Страница 26 от 29 ПърваПърва ... 162425262728 ... ПоследноПоследно
Резултати от 376 до 390 от общо 428

Монополистът Microsoft - Технологический Шантаж: . . .

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Re: Монополистът Microsoft - Технологический Шантаж: . . .

Ясене, абе ти да ни си мислиш, че "поглеждане на кода и намиране на решение" е все едно да хапнем по три еклера?!
    Утре ще стана по-раничко и ще закърпя четири пет дупки докато си изпия кафето. Така ли е при тебе?
    Ако си такъв специалист "евалаТА, страОтно", но като че ли малко се съмнявам, прощавай за което.
    Когато имам някъкъв проблем, в ЛС ще ти го изложа, дано успееш да ми помогнеш с корегирането на грешката в кода на приложението. В рамките на часове разбира се, нали в Linux е така.

За останалото мисля, че вече го обсъдихме по горе, да не се повтаряме.
    На Microsoft, това им е работата, да си работят по ОС постоянно, а не само "когато намерят време". Получават заплати за това, а на за да играят на Solitaire и когато им скимне да поглеждат за бъгове.
    Ще погледна във Windows дали няма някъде настройка за update в самата ОС, периодичност, съобщения и т. н.
    Досега ти си първия в света [AFAIK], който се оплаква от такава ритмичност в ъпдейтите и сигурно има някаква причина.

2.  

3. Banned
    Тук е от
    Sep 2003

Malone що се правиш на ударен. Аз ако не мога има поне двайсе души които могат да ме заместят. Понеже имат знанията и възможноста да го направят. И възможноста не само като знания, а и като възможност да видяд кода. При Windows такава възможност има 0.5 човек. По простат причина че програмистите на Майкрософт са определена бройка. И трябва да правят това което им е наредено. Всеизвеста склоноста на хората от редман така тотално да пренаписват нещата, че старите версии да имат малко общи неща с новите. И съответно да заебават старите.

И да има причина да съм толква ядосан на тази периодичност.
    1. Срока е прекално голям.
    2. Той показва на какъв период излизат ъпдейти, а не за колко време се решава пробле.
    3. Страдал съм от бавно решаване на проблем. Една седмица се мъчих с Лелчия или както там се казваше гада който ти рестарираше компютара за една минута. Всичките ми проблеми с линукс са се дължали на глупости от моя страна. 70% от проблемите ми с Windows са се държали на нечии други глупости.

4. Member
    Тук е от
    Jun 2002

Цитат Първоначално публикувано от Malone

Чувал съм за Slack, че е уникално стабилна дистрибуция, но и с уникално трудна настройка за новобранци в Linux.
    Боя се че това е едно колкото широко разпространено толкова и невярно твърдение.

Още почвече, че в България има доста информация за слака:

доста инфо в тази страница би било от полза на т.нар. новобранци
    http://slack10.hit.bg/]http://[http://slack10.hit.bg/[/url]

Каноничното ръководство за инсталиране на слак:
    http://d.linux-bg.org/download/books...on-BG-v0.2.pdf

някои коментари относно инсталирането :
    http://roumenpetrov.info/articles/bg_in_sw_10.1.bg.html

и относно wireless:
    http://vslivecd.openfmi.net/viewtopi...93319b680e8bc6

Slackware притежава огромен каталог от бинарни пакети :
    http://www.linuxpackages.net/

Slack не е сложен, а е различен от windows, това затруднява много хора. От друга страна тези които са свиканли със UNIX и особенно със *BSD намират slackware за много удобен и лесен за настройване и поддържане.

//off-topic

И накрая малко off-topic: въпреки че уважавам много Ghost и неговото мнение, аз не съм съгласен с него и смятам че linux далеч не е за всеки, а само за тези, които ... знаят какво искат

5. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Лично аз нямам поглед върху Slack, klamer, казах че това съм чувал, нямам представа дали е така или не.

Ясене, ако кода на Microsoft беше толкова затворен, колкото си внушаваш, Microsoft щяха да са собственици на половината свят. Нямаше да съществуват понятия, като hack & crack. Който иска да види кода ще го види, reverse софтуер бол. Това, че редактирането на кода е незаконно не означава, че е трудно за тези, които могат да четат и да разсъждават върху кода.

