-долу, нищо чудно няма в заблудата от Secunia.

Ако целта ти е да ме убедиш, че в Microsoft не работят, а в Gentoo не спят от грижа за мен, ОК, няма да споря, ще бъде безмислено.

===

С цитата от Secunia, относно техния "съвет" за въпросния Microsoft not critical бъг от 2002 година ... ами какво да кажа ...
    Нищо друго, освен, че Secunia пишат и забравят да следят развитието на това, което са написали.
    След малко търсене, според [забележи] IBM Internet Security Systems този бъг е решен и има налични кръпки, които те препоръчват за инсталиране. За Windows 2000, Windows XP и Windows XP 64 bit Edition.
    Microsoft Security Bulletin MS02-051

Така че, моите уважения към Secunia, но не ми ги представяй като последна инстанция в споровете ни за в бъдеще.

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Аз се позовавам на специализиран източник. Не ми трябват бюлетините на МС - предпочитам да черпя независима информация, защото не им вярвам.

Наблюдавам интересен момент - не си коментирал най-важната част от поста ми:

- Липсва коментарът ти 38% незатворени дупки в сигурността на Windows XP
    - Липсва коментарът ти, че от 2002 година има незатворени дупки в сигурността ма Windows XP

Просто вече ми става крайно досадно - в момента защитавате тезата, че МС нямат проблеми със сигурността. Е, няма да споря - оправяйте се, както намерите за добре. Според мен имат големи проблеми, а пък вие, ако искате приемайте мнението ми, ако искате продължавайте да гледате на Windows през розовите очила, които M$ са ви сложили.

17. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Напротив, коментирах ги, но ти не изчака. Прочети пак сега.
    Не съм твърдял, че нямат проблеми, напротив имат и то доста и все досадни, но не може да се каже, че си бъркат в носа и не правят нищо. Никой няма по-голяма сметка от тях от оправянето на бъговете, това е редно да проумеете и не е обосновано да се обвиняват в мързел или безразличие.
    Става дума за пари, за много пари.

Общо взето споровети ми са били винаги в тази насока.
    Не отричам проблемите и смущаващите някой път методи на Microsoft, но не бива да бъдат обвинявани във всичко, дори и в разпъването на Христос.
    А повечето фанатични врагове на МС, правите точно това, "ние сме сълза от сърна", а Microsoft са некадърни и безсърдечни, алчни дяволи ...

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Не, аз не съм избързал. Просто отговорих. Нали е ясно, че няма как да знам, че ти в момента на моя пост редактираш твоя. ;-)))

Сега...нека видим...

Ти даваш линк:
    http://www.microsoft.com/technet/sec.../MS02-051.mspx

Microsoft Security Bulletin MS02-051
    Cryptographic Flaw in RDP Protocol can Lead to
    Information Disclosure (Q324380)
    От тази страничка, аз отварям "Patch availability", което разкрива линкове към кръпките...Чукам на кръпката за Windows XP на адрес: http://www.microsoft.com/downloads/d...displaylang=en

...където попадам на
    "Windows XP Security Patch: IIS Remote Exploit from ntdll.dll Vulnerability"
    ...е чакай сега...нали експлоита беше в RDP, пък го пачваме с кръпка за IIS...нещо не разбирам. На сайта на Mайрософт има невярна информация или бъгът все още си е отворен...или пък и двете заедно...а може би това е пач и за друг бъг, който не е публикуван? Да не говорим че в оригиналното advisory пише за DoS, а в сайта на МС - за "Information Disclosure"...

Последният въпрос е риторичен. Не ме интересува и се чудя на себе си защо ли взех та проверих...

Ползвай си Windows със здраве, щом те радва и толкоз.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 24 от 29 ПърваПърва ... 142223242526 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Microsoft visio
    От procar във форум Общ - софтуер
    Отговори: 8
    Последно: 16-07-12, 09:27
  2. България + Microsoft
    От FearMe във форум Коментирай новина
    Отговори: 6
    Последно: 04-06-11, 23:38
  3. волан на Microsoft
    От caiusbiserus във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 09-08-10, 01:27
  4. Мой гаф или на Microsoft ?
    От Niakoi във форум Windows
    Отговори: 2
    Последно: 18-02-06, 20:59

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе