Страница 18 от 29 ПърваПърва ... 8161718192028 ... ПоследноПоследно
Резултати от 256 до 270 от общо 428

Монополистът Microsoft - Технологический Шантаж: . . .

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Re: Монополистът Microsoft - Технологический Шантаж: . . .

Цитат Първоначално публикувано от The_Wizard
    Ghost - почваш да се излагаш вече, точно ти си "разваления грамофон" - нито аз нито скайнет сме против линукса... просто ни е писнало от хвалбите ти за линукс, които напрактика не е това с което го хвалиш...особено десктоп...
    И наистина все още статистиката е такава и ще продължава да е такава още доста дълго време...

напиши някоя друга програма(ако можеш независимо на какъв език и не шел скрипт за конфигурация на никс) за КДЕ, Гноме итн или вгради линукс в ембедед устройство(например по темата в автомобил)
    после говори колко благ бил никса...

а не само с инстал и прекомпиле кернел да оценяваш никса и плюеш по вина...
    The_Wizard,

Моля ти се, чичо Гошо! Ама, много ти се моля! Изненадай ме като поне веднъж не се изкажеш неподготвен...

Сигурен съм, че вече си разбрал, че ползвам Gentoo. Ако имаше поне малко понятие от GNU/Linux, щеше да знаеш, че най-характерната особеност на тази дистрибуция е това че, всяка една програма се компилира локално, не само ядрото, както ти си мислиш. По тази причина се нарича метадистрибуция и се разпространява във вид на изходен код. Как не можа да разбереш, че за да не се излагаш, е достатъчно да си гледаш Делфито и да не се обаждаш по теми, от които хабер си нямаш...

Аз лично с тази тема приключих.

2.  

3. Тук е от
    Mar 2006

на мен не ми обяснявай за Генто... и чети постовете
    казах да напишеш някоя програма за никс, а не да прекомпилираш вече готови и чужди сорсове....

4. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

1. Аз друго не мога да разбера, щом Windows-a е толкоз як, що да речем като пита някой за евтин домашен рутер, всички го съветват - вземи си един P166MhZ и му качи Linux, а не му казват - вземи си един P3GhZ и му качи Windows Advanced Server 2003?
    2. Пак ми е интересно, защо всички обикновени, необикновени, Wireless и прочее рутерчета не ползват таз блага и удобна за всички система а ползват портнати Linux-i?
    3. Не знам също така, защо Сisco са толкоз гламави, ами не вземат да метнат по един Windows Vista на техните мрежови устройства, хем ще им поевтинеят (нали работата по настройката е по-евтина), хем и ще са по-надеждни, хем и Манго от Горно Нанагорнище ще може да ги настройва?
    4. А пък най смешно ми е за гламчовците от НАСА, седнали да се мъчат разбираш ли, да пишат разни програми и прочее за управление на сателите и космически станции, вместо да метнат един благ Windows и да си решат проблема и със съвместимост на елементите и със сигурност, и с лекота на управление. Един космически апарат снабден с най-новата версия нa Windows ще взима разстоянието до Марс не за 2-3 години, ами 2 месеца, щото Windows e по-бърз от светлината.

5. И един въпрос по специалността на перфектния професионалист @скунет (щом ще си пишем никовете на кирилица), защо еталона в миналото Silicon Graphics не са качили Windows 3.11, a UNIX System V? Сигурно не са били на обучение при теб техните специалисти?

5. Member
    Тук е от
    Dec 2004

@Black Adder, просто не се сдържах и аз да питам:

1. Някой коси ли си тревата в двора с Lotus F1?
    2. Има ли някой да ходи сутрин на работа с TIR? Не става дума за шофьора на TIR-а
    3. Някой да си оре нивата с Mercedes 500 SEL?
    4. Да тегли влак с велосипед?

BTW, точно SGI не са най-удачния пример. Анонса на челната им страница:

SGI and Microsoft JOIN Forces to Expand High-Performance!

Ставало дума, че SGI to Offer Windows Compute Cluster Server 2003... Та въпросът ти може много лесно да се обърне така:
    5. Защо, аджеба, SGI зарязаха UNIX и минаха на Windows?!

Не се заяждам. Малко весела нотка в спора. Просто въпросите ти са манипулативни и мисля, че го знаеш.

6. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Като гледам спора колко свиреп стана, ще ми се да напомня т4 от правилника на форума:
    чл. 4. Не нагрубявате другите участници във форума, като използвате просташки език, псувни и т.н. Конфликтите от задълбочено естество решавайте на улицата използвайки подходящо въоръжение.
    Май е време да се премине към дуел за решаване на спора. Намирам за добро "подходящо въоръжение" бирата. Печели тоя, който изпие най-много, без да падне под масата. За съдия ще поканим fori - не се намеси в спора и разбира еднакво добре и от ОС и от бири.

7. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Намирам за добро "подходящо въоръжение" бирата. Печели тоя, който изпие най-много, без да падне под масата.
    Защо пък бирата? Бира мога да пия цял ден че и повече, аз предлагам да се борим като мъже - с ракия

@pimpirlit
    Цитат Първоначално публикувано от pimpirlit
    1. Някой коси ли си тревата в двора с Lotus F1?
    Windows = Lotis F1?
    2. Има ли някой да ходи сутрин на работа с TIR? Не става дума за шофьора на TIR-а
    Windows = ТИР? Да, улучи, и затова никой не ходи с ТИР на работа, кому са потрябвали 3 тона ненужни драйвери и боклуци, че да ги мъкне на работата, но Windows го прави (справка - виж си I386 папката)

3. Някой да си оре нивата с Mercedes 500 SEL?
    Windows = Mercedes 500 SEL?? Не става да си свършиш работа, но съседите ти завиждат че е лъскав