А тези хуморески за Welchia ... не знам. Ако този вирус ти е отнел два дена, нямам представа дали въобще заниманията ти са свързани с компютър. Кръпката, която запушваше RPC дупката излезе буквално часове след като първия подобен вирус налази компютрите по света. Стана през нощта [България]. Малко преди обед кръпката беше факт и се изискваше само и единствено внимание при процедурата за инсталиране що се отнася до заразена мрежа.

За ъпдейтите нямам коментар. Никога не съм ползвал автоматични ъпдейти. Нито преди под Windows, нито пък сега в Linux. Инсталирам само това, което смятам, че наистина е нужно. И никога не съм имал проблеми със сигурността. Поне не ми се е случвало да пострадам във Windows периода, а съм в изключително нестерилна мрежа, мисля, че съм го писал вече.
    И все пак ще проверя. Само да не се окаже, че ти си настроил ъпдейтите през определен период, че ще се смеем доста заедно, пред 2-3 бири, когато се видим.

.:: EDIT ::.
    Благодаря на Bibi за линка, който ми прати на ПМ.
    Прав си за security patches Ясене, извършват се всеки втори вторник на месеца, не е от настройка при тебе. Аз не съм го забелязал, защото принципно ъпдейтите ми са изключени, аз си проверявам сам през известно време.
    Странно е това, като се върна ще прочета цялата статия.
    Че някои администратори наричали дори този ден "Black Tuesday".

6. Banned
    Тук е от
    Sep 2003

Re: Монополистът Microsoft - Технологический Шантаж

Ревъерсивното инжинерство няма нищо общо с програмирането. Има нещо общо с дебъгването и толкова. И защо изместваш немата на спора. Не говори ме дали може или не може да се види кода, а дали може да се види в явен вид и да се открие проблема. Вuffer overflow проблемите в 90% от случаите се дължат ма меинициализирани променливи. Това е гадничко за откриване с дебъгер. В нормалния код на С се вижда доста лесно. Но дори и да може да се види от човек който разбира достатъчно, единственото което може да направи е да каже на микромеките или да напише експлойт заради който те да напишат пач.

Прав си Малоне не е била Welchia, а Бластър. И ъпдейта е от преди пускането на вируса.

http://www.able2know.com/forums/about10489.html

July 16th 'proof of concept'

July 25th released code for this exploit

The worm became an internet threat yesterday (Aug 11th)

http://support.microsoft.com/kb/823980#WinXP

Release Date: July 16, 2003

Самоче простоия студент който ползва компютъра като особен калкулатаор не се интересува особено от ъпдейти. Него го интересува, че си пише дипломната работа, че трябва да сейва през 5 мин, че сметката която върви от часове трябва да се подновява за н-ти път, че ако не свърши до средата на ноември изтървава влака за дипломиране.. А изобщо не го интересува, че има некъдърен сисадмин който не е пуснал ъпдейтите, че някой е измислил вирус който се рзпространява без човешка намеса, че има шеф който не иска да проумее, че сметките вървят по бързо под *ix и други подобни глупости.

Между другото знанията ми по софтуер, ОС и хардуер са инициирани тъкмо от проблемите ми с тази гадост.

//едит на глупост от смислов характер

7. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Ха, Ясене, че ти да не мислиш, че аз знам за тази дупка в RPC защото съм много умен.
    Сутринта, като отидохме на работа и ... изненада. Нямаше незаразен компютър с изключение на невключените. Е, при мен нямаше много нерви, както при теб, защото не бях почнал все още да пиша нищо сериозно, но така или иначе проблема си го имаше. Добре че, Symantec реагираха веднага и то заедно с Microsoft. Tool-чето от Symantec и кръпката от Microsoft бяха своевременни. А вече след обед, почнахме да се глезим с махане "на ръка", за повече престиж.

Принципно, това недоглеждане в Remote Procedure Call беше използвано от злонамерени потребители преди Microsoft да го видят. Случая при тебе може би се дължи от недоглеждане на някого, но принципно бъга беше изненада и не е виновна системата на ъпдейт в Microsoft, а пропуск на някой от техните програмисти. В случая чисто MS недоглеждане, а не забавяне.

За [software] reverse инженеринга не си прав, програмирането и reverse са неразривно свързани. Reverse софтуера е ненужен, ако нямаш представа какво представлява това, което ще видиш. Въпроса беше срещу твоето твърдение, че отворения код е по лесен за редактиране от този добит с reverse. Лично за мен, отворения код не е преимущество, тъй като не разбирам от програмиране. В тази връзка, поне що се отнася до редакцията без reverse, Linux няма предимство. И пак казвам, това се отнася за мен. Предимството може да се оцени само от хора, които разбират написаното и могат да си правят изводи от него. Масовия потребител, обаче няма такива умения и знания. Нещо повече, да съберем всички ползващи Linux на земята и да предположим, че всички те са кадърни програмисти пак ще са не повече от 10% от ползващите компютри.
    И оттам отиваме на твърдението ми, че сигурността Linux не е толкова безспорна, просто няма достатъчно подготвени хора да се занимават с нейното компрометиране.
    Дори в една квартална мрежа от 1000 машини, ще видиш 20 под Linux и 950 под Windows. Е, къде ще ти е по интересно да ровиш, къде ще се надяваш, че ще попаднеш на нещо интересно?

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Ха, Ясене, че ти да не мислиш, че аз знам за тази дупка в RPC защото съм много умен.
    Сутринта, като отидохме на работа и ... изненада. Нямаше незаразен компютър с изключение на невключените.
    Смятам, че всичко останало, казано по отношение на сигурността и Windows, са ненужни приказки и словесна еквилибристика...

10. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Верно е, интересите във Windows са големи, всеки се мъчи да пробие там. Слава, какво да се прави.

Броя на вирусите за Linux и за Windows са пропорционални на разпространението на операционните системи, обясних причината според мен.
    Предполагам, че има n на брой операционни системи, които се ползват най-много от половин дузина рошави ентусиасти. За тях [ОС] със сигурност вируси още няма. Ще рече, че те са най-сигурните. Страхотна логика.
    Може и никой да не ги ползва, но сигурността е важна.

Кой Ghost, иска да си ляга с една дебелана, която общо взето няма да му достави особено удоволствие, няма да види нещо впечатляващо под дрехите, то по принцип описанието на прелестите тя си ги носи написани за да ги чете всеки, а и отчитайки факта, че за "постижението" му ще разберат единствено бащата на дебеланата и двама трима вуйчовци?

Ей това е реалността за сигурността на Linux, на никой не му се занимава, не че няма дупки и/или бъгове. Всеки иска да качи гаджето, което е харесвано от 90% от годните за любов мъже, а не малолетната, все още неоформена цоца.

И понеже знам какво ще кажеш, потвърждавам, да. Има и мъже по любопитни, които искат все пак да видят толкова ли е дебела девойката и дали след известни упражнения няма да стане по елегантна. И постепенно се влюбват в нея. Ама не защото е по красива, а защото свикват с нея, така грозничка и трудна за общуване си я харесват.
    Ама нямало достатъчно дрехи и обувки за нея, майната му, производителите са виновни.

Ех ... на алегории ме избива днес ... чак ми иде да се целуна.

11. Banned
    Тук е от
    Sep 2003

Re: Монополистът Microsoft - Технологический Шантаж

Не мога да разбера, не схващаш ли идеята на отворения код или се правиш, че не разбираш.

Да, аз и ти може и да не може ме да оправиме проблема, но дори и да можем при затворен код няма как да го направим.

От хората занимаващи се с компютри, да приемем 800 мил, и един процент от промила да се занимават със същата дейност като теб, това са 8000 човека. От тях 3 да попаднат на някой бъг и да се оплачат в бъгтракера на дадената програ и разработчиците ще им обърнат внимание. А от тези 8000 един промил да са програмистите са 8 човека. От тях един да си изкарва хляба с тази програма пак е предостатъчно за да се загледа по бъга и да се опита да го намери. Тук не отчитаме хората които ще се заровят в бъга заради принципа. Нали се сещаш, че пропорциите са малко много занижени. Това за отворения код.

А какво е нужно за да се накарат микромеките да проверят някакъв бъг?

Би ли ми казал вирус за Линукс. Който не изисква умишлено действие от страна на потребител имащ визически или ssh достъп до машината.

12. Member
    Тук е от
    Feb 2003

[off] ... Malone ако развиеш малко идеята за 'Дебелата Берта' или за кратко 'дебелана' просто Линукс ще е разбит тотално ... Това е един от най-яките аргументи , които съм чувал в защита на Майкрософт ..хи хи ...
    разговор между ламери '- брато с ква ОС си ? отговор: ' - дългокраката мадама с късата пола '
    '- че на нея и е слаба сигурността' отговор: ' - затова пък е мноо яка' ... [/off]

13. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Е каква е идеята на отворения код, не те разбирам, каква е връзката със спора?
    Той другаря Столман го е написал, всичко се върти около собствеността, около икономическите мотиви. Да не може някой да напише код, да го притежава и да печели от него. Еми ... прекрасно е, но не сме дорасли още за комунизма.
    Why Software Should Not Have Owners
    Сложничко ... процент от промила ...
    Не 8, ами 8 888 човека да са, няма да се загледат, ако нещо не им направи някакво впечатление.
    И дори и да си занижил бройката, колкото и да са, хората, тези които работят с Windows са 7 пъти повече, 7 пъти повече очи гледат дали нещо им пречи или ги смущава.
    Казах няколко пъти, че всеки производител на софтуер, ако иска хората да търсят продукта му, било то за слава или за пари ще обърне внимание на недостатъците.
    А Microsoft определено имат интерес продуктите им да се търсят. Финансов.

От bug report се нуждаят "микромеките", както и всички други. Само че бъга да е в кода, а не в главата на рипортващия. Някой път и така се получава.
    И бъга да си струва. Ето например, ще потърся от колко време е рипортван бъга в Ubuntu, за неработещи бързи клавиши за copy и paste под BDS подредба.
    Не знам какво трябва да стане, някой да му обърне внимание, просто нас българите никой не ни брои за слива. Къде са българските програмисти, влюбени в отворения код, да предложат решение? Когато по нашите форуми се зададе такъв въпрос всички изведнъж се разсейват.

Ето ти вируси: Adm, Adore, Bliss, Cheese, Devnull, Kork, Lapper, Linux/Lion, Mighty, OSF.8759, Ramen, RST, Slapper, Staog

Всички или почти всички са worms, използващи нередности в сигурността на Linux. Прегледах първите три, ако ти е интересно, подробни описания има ТУК.

@DarkSaber

Няма нищо да пострада Linux от моите аргументи, просто не смятам за интелигентно да си слагаш розовите очила и да се опитваш да внушаваш на себе си и на другите колко едно нещо е черно, а другото бяло. Защото просто не е истина. Недостатъци има навсякъде и ... колко пъти съм спорил вече, Linux няма да спечели с фанатични спорове колко лоша ОС е Windows, а с усилена работа по самия Linux и приложенията. Реклама, обединяване на усилията за създаване на универсални пакети за всички дистрибуции, както и най-важното, създаване на връзки с производителите на хардуер.
    Не успеят ли Linux дистрибуторите да привлекат вниманието на "железарите", нищо няма да се получи. Или ще се получава, но ще бъде мъка.
    Ние тука можем да си чешем езиците още пет години. Не се ли изпълнят тези условия Microsoft все ще мачкат конкуренцията. Поне по брой потребители, респективно, приходи.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2001

Предполагам, че за всички ще е интересно да видят това:
    https://www.youtube.com/watch?v=Yx9FgLr9oTk
    а също и това:
    https://www.youtube.com/watch?v=JjII1Ld47zc&NR
    А ако имат търпение - и това :
    http://video.google.com/videoplay?do...745977&q=linux

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

И бъга да си струва. Ето например, ще потърся от колко време е рипортван бъга в Ubuntu, за неработещи бързи клавиши за copy и paste под BDS подредба.
    Не знам какво трябва да стане, някой да му обърне внимание, просто нас българите никой не ни брои за слива. Къде са българските програмисти, влюбени в отворения код, да предложат решение? Когато по нашите форуми се зададе такъв въпрос всички изведнъж се разсейват.
    Защо си мисля, че този въпрос го обсъждахме и ти се обясни, че не става дума за бъг? Може и да греша, но ми се струва, че в този форум стана дума....

17. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Друго обсъдихме с тебе друже.
    Запазване на текущата подредба между приложенията, забравил си.

Ето ТУК, в тази тема.

Проблема със съкратените клавиши си го има, като се върна ще го видя в bug tracker-а на Ubuntu.

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Мне, това е друго...може и да не беше в този форум ;-)
    В крайна сметка какъв бъг те мъчи?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 26 от 29 ПърваПърва ... 162425262728 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Microsoft visio
    От procar във форум Общ - софтуер
    Отговори: 8
    Последно: 16-07-12, 09:27
  2. България + Microsoft
    От FearMe във форум Коментирай новина
    Отговори: 6
    Последно: 04-06-11, 23:38
  3. волан на Microsoft
    От caiusbiserus във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 09-08-10, 01:27
  4. Мой гаф или на Microsoft ?
    От Niakoi във форум Windows
    Отговори: 2
    Последно: 18-02-06, 20:59

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе