Страница 15 от 29 ПърваПърва ... 5131415161725 ... ПоследноПоследно
Резултати от 211 до 225 от общо 428

Монополистът Microsoft - Технологический Шантаж: . . .

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Re: Монополистът Microsoft - Технологический Шантаж: . . .

Цитат Първоначално публикувано от Ghost
    Да, бях пропуснал да спомена нещо важно, когато стана дума за големи и малки фирми. За малката фирма няколко хиляди долара (4-5 компютъра с MS Office и Windows + 1 SBS Server) не са джобни пари. За големите фирми проблемът не са няколко десетки хиляди долара за сървъри, а цената на лицензите за няколкото десетки хиляди офиса и windows-a...
    Написах вече, че е редно (според мен) да оставим пазара да определи кое е скъпо и непродаваемо. Който иска да си харчи парите за MS Office и да бъде Технологический Шантажиран, да си ги харчи - щом така е преценил - негова си работа.
    Аз искам да карам новичък мерцедес с вградени устройства за масаж на задника и свирка на предника - ама на, не карам. Карам поредния дрънгел и си мисля дали не ми е скъпо горивото. И понякога ме хваща яд, че от Мерцедес не ме шантажират.

Black Adder ,
    там дето си ме цитирал пише ... не съм се виждал Линукс. Затова няма да казвам, какво не ми харесва в Linux, а ще казвам какво ми харесва в Windows
    Като си купя ламборджини с гореописаните екстри, с удоволствие ще ти разкажа дали си е заслужавало и дали е по-хубаво от сегашната ми кола.

2.  

3. T
    T е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002

Аз пък страшно много съм ползвал (инсталирал, конфигурирал, администрирал) Линукс (основните му дистрибуции) и ще кажа, че е глупаво да се сравнява с продуктите на Майкрософт. На пръв поглед е изключително изгодно решение от ценова гледна точка, но това е само на пръв поглед. Повишените разходи по неговото внедряване, поддръжка и обучение на потребителите в редица страни напълно обезсмислят миграцията към него. Няма да коментирам предимствата в лекотата на използване на Windows като работна станция. Споровете са повече относно предимствата му са като сървърна ОС в определени области.
    И стига с тази глупост с бъговете при Майкрософт. Който твърди, че WinXP е бъгав, вероятно никога през живота си не е ползвал, която и да е графична среда на Линукс.

Black Adder, твоят пост е един типичен пример за "каза нещо, което не значи нищо".

4. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Цитат Първоначално публикувано от Bibi
    ...Изборът им може би показва каква е основната целева група купувачи според MS?
    ...
    Противно на очакванията на много хора, основната целева група са корпорациите. От там идват големите пари за Microsoft. И нещата са съобразени с това. Защо обаче и в home версиите? Ми да се дресират хората и да не се напъват да мислят за глупости. Само бачкане.

Друга причина е в "хакерстването". Колкото по-малко възможности за "ръчкане", толкова по-малко проблеми за съпорта. За толкова разпространен продукт е нормално. Вземи един MacOS X и виж колко неща си ги има (FreeBSD+NetBSD е все пак) но са недостъпни. Не по удобен начин, де.

Колкото до GNU/Linux - имам какво да кажа, но предпочитам да чета интересната ви дискусия. Дано не се изчекне.

5. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Да Ghost, това беше първото [Separate group for each window], което опитах, то е на челото на настройките, но уви не сработва. И при Dapper и при Edgy. Може би е нещо при мен, локално.
    Амбицираш ме да разровя подредбите, дано след преинсталация се получи.

---

Интересно, продължавате с подчертаната сегрегация и то само от страна на Linux ползващите. Поста на MitkoS е един от малкото в тази тема, опитващи се да обосноват твърденията си с разумни доводи, а насреща виждаме алегории и сарказъм без нещо като обосновка.
    Нима твърдите, че над 90% от ползващите компютри са стадо от наивни глупаци?
    Това е най-малкото несериозно.
    Не видях MitkoS да пише нещо лошо за Linux, защо трябва така да атакувате мнението му?
    Може ли някой конкретно с факти да обори написаното от него?

6. Member
    Тук е от
    Oct 2006

Цитат Първоначално публикувано от Ghost
    *NIX
    Може ли да ми обясниш защо .::редактирано::. изписваш UNIX по този начин?!?!?!?!?

7. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

По кротко bluefish ...

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Цитат Първоначално публикувано от bluefish
    Може ли да ми обясниш защо по дяволите изписваш UNIX по този начин?!?!?!?!?
    Unix-like системи, не е задлжително да е линукс.

10. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Цитат Първоначално публикувано от mitkko
    Unix-like системи, не е задлжително да е линукс.
    Само да допълня - UNIX е търговска марка на The Open Group. За ползването й се минава през процес на сертифициране и се плаща такса. Направили са го IBM с AIX, HP с HP-UX, Sun със Solaris, SGI с IRIX и още две-три, май. Мисля, че и Apple правят нещо по въпроса за MacOS X. Всичко останало е Unix-like и се е наложило *nix или Un*x като обощаваща абревиатура.