4. Да тегли влак с велосипед?
    Кой е влака и кой велосипеда? щото на Linux не му се налага да тегли Windows

BTW, точно SGI не са най-удачния пример. Анонса на челната им страница:
    Сам си отговори на въпроса, защо SIG не са вече това което бяха, и защо дори Lucas Art ги смениха с платформи на *NIX

И в заключение, типично по Microsoft-ски не даде отговор на нито един мой въпрос, а напротив - отговори с твой, измислени въпроси

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Мнението ми беше веселяшко и май само ти не си разбрал, макар че изрично съм го написал.
    Въобще не съм задал аналогични на твоите въпроси, т.е. в моите абсурдни въпроси няма аналогии с Windows, Linux или OS въобще. Идеята ми беше, че няма операционна система, или каквото и да е, което да е универсално по-добро от нещо друго. Дори *NIX! Просто в някои неща е по-добър. А в други е доста далече и/или малко встрани...
    И чесането на клавиатурата по подобен начин е забавно. Стига да няма нерви.

10. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

+1 за рейтинга на pimpirlit!
    @Black Adder,
    Пак ще кажеш, че имам особено отношение към теб, ама ходи от време на време и в раздел "Логически задачи". Има на какво да се научиш!

11. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    @Black Adder,
    Пак ще кажеш, че имам особено отношение към теб, ама ходи от време на време и в раздел "Логически задачи". Има на какво да се научиш!
    Нямаш, нямаш особено отношение, изобщо не съм си и помислял.

Ама не каза нищо за предложението да сменим бирата с ракия, надявам се не поради страх.

И понеже виждам че темата, след последния ми сериозен пост, навярно поради липса на аргументи от страна на защитниците на меката страна, взе да става мезе, да вземем верно да и ударим катинара и дружно да се преместим в учебния раздел "Логически задачи"
    И все пак Факта, че вече 4 човека питат как да си качат Linux говори, че не всичко е било напразно.

12. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

За ракията приемам предизвикателството, ама пия само кайсиева от 3+ години и гроздова, по стара от 5+. Не исках да вдигам толкова високо летвата бе човек!

13. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Пак противопоставяне, ей! Не се отказвате! Аз ви предлагам в дуела да има И бира!

/офф
    @Black Adder, не знам защо си останал с впечатление, че защитавам нечия позиция. Малко по-напред писах, че предпочитам да чета, а не да пиша в тази тема. Не защото няма какво да кажа - имал съм щастието (дали?) да работя и поддържам MVS/CICS, DOS от 2.0, Windows от 1.0 (не че ставаше за работа), OS/2, MacOS от 7.2, Debian, RedHat и SuSe. Пипал съм и FreeBSD. Сървери и десктоп. И приложения. Вече не програмирам, но и това съм правил. Казвам да работя, не да си човъркам. Само MVS не ровех на системно ниво - не ми даваха.
    С това не се хваля - просто имам малко опит и мисля, че мога да преценявам трезво някои неща, не фенски.
    Поздрави!

14.  

15. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

На въпрос 1 и 2 Black Adder:
    Ами защото става дума за "домашно рутерче", то няма да прави нищо друго освен да рутира. До единия или най-много двата компютъра в къщи. Никой не работи на рутерчето с P166.
    Ако според теб това е предимството на Linux, ОК съгласен съм, може да рутира на P166.

По въпрос 3.
    Ами Cisco си ползват нещо писано за тях и вероятно от тях. Софтуера на мрежовите устройства на Cisco с отворен код ли са? Вероятно предпочитат да си ползват нещо писано от тях и за тях за да могат да си го променят без загуба на време по бюрократично администриране на промените.
    А и виж отговора на следващия въпрос.

По въпрос 4
    Е ... нали говорим за масовия потребител тук.
    Представляващ 90% от ползващите компютри.
    Къде набутваш и НАСА там? Вероятно става дума за строго определен софтуер. И е естествено да ползват платформа, която не е толкова разпространена. Не всеки сопол на 14 години да му е ясно [както е при други ОС да кажем]

Очевидно е, че примерите ти са неподходящи за разглеждане на въпроса "кой е по, по, най" при масовия потребител.

На 5 въпрос вече ти отговориха с ясен пример.

16. Member
    Тук е от
    Sep 2003

oio

17. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Спора по този начин не помага на никого [IMHO].
    Много лично стана.
    Ще ви понапусна малко в тази тема, дано пак стане интересна утре или по късно.

18. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Ууууу-хааааа, мале, то не са комплекси, то не е чудо! То не бяха скъпи лазери, то не бяха големи фирми. Да не си прихванал нещо от мой-а сарказъм за имуществото от предишна тема. Чакам сега да чуя за мерцедеса и вилата.
    Драги ми, skynet, сигурен съм, че Духа не ходи по стругарските форуми да сипе мозък, но гледам тук има един стругар, дето гони популярност в ИТ форум. Хубаво ти каза Духа, че не отговаряш на въпросите, а ги избягваш с мелодраматични по майкрософтски постове.
    Хайде кажи защо не отговори къде са мненията, (и аз си направих труда и потърсих такива твои) с които си помогнал на някое другарче със счупен click-WinBoze?
    Няма ги.
    Но да се хвалим можем.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 18 от 29 ПърваПърва ... 8161718192028 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Microsoft visio
    От procar във форум Общ - софтуер
    Отговори: 8
    Последно: 16-07-12, 09:27
  2. България + Microsoft
    От FearMe във форум Коментирай новина
    Отговори: 6
    Последно: 04-06-11, 23:38
  3. волан на Microsoft
    От caiusbiserus във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 09-08-10, 01:27
  4. Мой гаф или на Microsoft ?
    От Niakoi във форум Windows
    Отговори: 2
    Последно: 18-02-06, 20:59

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе