Ами за другите български програмисти не знам, ама аз ползвам slack, KDE, фонетична подредба и не ползвам клавишна комбинация за copy/paste - само с мишката е по-бързоПървоначално публикувано от Malone
Ами за другите български програмисти не знам, ама аз ползвам slack, KDE, фонетична подредба и не ползвам клавишна комбинация за copy/paste - само с мишката е по-бързоПървоначално публикувано от Malone
/Off
Колко издребняватееее - просто не е истина! Припомнихте ми детските години, когато малко преди да се сбием се плашехме с "Ще видиш ти, бате като дойде с автомата!". Аргументите ви вече са горе-долу същите.
/On
Съгласен, ама пусто като съм свикнал с Ctrl+C и Ctrl+V какво да направя?Първоначално публикувано от klamer
Няма значение, че е MS навик, нищо не ги бърка от Ubuntu Да ни обърнат внимание.
Утре ще пиша, че сега съм в нетрезво състояние. По български казано "напит".
Пък и не съм сигурен, че и маркирането + среден бутон не се бъги под BDS подредба ...
На сутринта ще пиша, лека на всички.
@Ghost
Комбинаците Ctrl+C и Ctrl+V не работят, когато съм на кирилица. А може и други комбинации да не работят, но тези са, които използвам често.
Ubuntu 6.10 Edgy Eft / 2.6.17-11-generic
Gnome 2.16.1
Проблема го имам и аз, а съм с Debian etch.
Така че бъга май не е адресиран на правилното място. Трябва да е или в Гном или Хорг
При мен комбинацията си работи в gnome. В gedit написах нещо на български, копирах го с "ctrl-c" и го "поставих" с "ctrl-v" в адресната лента на nautilus. В openoffice също работи - пробвах в oowriter2. Комбинацията, обаче, не работи с firefox - докато пиша този пост опитах и не става.
Ами има среден бутон мишката, ползвайте го бе хора, той е за вас
...Или "shift-delete" & "shift-insert". И аз не обичам да се пресягам за мишката, докато пиша, но тази комбинация си я ползвам още от ДОС времената и дори не съм разбрал за проблема с "ctrl-c".Първоначално публикувано от klamer
То, като се замисли човек, дори е по-логично да има "проблем": Задаваш "ctrl+c" за някакво действие, а след това очакваш същото действиe да се изпълнява и от "ctrl+ц" ...откъде-накъде!?
;-))))
Еми под Windows си работи и Ctrl+C и Ctrl+Ц и Ctrl+Ъ, затова. Във и извън Firefox.
Нали говорим за бъгове, за решения и т. н., просто ми е дискомфортно да променям обичайните си действия.
А и е обявено в Ubuntu, като клавишна комбинация. Ако не работи значи има нещо не наред, бъгаво.
Ми браво...значи още веднъж показа, че според теб Windows е по-добър. Защо не го ползваш, вместо да се мъчиш с това лошо Ubuntu?
Аз не мога да те разбера - хем храчиш в супата, хем искаш да сърбаш от нея. Така не се прави...
Е наистина някой път се изкушавам да те обидя ...
Питаш "откъде-накъде" и ти отговарям в следващия пост. Просто ми е по лесно.
Предпочитам повече да не пиша в тази тема, наистина започвам да се съмнявам в бистротата на разума ти, повярвай ми.
Ghost,Първоначално публикувано от Ghost
лично аз, за себе си взех решение оттук нататък да си поддържам една машина с Линукс. Ако някой е допринесъл и ме подтикнал за това мое решение, то това е най-вече Malone с това което пише в тая и в други теми. Твоята заслуга в тоя мой конкретен случай, е по-скоро с отрицателен знак, или казано по-друг начин, взех го това решение въпреки твоята заслуга.
Защо ли не ме изненадва липсата на логика при вземането на (макар и правилно) решение от твоя страна...
Ghost Що се заяждаш сега?
Взел човека решение, правилно, неправилно, логично, нелогично, какво значение има?
Явно се опита да каже нещо на Малоне и толкова.
Обръщението е към мен, отговорих. Решението е откровено нелогочично - аз казвам "облекох се добре - студено е", Malone казва "топло е, но и аз се облекох". Протича дълъг спор, в който аз твърдя, че е студено и трябва човек да се облече, a Malone твърди и доказва, че е топло и няма нужда от дрехи - той се бил облеъл само да се учи как се носят дебели дрехи. В края на краищата MitkoS казва: "Malone ме нави и аз да се облека, ама Ghost не си прав, че е студено"...