11. Member
    Тук е от
    Oct 2006

Цитат Първоначално публикувано от Malone
    По кротко bluefish ...
    "по дяволите" (изразът, който беше изтрит от поста ми) като нецензурно обръщение ли се тълкува, драги малоун?!? Ти да не си ревностен последовател на някоя църковна организация, че тъй настръхваш при споменаването на дявола?!? Много съм ти се смял на теб по всевъзможни форуми, ама чак такова нещо не бях очаквал

12. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Не, не е нецензурно, грубо е. Дявола няма нищо общо.
    Не сме в сръбски форум.
    А и както виждаш, поста ти остава със същия смисъл и без него.

Въпроса ти е елементарен и вероятно цели флейм, от който бих искал да те предпазя.
    Убеден съм, че много добре знаеш защо Ghost използва това обобщаващо наименование, и какво означава то, а ако не знаеш, тази тема просто ще ти е скучна.

Peace!

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

За разнообразие ще карам в обратен ред...

bluefish, не зная какво е цензурирано от мнението ти, но тонът ти определено не ми харесва. Получил си коректен отговор на въпроса си от pimpirlit, не виждам какво има да оспорвш модераторскo решение - ако не си съгласен с модераторите, никой не ти пречи да отидеш в "другите" форуми, които споменаваш. Разбери, че Сетком е частна компания и да пишеш мненията си във форума е привилегия, а не право - демокрацията и свободата на словото нямат място тук.

Malone,

1) Първото нещо, за което се сещам е, че може би имаш глобална настройка заложена в xorg.conf. Защо не отвориш нова тема в раздел "Линукс" с питане как да оправиш нещата?

2) Постът на MitkoS много ми хареса (не иронизирам). Има части от този пост, с които не съм съгласен. По случая съм ги цитирал и оставил коментарте си. Не твърдя, че ползващите Windows са глупаци и никога не съм казвал подобно нещо! Смятам, че на хората (като цяло) им липсва информация, информацията, че светът на компютрите далеч не е ограничени до продуктите на Майкрософт. Искам да им покажа, че виждат само част от информационните технологии. Kойто е любопитен и любознателен, сам ще се запознае с останалия свят. Не се опитвам да налагам мнението си "за теб линукс е по-добър", това, което пропагандирам е "опитай нещо различно и сам прецени". Реагирам срещу хората, които казват "за какво да опитваш нещо друго, след като Windows е по-добър". Щом твърдят, че е по-добър нека го докажат! Що се отнася до фактите, имаше няколко опита да се спори и когато се стигна до фактите, защитниците на тезата "Windows е номер 1, друго не ти трябва" нещо замлъкнаха след като техните "факти" се оказаха лъжеинформация.

Колкото до GNU/Linux - имам какво да кажа, но предпочитам да чета интересната ви дискусия. Дано не се изчекне.
    pimpirlit...хмх...да не си падаш воайор? Споделям всичко останало, което си написал.

T,
    Дефинирай "страшно много". Обясни защо след като (според теб самия) инаш голям опит, трябва да сме съгласни с твоето мнение, дори без да прилагаш аргументи към изказването си. Аз лично познавам един дърт циганин, дето продава цигари в една бутка, откакто се помня. Той има голям опит в продаването на цигари. Мислиш ли, че ме интересува мнението му за политиката на БАТ?

MitkoS.,
    Аналогията с колите не я проследих докрай, но има нещо, което не ми харесва в идеята "да оставим пазара да си покаже". ОК, нека го оставинм, но и МС да го оставят. Понеже това не виждам как ще се случи, и аз няма да престана да се опитвам да накланям везните в другата посока. Ей така - за кеф ;-))

14.  

15. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Оправих го Ghost, явно фонетиката бърка[ше] нещата. Бях инсталирал такава, въпреки, че не я ползвам. Бяха добавени в поредност BDS, Phonetic. Махнах фонетиката, махнах BDS, рестартирах Х. Добавих BDS и всичко сработи. Добавих и фонетика и положението и след нов рестарт на Х остана работещо.

Като каза "везните" имам много хубав wallpaper, виж го, дано ти хареса.

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Хахаха...много на място идва тази картинка с везните. Все пак ако, реша да слагам тапет, по-скоро ше бъде този:

http://www.tustrucos.com/wallpapers/...x-vs.-Msn-.jpg

;-))))))))

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

http://news.ibox.bg/news/id_1858044981

Майкрософт са сключили договор за сътрудничество при Ф1 с Ферари.

18. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Е ... че то като ще е така, тогава kernel.org трябва да сключат договор с Minardi ...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 15 от 29 ПърваПърва ... 5131415161725 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Microsoft visio
    От procar във форум Общ - софтуер
    Отговори: 8
    Последно: 16-07-12, 09:27
  2. България + Microsoft
    От FearMe във форум Коментирай новина
    Отговори: 6
    Последно: 04-06-11, 23:38
  3. волан на Microsoft
    От caiusbiserus във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 09-08-10, 01:27
  4. Мой гаф или на Microsoft ?
    От Niakoi във форум Windows
    Отговори: 2
    Последно: 18-02-06, 20:59

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе