Поредната недомислица.
За теб не знам какво твърдиш.
Но ако използвам твоя подход при обяснението, моето твърдение е, че навън наистина е студено, но двете палта, за които спорим, топлят еднакво добре стига да си се закопчал.
Другото ми твърдение е, че и двете палта пропускат вятър. Зависи от вятъра.
И понеже едното палто се носи на северния полюс [с доста ветрове], а другото в умерения климат, не значи, че второто топли по добре, просто климата е такъв.
Третото ми твърдение е, че когато искам да си сложа кожената яка на едното палто се оказва, че яката въобще не е пригодена за него и не мога да я ползвам. На другото палто, в който и магазин да вляза яки има достатъчно.
Четвъртото ми твърдение е, че при едното палто, дори и да имам подходяща по размер яка, едва ли не трябва да съм прочел пет шивашки книги от различни автори за да мога да си я монтирам. При другото палто нещата стават със стандартен цип.
И още, и още ...
И всичко това ти го пиша, не за да те убедя в предимството на едното палто пред другото, а за да опровергая фанатично-френетичните ти твърдения в някои моменти.
Когато един човек реши да ползва палто трябва да е наясно с всичките му качества. И положителните и отрицателните. И двете палта имат такива в изобилие, но избора ще е честен, ако всичко се сложи на масата.
Иначе подвеждаш потребителя, отблъскваш го и по този начин правиш лоша услуга на любимия ти производител на палта.